Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 12:34

Ποιός ορίζει το έθνος του ; μια απάντηση στον Θοδωρή Σκυλακάκη |του Τάσου Τέλλογλου

Ο Θοδωρής Σκυλακάκης ,πρώην πρόεδρος της Δράσης και πρώην στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών έγραψε ενα άρθρο στον "Φιλελεύθερο " στο οποίο υποστήριξε ότι

στη συμφωνία για το όνομα της βόρειας γειτονός μας οι αντισυμβαλλόμενοι συμφώνησαν κάτι για την εθνότητα όσων συναποτελούν τον πληθυσμό της . (https://www.liberal.gr/…/pros-astous-kai-fileleutherous-gia…).

Ομως πρίν στεγνώσει το μελάνι αυτού του άρθρου ο ηγέτης των Αλβανών της ΠΓΔΜ ερωτώμενος στην σημερινή "Καθημερινή " απο τον Σταύρο Τζίμα για το αν υπάγονται οι Αλβανοί στον όρο "μακεδόνες "ε'ίπε φυσικά "οχι ", αφου η υπηκοότητα (εθνικότητα )αφορά τον νομικό δεσμό του πολίτη με τη χώρα του ."Ο,τι ήμασταν είμαστε "λέει ο Αχμέτι στη συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα Σάββατο στην "Καθημερινή " .

Η διαφορά στην ερμηνεία λοιπόν θέτει ενα ζήτημα: Ενας απο τους δύο δέν εχει αντιληφθεί τι λέει η συμφωνία. Εγώ ψηφίζω Αχμέτι . Οχι διότι αμφιβάλλω για τις γνώσεις του Θοδωρή Σκυλακάκη αλλά διότι πιστεύω οτι "καταπίνει"ενα πρόβλημα της ελληνικής δεξιάς που είναι ασυμβίβαστο με την πολιτική του ταυτότητα : Ουδένα κράτος είναι σε θέση να καθορίσει την εθνότητα είτε των πολιτών του είτε πολύ περισσότερο των πολιτών άλλου κράτους . Για αυτό και η συμφωνία σε αυτό το ζήτημα δέν λέει κάτι παραπάνω απο αυτό που ήδη ισχύει : Οτι δηλαδή η κάθε χώρα αντιλαμβάνεται την έννοια Μακεδόνας και Μακεδονικός, με διαφορετικό τρόπο (αυτό σημαίνει αυτοκαθορισμός σε ο,τι αφορά την ταυτότητα ).
Το πρόβλημα με τους φιλελεύθερους στη ΝΔ είναι πολύ χειρότερο: Διεκδικούν για τον εαυτό τους δικαίωμα να καθορίζει ο καθένας ελεύθερα τις επιλογές του οικονομικά (αν δέν χρωστάγαμε για τρείς γενιές απολύτως σωστό) αλλά αρνούνται την ίδια ώρα την δυνατότητα ενός ατόμου να αυτοπροσδιορισθεί εθνικά, ως πρός το φύλο, τον τύπο της συμβίωσης στην οποία θέλει να υπάρξει και τις νομικές υποχρεώσεις που μέ βάση αυτή τη συμβίωση επιθυμεί να αναλάβει, το αν θέλει η όχι να αναγράφει θρήσκευμα στα δημόσια έγγραφα τα δικά του /της και των παιδιών του / της .
Ο Θοδωρής Σκυλακάκης γνωρίζει οτι και με βάση τις αποφάσεις του ευρωπαικού δικαστηρίου ανθρωπίνων, παρόμοιες έχουν κριθεί όποτε έφθασαν στο Ευρωπαικό Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απολύτως απαράδεκτες για το ευρωπαικό πλαίσιο .

Το οτι η ΝΔ έχει ενα κοινό που δέν θέλει να συμφιλιωθεί με αυτό είναι απολύτως δικό της πρόβλημα . Ας ψηφίσουν Ορμπαν. 

πηγη:https://www.facebook.com

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 12:52