Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018 12:24

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | του ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δε μπορεί να ισχυρίζεται κανείς σοβαρά ότι η εκλεγμενη κυβέρνηση « ξεγέλασε » τους πολίτες, τους είπε ψέματα και υφάρπαξε την ψήφο τους. Κι αυτοί που τα λένε αυτά που ήταν; για να καταγγείλουν τα ψέμματα και τις απάτες ;

Οι πολίτες εκτίμησαν τα λεγόμενα και των μεν και των δε και αποφάσισαν. Αυτή τους η απόφαση δεν πρέπει να γίνει σεβαστή απ’ όλους;

Υποχρέωση της Κυβέρνησης είναι να κυβερνήσει σ΄ολοκληρη τη θητεία της και υποχρέωση των αντιπολιτευομένων είναι να σεβαστούν τη λαϊκή ετυμηγορία, να αντιπολιτεύονται σοβαρά και υπεύθυνα κι όχι να ζητούν νέες εκλογές από την επομένη.  Σεβασμός στη δεδηλωμένη κι αν την αμφισβητούν, υπάρχει και η πρόταση δυσπιστίας. Βλέπει κανείς όμως πολλές αντιφάσεις στην πολιτική σκηνή. 

    Δε μπορείς να ψηφίζεις το τρίτο μνημονιακό πρόγραμμα τον Αυγουστο του 2015 και να μην ψηφίζεις κανένα Νόμο που υλοποιεί το πρόγραμμα αυτό.

Δε μπορείς να το χαρακτηρίζεις αχρείαστο μνημόνιο και ταυτόχρονα να το ψηφίζεις. Δε μπορεί να λές ότι μένουμε Ευρώπη και με τη στάση σου να ωθείς τη Χώρα εκτός Ευρώπης.

Δε μπορείς στο τέλος του προγράμματος , που εσύ δε δέχεσαι , να ζητας εκλογές , για να πετύχεις τί ; Να εφαρμόσεις την πολιτική που αρνείσαι ή να εφαρμόσεις άλλη διαφορετική πολιτική; Δηλαδή για να πληρώσεις το χρέος , θα κάνεις νέα απ την αρχή διαπραγμάτευση με τους δανειστές ; Και ποιος δανειστής θα σε παρει στα σοβαρά;

Δεν θυμούνται μήπως τα δυο προηγούμενα μνημόνια , που το 1ο έφερε το ακομη μεγαλύτερο 2ο που δεν τέλειωσε ποτέ ; Μη χρησιμοποιείς ως αλλοθι ότι δε σε άφησαν οι τότε αντιπολιτευόμενοι, όπως κι αυτοί που κυβερνούν σήμερα δε μπορεί να ισχυρισθούν ότι η αντιπολίτευση δεν τους αφήνει να  εφαρμόσουν την πολιτική τους.

Δε μπορεί να ακούμε καθε τόσο ότι κι αυτοί τα ίδια έκαναν, δεν μας στήριζαν και μας υπονόμευαν.

Απο τη στιγμή που υπάρχει η δεδηλωμενη στη Βουλή, δε μπορεί να υπάρχουν «άλλοθι» για τους κυβερνώντες και τους αντιπολιτευόμενους.

      Με την ευκαιρία των πλημμυρών στη Μάντρα και των πυρκαγιών στην Αττική, όσο κι αν όσοι εκμεταλλευτούν πολιτικά τα προβλήματα που αυτοί είχαν δημιουργήσει και τον πονο και τη δυστυχία των πολιτών, ένα είναι σίγουρο που πρέπει να γίνει:

Να λυθούν τα προβλήματα αυτά. Και οφείλει να τα λύσει η Κυβέρνηση που κυβερνά και η αντιπολίτευση όχι μόνο να στηρίξει την προσπάθεια, αλλά και να πιέσει, σε καμιά περίπτωση να μην υπονομεύσει.Την υπονόμευση και το   θεατρινίστικο ενδιαφέρον οι παθόντες πολίτες θα τα καταλάβουν και θα είναι αμείλικτοι τιμωροί. Οι κάθε είδους  Μάντρες και Μάτια δε δημιουργήθηκαν χθες , το πελατειακό κράτος φρόντισε επι δεκαετίες να τα δημιουργήσει , απλως οι σημερινοί κυβερνώντες δρέπουν τους καρπούς άλλων και θα δοκιμαστούν στο να δημιουργήσουν σύγχρονες και λειτουργικές Μάντρες και Μάτια , χωρίς τους κινδύνους της κάθε πλημμύρας και πυρκαγιάς, να μη παρακαλούμε να βρέξει για να σβήσει η φωτιά στην Αττικη, αλλά όχι τοσο δυνατή η βροχή, για να μην πνιγεί η Μάντρα.

  Δε μπορεί η πολιτική σκηνή να μετατρέπεται κάθε μέρα σε αρένα.Δεν μπορεί κάθε μέρα να βλέπουμε « κοκορομαχίες » και «πετροπόλεμο» στα κανάλια και στη Βουλή αντί για πολιτικό λόγο ουσίας.

Ο πολιτικός πολιτισμός απαιτεί σοβατότητα, υπευθυνότητα, λόγο ουσίας, σεβασμό στους θεσμούς και τους πολίτες για τον καθένα που είναι υποχρεωμένος να υπηρετήσει την εντολή των πολιτών από τη θέση « o καθείς εφ ώ ετάχθη »

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018 12:29