Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 17:25

Εκλογές ΕΒΕ Κοζάνης: Επένδυση στον Άνθρωπο Επιχειρηματία |του Ιωάννη Γρηγοριάδη

Εκλογές ΕΒΕ Κοζάνης: Επένδυση στον Άνθρωπο Επιχειρηματία. (του Γρηγοριάδη Χ. Ιωάννη Γεωπόνος Α.Π.Θ.)

Είναι στη φύση του ελεύθερου επαγγελματία το ρίσκο.

            Ρίσκο για την έναρξη της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, ρίσκο για την αγορά πρώτων υλών, ρίσκο για την αγορά εμπορεύματος και πάει λέγοντας. Είναι δύσκολο να μπεις στην καθημερινότητα του ελεύθερου επαγγελματία, αν είσαι έξω απ’ αυτόν το χώρο. Είναι εξίσου δύσκολο να μπεις στην ψυχολογία του, στην ψυχοσύνθεσή του, βλέποντάς τον  χαμογελαστό και αγέρωχο ολημερίς. Ο ίδιος μόνο γνωρίζει την αλήθεια του. Ο επιχειρηματίας είναι περήφανος “Άνθρωπος” γνωρίζει ότι τίποτα δεν του χαρίζεται και τίποτα δεν κερδίζεται αν δεν πορευτεί με υπομονή , θάρρος και μεθοδικότητα.

            Η μικρομεσαία επιχείρηση είναι ο κινητήριος μοχλός της ελληνικής οικονομίας. Όλες οι στατιστικές το επιβεβαιώνουν. Δεν στέκομαι στις πολιτικοοικονομικές συγκυρίες. Άλλωστε, μην τρέφουμε αυταπάτες, το κύκνειο άσμα της ελληνικής οικονομίας είχε δοθεί από το 2005. Πλέον οφείλουμε να στραφούμε και να στοχεύσουμε στο αύριο, με προοπτική και δύναμη, έναντι του κυκεώνα που επικρατεί.

            Θα μπορούσα να παραθέσω πολλά διδάγματα από την τετραετή επαγγελματική μου δραστηριότητα ως Γεωπόνος στο κλάδου του Εμπορίου, αλλά θα κρατήσω ένα, ένα και σημαντικό. Τον  παράγοντα Άνθρωπο. Όλες οι πολιτικές προτείνονται και εφαρμόζονται από τον άνθρωπο, όλα τα οικονομικά μοντέλα κρίνονται, συντηρούνται, επιδοκιμάζονται ή αποδοκιμάζονται από τον Άνθρωπο. Μία έννοια που χάθηκε κάπου στην πορεία του παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος, αλλά είναι μία έννοια, που από τη γέννησή της την έχουμε όλοι κωδικοποιημένη μέσα μας . Ανθρωπισμός!

            Με αυτή την αρχή αποφάσισα και εκτίθεμαι ως υποψήφιος στο Εμπορικό Τμήμα του Ε.Β.Ε. Κοζάνης. Στόχος του Ε.Β.Ε. οφείλει να είναι η διαπροσωπική σχέση με όλο τον επιχειρηματικό κλάδο της περιοχής, να γίνει ο φυσικός συντονιστής των προσπαθειών υποστήριξης της επιχειρηματικότητας , με βάση τον επιχειρηματία. Συντονισμένη περιφερειακή πρωτοβουλία και δράση για την δημιουργία ενός επιχειρηματικού οικοσυστήματος με ενημέρωση, εκπαίδευση και δικτύωση των υφιστάμενων και επίδοξων επιχειρηματιών,  αλλά και μία αλληλένδετη σύνδεση ΕΒΕ – Επιχειρείν -Αγοράς.

            Ένα Επιμελητήριο, του οποίου η φέρουσα ικανότητα, όπως αυτή συντίθεται από τους ανθρώπινους και τους οικονομικούς πόρους, να του επιτρέπει να συγκροτήσει ένα δυναμικό περιβάλλον υποστήριξης της επιχειρηματικότητας με έμφαση στους τοπικούς κλάδους αιχμής (ενέργεια, γούνα, πολιτιστικός και γαστρονομικός τουρισμός, αγροδιατροφή, κλπ.)

Τέσσερα (4) είναι τα πεδία που συγκροτούν το δυναμικό περιβάλλον:

  • Ανάπτυξη εργαλείων υποστήριξης
  • Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού
  • Εξωστρέφεια δυναμικών κλάδων
  • Καινοτομία

Την Κυριακή 10 και τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου καλούμαστε όλοι να συμμετέχουμε

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 17:36