Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2019 10:30

Το Φυσικό Αέριο στη Δυτική Μακεδονία

Η έλευση του Φυσικού Αερίου για οικιακή, εμπορική ή και βιομηχανική χρήση είναι ένα φλέγον ζήτημα τουλάχιστον για τους νομούς Καστοριάς και Γρεβενών που επλήγησαν από τη Μνημονιακή πολιτική της εξίσωσης του φόρου

πετρελαίου θέρμανσης. Όμως αυτό γίνεται αναγκαίο και για τους Νομούς Κοζάνης και Φλώρινας, κυρίως για τη λειτουργία των τηλεθερμάνσεων, αν υλοποιηθεί η εξαγγελία του πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για το βίαιο και σκανδαλώδες κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων. Φυσικά οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού της Περιοχής μας θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα για να μην υλοποιηθεί αυτός, ο καταστροφικός για την Περιοχή και την ηλεκτροπαραγωγή στόχος της Κυβέρνησης και του κεφαλαίου.
Αν και το ζήτημα του Φ.Α περιπλέκεται ανάμεσα σε ιδιωτικά συμφέροντα και γεωπολιτικά παιχνίδια τα οποία επιβάλουν την βίαιη απολιγνιτοποίηση της περιοχής, η οικονομία που προσφέρει αυτή τη στιγμή σε αντίθεση με το πετρέλαιο θα αποτελέσει σημαντική εναλλακτική για τα λαϊκά νοικοκυριά της Δ. Μακεδονίας, κυρίως στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Γρεβενών.
Τη Δευτέρα 16/12/2019 στη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου, που έγινε παρουσία και στελεχών των ΔΕΔΑ και ΔΕΣΦΑ, συζητήθηκε η πορεία των «εξόδων» του αγωγού ΤΑΡ και της κατασκευής δικτύων Φυσικού Αερίου στη Δ. Μακεδονία.

Κι ενώ όλοι περίμεναν μια εποικοδομητική συζήτηση, που θα εξασφάλιζε και η παρουσία των στελεχών ΔΕΔΑ και ΔΕΣΦΑ, που θα μας έκανε σοφότερους για την εξέλιξη του έργου, βρεθήκαμε εν μέσω παραταξιακής σκιαμαχίας μεταξύ αντιπολίτευσης- συμπολίτευσης στην οποία με μεγάλη ανευθυνότητα συμμετείχαν και οι κομματικά διορισμένοι εκπρόσωποι των ΔΕΔΑ και ΔΕΣΦΑ.
Από τη συζήτηση αυτή προέκυψε ότι παρά τις εξαγγελίες, τις διαβεβαιώσεις ακόμα και τις υπογραφές που έπεσαν τα έργα της σύνδεσης και των αγωγών δεν έχουν προχωρήσει ούτε στα χαρτιά!
Ποιος ευθύνεται;
Ο ΔΕΔΑ λέει δεν είχε την επιβεβαίωση και έγκριση για τις εξόδους από τον ΔΕΣΦΑ, δεν είχε εγκρίσεις και ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ κλπ

Ο Περιφερειάρχης και η παράταξη του που με το "καλημέρα" βγήκαν ως «πλασιέ» ιδιωτικών συμφερόντων για την κατασκευή των δικτύων του Φ.Α, αντί να κάνουν αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση για δικές της ανεπάρκειες και έλλειψης στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου, οφείλει να κάνει τα πάντα όσο πιο γρήγορα γίνεται και με τον πιο ωφέλιμο τρόπο για τα Λαϊκά στρώματα της Δ. Μακεδονίας κι όχι για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.


 γραφείο τύπου

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2019 10:32