Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 09:12

ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟ «ΔΙΚΑΙΟ» – ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΜΕΝΟ ΕΝΣΗΜΟ | του Μιχάλη Ραμπίδη

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και στην ΕΛΛΑΔΑ την σύνταξη που αναλογεί στον καθένα και στην καθεμιά, σε συνδυασμό με τις εισφορές που κατέβαλε στον Ασφαλιστικό του Φορέα και φυσικά δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους!!!

ΣΤΗΝ 83η ΔΕΘ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ  ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ !!!

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ  ΠΟΥ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΥΟΘΕΤΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ !!!

Είναι μας λένε δίκαια η ανταποδοτικότητα, δηλαδή ότι δίνεις στον Ασφαλιστικό σου Φορέα, ανάλογα να σου επιστρέφεται και ως σύνταξη. Θεωρίες ολόκληρες στηρίχθηκαν πάνω σ’ αυτήν την αρχή (και ο Ν. 4387/16) και ενδεχομένως σωστά, πέρα από την κοινωνική πλευρά του ζητήματος, για να διασφαλίσουν την βιωσιμότητα  του Ασφαλιστικού Συστήματος.

Ως φωτεινό παράδειγμα μας αναφέρουν τις Ευρωπαϊκές κι άλλες παγκόσμια ανεπτυγμένες χώρες, οι οποίες αποδίδουν στους ασφαλισμένους ότι ακριβώς δικαιούνται

από τον χρόνο εργασίας τους και τις ασφαλιστικές εισφορές που  κατέβαλαν ως σύνταξη, ή σε ορισμένες περιπτώσεις τους τΙς επιστρέφουν.

Χιλιάδες παραδείγματα έχουμε κάθε μήνα στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.     Εμβάσματα-συντάξεις από το εξωτερικό (Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία κ.α.) ακόμα και κάτω από 100 ΕΥΡΩ πιστώνονται σε λογαριασμούς δικαιούχων  συμπατριωτών μας μεταναστών συνταξιούχων, με δυο και τρία χρόνια εργασίας.

Στην Ελλάδα των κλεφτών & «αμαρτωλών» από πάντα, αν δεν συμπληρώσεις τα ανάλογα ένσημα, όπως αυτά καθορίζονται κάθε φορά από τον «σοφό» Υπουργό Εργασίας (την κυβέρνηση), τα όποια ένσημα σου, τα τρώει η μαρμάγκα!

Όλοι-ες που είχαν έστω και ένα ένσημο με το προηγούμενο καθεστώς των δεκαπέντε χρόνων υποχρεωτικής ασφάλισης, ν’ αντιμετωπισθούν ανάλογα. Να τους δοθεί η αναλογούσα σύνταξη  (364:15=25 ΕΥΡΩ περίπου το μήνα για κάθε έτος ασφάλισης), ή το δυνατότητα της αυτασφάλισης για να τεκμηριώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης, αναλόγως ηλικίας.  Αποζημίωση-επιστροφή για τις ελάχιστες ασφαλιστικές εισφορές.

 Στο νέο πληροφοριακό σύστημα «ΑΤΛΑΣ» ενσωματώθηκαν ήδη κοντά στα 3 δις. ημέρες ασφάλισης και ολοκληρώνεται το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου ασφάλισης όλων των ελλήνων. Είναι το εργαλείο που θα δώσει τις απαιτούμενες πληροφορίες, για τα ασφαλιστικά δικαιώματα του καθενός-μιας.

Γιατί μια γυναίκα που εργαζόταν για κάποια χρόνια και όταν παντρεύτηκε επέλεξε να μεγαλώσει τα παιδιά της, χωρίς να επιβαρύνει το κοινωνικό κράτος στέλνοντάς τα σε νηπιοτροφεία κ.α. δεν δικαιούται την ίδια μεταχείριση;

Γιατί άνεργος-η  στο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης που δεν συμπλήρωσε τα ένσημά του, να του τα κλέβει το κράτος;

Γιατί πολλοί να γίνονται επαίτες του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης και να μην το εισπράττουν  ως σύνταξη που δικαιούνται;

 Γιατί το κράτος να μην δίνει ουσιαστικά κίνητρα ασφάλισης;

Γιατί όταν μας κλέβουν το πορτοφόλι είναι ληστεία, όταν μας πνίγουν στους τόκους και τις κατασχέσεις είναι μπίζνες, ενώ όταν το κράτος κερδοσκοπεί διαχρονικά & ασύστολα είναι νόμος;

Είναι κάτι δίκαιο επειδή το λέει ο νόμος ή πρέπει να είναι νόμος επειδή είναι δίκαιο;

Και μη ξεχνάτε το αυταπόδεικτο: Η κοινή γνώμη πάντοτε είναι πιο προοδευτική από το νόμο!

Σημ.1: Η Κομισιόν προτείνει μια καθαρή ιδιωτική ασφάλιση, με αποταμίευση μόνο των εργαζόμενων στο ταμείο, την «ευρωπαϊκή σύνταξη». Αφορά τους πολίτες εντός των ορίων της ΕΕ με ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις από τις κυβερνήσεις, ένα Πανευρωπαϊκό Ατομικό Συνταξιοδοτικό Προϊόν (PEPP). Όμως η υπονόμευση και απαξίωση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ανοίγει διάπλατα κι άλλο το δρόμο στην ιδιωτική ασφάλιση, με φτώχεια για τους συνταξιούχους και υπερκέρδη για τις ιδιωτικές εταιρίες με τα γνωστά τους «κανόνια» σε ΗΠΑ-ΕΥΡΩΠΗ και Ελλάδα!

Σημ. 2: Η ολοκλήρωση της απώλειας του ΕΚΑΣ το 2019 σταδιακά από το 2010 (κυβέρνηση ΓΑΠ νόμος 3863/2010 Λοβέρδου-Κουτρουμάνη) και η υπόσχεση κατάργησης του Ν. Κατρούγκαλου, καταργούν σχεδόν την κοινωνική συμμετοχή και επαναφέρουν στο προσκήνιο τη νεοφιλελεύθερη άποψη για τους τρεις (3) πυλώνες Ασφάλισης: Πυλώνας 1ος  Κρατικός-υποχρεωτικός που θα στηρίζεται στο Αναδιανεμητικό Σύστημα (ψίχουλα με μικρότερες εισφορές εργαζόμενων, αλλά κυρίως εργοδοτών) . Πυλώνας 2ος Υποχρεωτικός με βάση το Κεφαλοποιητικό Σύστημα (ότι δίνεις παίρνεις χωρίς τη συμμετοχή εργοδότη-δηλ. επικουρική και με ρήτρα μηδενικού ελλείμματος). Πυλώνας 3Ος Αυστηρά Ιδιωτικός-Προαιρετικός  με βάση επίσης το Κεφαλοποιητικό Σύστημα (ότι δίνεις παίρνεις ή και  χάνεις με τις γνωστές πτωχεύσεις των «αρπακτικών»).

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 09:15