Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 18:47

Φλώρινα: Μια σύγχρονη Πανεπιστημιούπολη του 21ου αι. | της Άννα Σπύρτου*

Είναι ένα θετικό γεγονός.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας αποκτά 6 σχολές. Οι 3 από αυτές θα έχουν έδρα τη Φλώρινα.

  • Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών: Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Τμήμα Ψυχολογίας.
  • Σχολή Γεωπονίας: Τμήμα Γεωπονίας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής.
  • Σχολή Καλών Τεχνών: Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Τμήμα Κινηματογράφου.

Πριν ένα χρόνο, 8000 πολίτες έδωσαν ένα ισχυρό μήνυμα στο κάλεσμα για υπογραφές! Ότι θέλουν ένα ισχυρό Πανεπιστήμιο, εδώ στον τόπο που γεννήθηκε το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας. Ως ενεργοί πολίτες ενωθήκαμε και τα καταφέραμε.

Ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης υποστήριξε αυτό το εγχείρημα με έργα. Κατάφερε να εγκριθεί το ρυμοτομικό για το Πανεπιστήμιο (εκκρεμούσε από το 2006). Υπό ένταξη στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας βρίσκεται η ενεργειακή αναβάθμιση των υφισταμένων κτηρίων της Παιδαγωγικής Σχολής και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου (8 εκ. Ευρώ). Το κτήριο της Σχολής Καλών Τεχνών έχει ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ (10,5 εκ Ευρώ).Το κτίριο της Αγ. Όλγας πρόκειται να δοθεί το συντομότερο δυνατό.

Ο βουλευτής Κώστας Σέλτσας βρισκόταν σε συνεχείς συζητήσεις με όσους και όσες από το χώρο του Πανεπιστημίου προσπαθούσαμε με επιχειρήματα να τεκμηριώσουμε την ανάπτυξη αυτών των Τμημάτων. Με την τροπολογία του βουλευτή στο σχέδιο νόμου ιδρύεται το Τμήμα Κινηματογράφου. Επιπλέον, ιδρύεται το Τμήμα «Παραγωγής Οπτικοακουστικών Μέσων» στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών της Κοζάνης, -το οποίο αναφέρεται ουσιαστικά στον χώρο της διοίκησης επιχειρήσεων καλλιτεχνικού έργου- και θα συνδεθεί άμεσα με τη δημιουργία Οπτικοακουστικού Κέντρου στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας. Το γεγονός ότι η τροπολογία συνυπογράφεται από τους βουλευτές Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη και Δημήτριο Δημητριάδη αναδεικνύει ότι όταν υποχωρούν οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, τότε όλοι κερδίζουμε.

Ο υπουργός κ. Γαβρόγλου μετά τις συνεχόμενες συζητήσεις με τους θεσμούς του Πανεπιστημίου και την πρόσφατη επίσκεψή του στη Φλώρινα πείστηκε για το δεύτερο Τμήμα της Σχολής Καλών Τεχνών.

Ευχαριστούμε όσους στηρίξατε μέχρι τέλους και με εμπιστοσύνη αυτή την προσπάθεια! Ευχαριστούμε και αυτούς που δεν πίστεψαν στην επιτυχία της προσπάθειας αλλά περιορίστηκαν στην εύκολη κριτική.  Η στάση τους μας έδωσε πεδίο δημιουργικού διαλόγου μέσω του οποίου ισχυροποιήσαμε τα επιχειρήματα για ένα δυνατό και βιώσιμο πανεπιστήμιο στη Δυτική Μακεδονία.

Ας πάμε στο επόμενο βήμα. Όλοι οι πολίτες της περιοχής να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη αυτού του εγχειρήματος. Ενωμένοι και συνεχώς ενεργοί ας μετατρέψουμε τη Φλώρινα, σε μια σύγχρονη Πανεπιστημιούπολη του 21ου αιώνα.

           

           Με εκτίμηση

         Άννα Σπύρτου

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΠΔΜ

                                                                                       Υποψήφια Περιφερειαρχική Σύμβουλος

Ανατροπή – Δημιουργία

Θεόδωρος Καρυπίδης

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 18:50