Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 08:46

Περιφέρεια δύο ταχυτήτων χτίζει ο Θ. Καρυπίδης | Του Δημήτρη Ιατρίδη

Με αργά αλλά σταθερά βήματα ο περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης, χτίζει κάτω από τον μανδύα της “περιφερειακής συνείδησης” μια Περιφέρεια ανισοτήτων, με καθαρά προσωπικά εκλογικά κριτήρια, στα πρότυπα των ηγεμόνων του μεσαίωνα,

όπου κυρίαρχη ιδεολογία ήταν το “διαίρειν και βασίλευε”!

Ως πρώτη προτεραιότητα, θέτει μια νοητή διαίρεση της Περιφέρειας σε δύο υπο- περιφέρειες, με βάση τα εκλογικά ποσοστά του συνδυασμού του κατά τις προηγούμενες εκλογές. Και με τέτοιο  τρόπο που το άθροισμα των ψήφων της πρώτης υπο- περιφέρειας να υπερκαλύπτει το διπλάσιο της δεύτερης. Για να του εξασφαλίσει ένα άνετο προβάδισμα στις προσεχείς εκλογές, ρίχνοντας όλο το βάρος των δημοσίων δαπανών, εκεί όπου έχει απήχηση η πολιτική του και μπορεί να μεταφραστεί σε ψήφους!

Αυτό αποτυπώθηκε καθαρά και στο πρόσφατο “αποκεντρωμένο” Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε στο Άργος Ορεστικό, όπου φάνηκε η νέα πολιτική διαίρεση της Περιφέρειας στα “καντόνια” Κοζάνης – Φλώρινας και Καστοριάς – Γρεβενών, σύμφωνα με τις προτεραιότητες του περιφερειάρχη αλλά και του “κονκλάβιου” που κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο!

Εκεί ο Θ. Καρυπίδης κατέστησε σαφές ότι στις πρώτες προτεραιότητες της Περιφέρειας είναι τα έργα υποδομής της Φλώρινας και οι οδικοί άξονες που θα την συνδέουν με την Κοζάνη.

Ενώ δύο μέρες αργότερα, με δελτίο τύπου ανακοίνωσε την ίδρυση πανεπιστημιούπολης στην “αδικημένη” Φλώρινα. Επειδή προφανώς στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν ήθελε να “μιλήσει για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου”, όταν γνωρίζει από πρώτο χέρι, με ποιο τρόπο η αρχιτεκτονική σχολή της Καστοριάς, έγινε… τμήμα περιβάλλοντος, στο πανεπιστήμιο της Κοζάνης!

Άλλωστε οι δύο Περιφερειακές Ενότητες της Καστοριάς και των Γρεβενών, έδωσαν μειοψηφικά ποσοστά στον συνδυασμό του περιφερειάρχη κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών. Και αυτό είναι κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο κατά τον καταρτισμό του τεχνικού προγράμματος της Περιφέρειας!

Όπου το μοναδικό έργο που εκτελέστηκε από την Π.Ε. Καστοριάς είναι ο καθαρισμός της… χειμαρολάβας από τα ρέματα που διασχίζουν την επικράτεια. Απ΄ το ολότελα, καλή κι η Παναγιώταινα…

Μοναδική εξαίρεση του “ενδιαφέροντος” της Περιφέρειας για την Π.Ε. Καστοριάς, αποτελεί ο Δήμος Άργους Ορεστικού, ο οποίος ανήκει στην “Ιερά Συμμαχία” του Θ. Καρυπίδη, από τότε που διαγράφηκε το πρόστιμο των 98.000 ευρώ, για τα λύματα του Άργους που (εξακολουθούν) να χύνονται στον Αλιάκμονα!

Επομένως η εσωτερική διαίρεση της Περιφέρειας δεν σταμάτησε σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων, αλλά προχώρησε και στο εσωτερικό αυτών, με την δημιουργία θυλάκων (βλ. Δήμος Άργους Ορεστικού) που ανήκουν στην σφαίρα επιρροής του περιφερειάρχη!

Αυτοί οι προεκλογικοί τακτικισμοί του, έγιναν πιο ορατοί και με συμβολικό τρόπο, στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Άργους Ορεστικού, όπου εκτός από τα 25 εκατ. έργα, που έδωσε ως “μπόνους” στον δήμαρχο Π. Κεπαπτσόγλου, ανατέθηκε η παρουσίαση των μελών του Π.Σ. στην σύμβουλο της μειοψηφίας κ. Αλίκη Ζήνδρου, αντί του αντιπεριφερειάρχη Σ. Αδαμόπουλου, που ήταν θεσμικά ο οικοδεσπότης του, αλλά έχει αποστασιωποιηθεί εδώ και καιρό από την γραμμή Καρυπίδη!  Συνέχεια κλίκ εδω

πηγη:http://www.kastorianiestia.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 08:49