Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 19:17

Αντιστεκόμαστε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση, Ψηφίζουμε όλοι και όλες στις Επιμελητηριακές εκλογές | του απερχόμενου Προέδρου του Επιμελητηρίου Κοζάνης Κώστα Κυριακίδη

Αντιστεκόμαστε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση, 

Ψηφίζουμε όλοι και όλες στις Επιμελητηριακές εκλογές  της 10ης και 11ης Δεκεμβρίου 2017 για το «δικό μας» ισχυρό και διεκδικητικό Επιμελητήριο Κοζάνης !

      Η τωρινή Διοίκηση του Επιμελητηρίου Κοζάνης κατά τη διάρκεια της θητείας της, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2011

και θα λήξει με την παράδοση της σκυτάλης στα νέα μέλη του ΔΣ που θα προκύψουν από τις Επιμελητηριακές εκλογές της 10ης και 11ης Δεκεμβρίου 2017,  με όσα μέσα και δυνάμεις είχε στη διάθεσή της και πάνω από όλα με όρεξη, πείσμα, θέληση και ενότητα,  επιδίωξε και πέτυχε γόνιμο και δημιουργικό για τα μέλη έργο.

Με υπομονή και επιμονή, συνεργάστηκε, όποτε οι περιστάσεις το απαιτούσαν, με όλους τους αναπτυξιακούς φορείς της περιοχής μας, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τους Δήμους Π.Ε. Κοζάνης, τα άλλα Επιμελητήρια της Δυτικής Μακεδονίας, τα Επιστημονικά Επιμελητήρια, το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ, με Δημόσιες υπηρεσίες, με Οργανισμούς του Δημοσίου, με τους Έμπορο- βιοτεχνικούς και Επαγγελματικούς Οργανισμούς του τόπου μας, αλλά και με Εκθεσιακούς φορείς και Γραφεία Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της χώρας μας στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, με Πρεσβείες και Προξενεία,   με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, με τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ κ.α. για ένα και μόνο στόχο:  Το στόχο της στήριξης και υποστήριξης των συμφερόντων και των «δικαίων» αιτημάτων  των επιχειρήσεων – μελών για ένα καλύτερο και περισσότερο  φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον στο σήμερα και στο αύριο.

      Όσο μας επέτρεψαν οι δυνατότητες, που μας παρείχε ο θεσμός του Επιμελητηρίου, ακόμη και κατ’ υπέρβαση πολλές φορές αυτών, υλοποιήσαμε δράσεις και κάναμε πράξη εκατοντάδες ιδέες και πρωτοβουλίες για ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων – μελών, για προβολή των αξιόλογων ποιοτικών παραδοσιακών και καινοτόμων προϊόντων της περιοχής μας σε παλιές και νέες αγορές. Διοργανώσαμε για τα μέλη σημαντικές εκθέσεις και εμπορικές αποστολές.  Ακόμη, εξασφαλίσαμε τη συμμετοχή τους σε καταξιωμένες εκθέσεις άλλων διοργανωτών στην  Ελλάδα και  στο εξωτερικό. Εστιάσαμε στην ενημέρωση για την προαγωγή της επιχειρηματικής γνώσης, διοργανώνοντας ημερίδες και σεμινάρια για κάθε επίκαιρο επιχειρηματικού/επαγγελματικού ενδιαφέροντος θέμα. Σχεδιάσαμε και διεκδικήσαμε από τα κέντρα  λήψης αποφάσεων, όποια και ήταν αυτά, βελτιωτικά μέτρα για την δημιουργία ενός ευνοϊκότερου για τις επιχειρήσεις περιβάλλοντος, με εξάλειψη των επενδυτικών αντικινήτρων, με καλύτερους και ανεκτούς όρους άσκησης της επαγγελματικής/επιχειρηματικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων – μελών.  Πετύχαμε τη συγκρότηση  του ταμείου χαρτοφυλακίου με την επωνυμία «ΤΑΔΥΜ» που θα λειτουργήσει για να στηρίζει θέματα ρευστότητας των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας.  Επισημάναμε επανειλημμένα προς κάθε κατεύθυνση αρμοδίων την ανάγκη για ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχείρησης, για τη συγκράτηση των θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέων για τη μείωση της ανεργίας και την διατήρηση της κοινωνικής και οικονομικής συνοχής του τόπου μας.. 

Διεκδικήσαμε τα «αυτονόητα» για την κοινότητα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που αγωνίζεται να επιβιώσει και να ανταπεξέρθει στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, αλλά και στον τόπο μας. Του μεγαλύτερου σε προσφορά στην Εθνική οικονομία τόπου, ως ενεργειακού κυρίως, αλλά και ως τόπου με σημαντικές κλαδικές και συναλλαγματοφόρες διαχρονικά δραστηριότητες.

Ζητήσαμε με γραπτά υπομνήματα και φυσική παρουσία από  τις Κυβερνήσεις της θητείας μας και τους αρμόδιους Υπουργούς, Διοικητές Οργανισμών όπως του  πρώην ΟΑΕΕ, κ.α., να δώσουν την ευκαιρία στους επιχειρηματίες να ανασάνουν.  Να δώσουν φορολογικά κίνητρα για την ανάπτυξη  που θα αποτρέψει το μαρασμό και τη συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Διεκδικήσαμε  απελευθέρωση κοινοτικών κονδυλίων για τη στήριξη των επενδύσεων στη Δυτική Μακεδονία και  επισημάναμε την, για αυτό το λόγο, ανάγκη πάταξης της επιχειρηματικής γραφειοκρατίας. 

