Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 07:38

ΤΟ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ….| του Μιχάλη Ραμπίδη

«Μεγάλη ημέρα» (σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ) για την Ελλάδα η χθεσινή, επειδή με απόφαση ΚΥΣΕΑ «τα σκάει» στην πολεμική βιομηχανία του Τράμπ και του Πάιατ 1,2 δις ΕΥΡΩ.

Το όνομα αυτής «αναβάθμιση» των 80 F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας. (Β. Κικίλιας για F-16: Η ΝΔ ήταν από την πρώτη στιγμή (πρωτοπορία!) υπέρ της αναβάθμισης). 

 Εξηγούμαι: Όσο επιθετικά εξοπλίζεται  ο εξ ανατολών γείτονας, εμείς (ανάδελφοι) δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως η Ελλάδα, καμία χώρα της ΕΕ δεν πληροί την προϋπόθεση του 2% των αμυντικών δαπανών (ομολογία Ντ. Τράμπ) στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.  Πρόσφατη ομολογία του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ κ Στόλτενμπεργκ:  Ελλάδα και Τουρκία είναι δυο σύμμαχοι από το 1952 (ακούνε τα Σκόπια;;;) και οι δυο συμβάλουν στην συλλογική άμυνα (από τους Αρειανούς εισβολείς υποθέτω), η διένεξή τους δεν είναι θέμα που απασχολεί το ΝΑΤΟ είναι διαφορές που θα πρέπει να λύσουν μεταξύ τους.

Με βαρύγδουπες ανακοινώσεις κατόπιν «κούφιων» αποφάσεων, Ευρωκοινοβούλιο, Κομισιόν κ.α. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υπερασπίζονται (στα λόγια) Ελλάδα και Κύπρο έναντι της Τουρκίας

Υποθέτω ότι Τράμπ και Μακρόν στην πρόσφατη συνάντησή τους, βρήκαν τη χρυσή τομή στις παραγγελίες της φτωχής Ελλάδας και λογικά θα ακολουθήσει σχετική απόφαση και για προμήθεια πολεμικού εξοπλισμού από Γαλλία.

Οι ΗΠΑ στο πλαίσιο του ΔΝΤ και η Γαλλία σ’ αυτό της ΕΕ πιέζουν για ελάφρυνση (επιμήκυνση μερικών γενεών) του χρέους.  Ελπίζουμε ο κ Τράμπ να πείσει (ελάφρυνση δασμών) ή πειθαναγκάσει την κ Μέρκελ για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους σήμερα, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή μπροστάντζα για τις εξοπλιστικές συμφωνίες.

Ο Κων/νος Καραμανλής 20 χρόνια μετά και απηυδισμένος από την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, θα ήταν θεατής στο ίδιο διαχρονικό και βρώμικο έργο. Ο Ανδρέας Παπανδρέου θα έβλεπε την διακήρυξή του για  «αδέσμευτη» εξωτερική πολιτική και τη διαχείριση της περιόδου ένοπλης (ή ασταθούς) ειρήνης, να πάνε ανοιξιάτικο περίπατο. Και ο Κώστας Καραμανλής να δέχεται καρτερικά τους «επόμενους» ως τους πλέον ένθερμους …..τσολιάδες και θορυβώδεις παλαμακιστές, στο πατροπαράδοτο σικέ παιχνίδι των εξοπλισμών, των ενεργειακών  και των ξένων συμφερόντων .

Ερώτημα: Μήπως μετά την απώλεια του ηρωικού μας Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, την παράνομη κράτηση στις φυλακές Αδριανούπολης των δυο στρατιωτικών μας, ως φυσικό επακόλουθο έρχονται  οι  συμφωνίες  για τα εξοπλιστικά και μια ειρηνική τουριστική περίοδος για Ελλάδα & Τουρκία;  Για μετά βλέπουμε ……

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 07:43