Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 09:25

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ | του Μιχάλη Ραμπίδη

Ο λαός τον εμπιστεύτηκε γιατί μετά την δεκάχρονη σκληρή δοκιμασία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιγε το παράθυρο μιας νέας εποχής, κόμιζε προεκλογικά την ελπίδα. Είναι η σειρά του νέου πρωθυπουργού και της αυτοδύναμης κυβέρνησής του, να τιμήσουν στο ακέραιο αυτή την λαϊκή εντολή.

«Δεν θα ισχυρισθώ ότι παραλάβαμε καμένη γη» και «δεν υπάρχει ούτε μια ημέρα ανοχής για την κυβέρνηση» είπε μετεκλογικά ο Κυριάκος και χθες στις προγραμματικές του δηλώσεις επέλεξε το πρόσημο της πολιτικής του μέτρου, της λογικής και της αποτελεσματικότητας. Οριοθέτησε τον κυβερνητικό λόγο μέσα σε δυο προσδοκώμενα επίθετα «λιτός και αληθινός» και συνέχισε λέγοντας «Δε θα μετρηθούμε με τους αντιπάλους μας, αλλά με τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες της κοινωνίας …. Για αυτό και στο εξής, ο κυβερνητικός λόγος θα είναι λιτός και αληθινός. Θα αποφεύγει τα πολλά επίθετα, επιμένοντας στα ουσιαστικά. Και από τον μέλλοντα χρόνο, θα προτιμά τον ενεστώτα. Τον ενεστώτα της δράσης και του αποτελέσματος…   Η πρόοδος της χώρας είναι υπόθεση εθνική». Αυτά περίμεναν να ακούσουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες.

Είναι όμως ακόμα δικαιολογημένη η όποια επιφυλακτικότητα γιατί ο πρωθυπουργικός προγραμματικός λόγος μετουσιώνεται   μέσα από τις συγκεκριμένες προβλέψεις του κυβερνητικού προϋπολογισμού που θα κατατεθεί σύντομα στη βουλή. Ιδού λοιπόν το επόμενο λαμπρό πεδίον δόξης για τον πρωθυπουργό και τη νέα κυβέρνηση.

Ως συναινετική χαρακτηρίζεται και η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα επί των προγραμματικών δηλώσεων: «Θα μας βρείτε αρωγούς σε κάθε προσπάθεια που μειώνει τα βάρη και ενισχύει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Θα μας βρείτε σκληρά απέναντι σε κάθε προσπάθεια παλινόρθωσης πρακτικών και πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία και τους Έλληνες στην οικονομική λεηλασία. Η λαϊκή ψήφος δεν είναι λευκή επιταγή».  Ποιος διαφωνεί;

Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού βγαίνει καθημαγμένη μέσα από έναν ασυνήθιστα  πολύχρονο κύκλο (κυρίως οικονομικών) δοκιμασιών. Δεν έχει άλλες αντοχές, ούτε και ανοχές. Πιθανά ρίσκο στην θεσμική και οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ας μένουν σε επόμενο χρόνο, ο λαός θέλει άμεσα απτά δείγματα που θα διορθώνουν κακώς κείμενα και θα καλυτερεύουν τη ζωή του.

Οι νέοι συσχετισμοί μετά τις Ευρωεκλογές στην ΕΕ οι νεοδιορισμένοι (δυστυχώς ακόμα διορισμένοι) στην Κομισιόν, δημιουργούν πίεση και δείχνουν να φέρνουν κάποιες αλλαγές προς το καλύτερο, για τους Ευρωπαίους πολίτες και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 09:28