Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 14:11

Τον ύπνο του δικαίου.. | του Στάθη Κωνσταντινίδη*

Το πρόβλημα με τον χαρακτηρισμό καλλιεργούμενων εκτάσεων ως δασικών, στο πλαίσιο του Δασολογίου, ήταν γνωστό στην κυβέρνηση εδώ και πολλούς μήνες.

Οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες «χτύπησαν εγκαίρως τo καμπανάκι». Οι οργανώσεις των παραγωγών διατύπωσαν άμεσα τις ενστάσεις τους για την απουσία νομοθετικής πρωτοβουλίας από το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να αντιμετωπισθεί ο κίνδυνος απένταξης γεωργικών εκτάσεων από τις ευρωπαικές ενισχύσεις.

Στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Αραμπατζή, έθεσε το μείζον ζήτημα που δημιουργείται για τις αγροτικές εκτάσεις που έχουν χαρακτηριστεί και κυρωθεί ως δασικές ενώ περιλαμβάνονται στις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Σχετικές παρεμβάσεις άσκησαν και άλλοι βουλευτές, ενώ ακόμα και ο πρώην υπουργός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Βαγγέλης Αποστόλου, αναγνώρισε το πρόβλημα σε συνέντευξή του, παραδεχόμενος ουσιαστικά την έλλειψη σχεδιασμού για την αντιμετώπισή του.

Τα Μέσα Ενημέρωσης ανέδειξαν τη σοβαρότητα του θέματος και τις επιπτώσεις του στη γεωργοκτηνοτροφική δραστηριότητα και στους άμεσα ή έμμεσα πληττόμενους (παραγωγούς, προμηθευτές, τοπικές οικονομίες κλπ).

Όμως, ο αρμόδιος υπουργός και η κυβέρνησή του αγρόν ηγόραζαν! Ας ελπίσουμε ότι, έστω και τώρα, θα συνειδητοποιήσουν το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγήσει τους παραγωγούς με την αβελτηρία και την αδιαφορία που επέδειξαν στο πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα, οι συνέπειες του οποίου κατά πολύ ξεπερνούν τις ήδη επιβληθείσες περικοπές στην Ενιαία Ενίσχυση, και ότι θα αναλάβουν την ευθύνη νομοθετικής ρύθμισης που θα αποκαταστήσει την προκληθείσα ζημία.

Εντάξει, το ξέρουμε ότι φεύγετε, όσο μένετε, όμως, κ υ β ε ρ ν ή σ τ ε !

Στάθης Κωνσταντινίδης

Δ.Ν. Δικηγόρος

Πολιτευτής Ν.Δ. Ν. Κοζάνης

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 14:14