Κάποιες φορές εισακουστήκαμε, δυστυχώς άλλες ΟΧΙ! Ωστόσο, δεν εγκαταλείψαμε και με θέληση κατορθώσαμε να εκφράσουμε γνήσια τους προβληματισμούς και τις αγωνίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Π.Ε. Κοζάνης. Με ξεκάθαρο λόγο και πράξεις, σύμπνοια, συμπόρευση και κοινό στόχο όλων των συμμετεχόντων στο Δ.Σ.  κάναμε αρκετές προσπάθειες και πετύχαμε ό,τι καλύτερο για τον επαγγελματία, τον έμπορο, τον βιοτέχνη της περιοχής μας. Ξεπερνώντας τις αντιφάσεις, που ένας συλλογικός φορέας πάντα έχει, κατορθώσαμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό θεσμό εκπροσώπησης των επιχειρήσεων – μελών μας στην κυβέρνηση, στην αυτοδιοίκηση, στα πολλά και ποικίλα κέντρα λήψης αποφάσεων. 

Η διοίκηση που απέρχεται είναι περήφανη για αυτό. Το ίδιο και εγώ, που δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς Επιμελητηριακές εκλογές, εκτιμώντας ότι μετά από έξι χρόνια στο τιμόνι του Επιμελητηρίου  η σκυτάλη πρέπει να παραδοθεί σε νέους ανθρώπους με καινούργιες ιδέες, προτάσεις, όραμα  και διάθεση προσφοράς. Είμαστε περήφανοι, η Διοίκηση και εγώ προσωπικά για το συνολικό μας έργο και τις προσπάθειές μας έστω κι αν δεν είχαν πάντα το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Πάνω από όλα όμως νοιώθουμε ηθική δικαίωση, καθώς  καταφέραμε να προτάξουμε το συμφέρον των επιχειρήσεων – μελών, παρακάμπτοντας τυχόν διαφορετικές προσεγγίσεις και ψηφίζοντας ομόφωνα όλες τις αποφάσεις μας, χωρίς άγονες παραταξιακές και κομματικές αντιπαραθέσεις.  Πετύχαμε μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο την ενότητα του επιχειρηματικού κόσμου! 

     Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι, είναι χρέος μας να διατηρήσουμε αυτή την ενότητα. Γιατί μόνο με ένωση, λογική και σύνεση το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να στέκει αρωγός στα μέλη του και να  δίνει κυριολεκτικά μάχες για μια ισχυρή επιχειρηματική κοινότητα στην Π.Ε. Κοζάνης, τέτοια που να μπορεί να εγγυηθεί καλύτερες μέρες για τον τόπο που πλέον βρίσκεται ορατά αντιμέτωπος όχι μόνο με την ζοφερή οικονομική συγκυρία, αλλά και με τη «μεταλιγνητική εποχή» που  «καταφτάνει» ολοταχώς με ότι αυτό συνεπάγεται από οικονομική σκοπιά για την περιοχή.

   Εύχομαι από καρδιάς,  η νέα Διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές  να συνεχίσει το έργο που αφήνει η προηγούμενη με μεγαλύτερο ζήλο και θέληση και να ανεβάσει τον Επιμελητηριακό θεσμό ακόμα ψηλότερα.  Όμως, για να γίνει αυτό, πρέπει όλοι να δώσουμε «παρών»  και να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα για να αναδείξουμε στα όργανα διοίκησης του Επιμελητηρίου μας τους ικανούς και άξιους συναδέρφους μας, που θα μας εκπροσωπήσουν και θα αγωνιστούν για ό,τι εμείς οι άνθρωποι της πραγματικής οικονομίας θέτουμε και προτάσσουμε ως προτεραιότητες για την επιβίωση και ανάπτυξη της επιχειρηματικής και επαγγελματικής μας δραστηριότητας.    Ας μην ξεχνάμε ότι το Επιμελητήριο υπάρχει από εμάς για εμάς!

Καλώ όλες και όλους τους συναδέλφους μου που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να συμμετέχουν στις εκλογές της 11ης και 12ης Δεκεμβρίου. Με τη συμμετοχή μας  μπορούμε και πρέπει να ενισχύσουμε την προσπάθεια  της νέας Διοίκησης του Επιμελητηρίου μας.

Ψηφίζουμε όλοι και όλες, έμποροι, βιοτέχνες, εκπρόσωποι Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, στην κάλπη που θα τοποθετηθεί στις έδρες των Δήμων της Π.Ε. Κοζάνης, για να αντισταθούμε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση και να διασφαλίσουμε τη συνέχεια του «δικού μας» ισχυρού και διεκδικητικού νέου Επιμελητηρίου, ως  εκφραστή και διεκδικητή του συλλογικού  οφέλους της επιχειρηματικής κοινότητας του τόπου μας.

Εύχομαι σε όλους τους επικεφαλής συνδυασμών και τους υποψηφίους συμβούλους καλή δύναμη, ωραίο και αξιοπρεπή αγώνα για ένα εκλογικό αποτέλεσμα πάνω από όλα τίμιο και καθαρό!

 

 

Ο Πρόεδρος

Του Επιμελητηρίου Κοζάνης

Κώστας Κυριακίδης

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 19:21