Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 20 Απριλίου 2010 08:26

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ… (ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΔΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΜΑΚ.)

Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗΣΤου ΠΕΡΙΚΛΗ ΑΛΕΙΦΕΡΗ
Έρευνα αμερικάνικου οικονομικού περιοδικού έδειξε ότι το φαινόμενο της διαφθοράς επιβαρύνει το ελληνικό κράτος με 20 δις ευρώ το χρόνο. Αν ισχύει αυτό καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το οικονομικό πρόβλημα που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου εσφαλμένου οικονομικού μοντέλου   αλλά αποτέλεσμα πολιτικής ανοχής ή πολιτικής συγκάλυψης.
Συνεπώς ο δρόμος που θα μας δώσει την λύση του προβλήματος καταλήγει σε μια κυβέρνηση η οποία θα έχει αφενός μια ξεκάθαρη θέση για το πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση και αφετέρου θα είναι αποφασισμένη να μην ανεχτεί φαινόμενα διαφθοράς ακόμα και όταν αγγίζουν το σπίτι της.

Χωρίς να γενικολογήσω άλλο θα προσπαθήσω σύντομα να παραθέσω κάποιες απορίες που μου δημιουργήθηκαν.

Όταν ανέλαβε ο νέος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας τον ακούσαμε να μας περιγράφει ευθέως ότι η κατάσταση που άφησε ο προκάτοχος του χαρακτηρίζεται από χαμηλούς δείκτες ανάπτυξης, υψηλή ανεργία, μισοτελειωμένα έργα του 3ου ΚΠΣ, απορροφήσεις χωρίς αντίκρισμα για την πραγματική οικονομία και από έντονη οσμή σκανδάλων. Ως προς το τελευταίο, από τα λεγόμενα του καταλάβαμε ότι είναι διατεθειμένος να φτάσει όλες τις υποθέσεις ως το κόκαλο, ενώ παράλληλα θα επιτάχυνε όλες τις διαδικασίες για να κερδίσουμε το έδαφος της χαμένης τριετίας. Την ίδια στιγμή στέλεχος της περιφέρειας το οποίο κατείχε θέση κλειδί στην χαμένη τριετία και συνεχίζει να κατέχει, σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ούτε λίγο ούτε πολύ ακούσαμε να λέει ότι στην προηγούμενη περίοδο όλα έγιναν μια χαρά, η απορρόφηση ήταν σε υψηλά επίπεδα και η Δ. Μακεδονία προχώρησε σε τροχιά ανάπτυξης, αποδομώντας ουσιαστικά τις δηλώσεις του πολιτικού του προϊσταμένου.

Ποιος λοιπόν από τους δύο κύριους είχε δίκιο; Πως μπορεί να παραχθεί έργο όταν οι απόψεις του γραμματέα της περιφέρειας και των υφισταμένων του δεν συγκλίνουν πουθενά;

Πριν από λίγους μήνες, με την ευκαιρία της παραίτησης του προηγούμενου Περιφερειάρχη Α. Λεούδη, είχα σε άρθρο μου διατυπώσει το ερώτημα, αν ο νέος Γ.Γ. θα διασφαλίσει τα κονδύλια της περιοχής και θα προχωρήσει σε βαθύ έλεγχο για υποθέσεις με έντονη οσμή σκανδάλου (Αποναρκοθέτηση του Γράμμου, Τοπικός Πόρος, Δημοσιότητα του ΠΕΠ, Τουριστική Προβολή κ.λ.π). Σήμερα με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι ο νέος Γ.Γ. προχωράει στην διαλεύκανση αυτών των υποθέσεων, με τη διενέργεια   Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων, για εμπλεκόμενα στελέχη της περιφέρειας και επιχειρηματίες. Μέχρι να ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες δεν μπορεί κανείς να καταδικάσει κανέναν. Τα υψηλόβαθμα στελέχη όμως που εμπλέκονται, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση, θα συνεχίσουν να κατέχουν τις θέσεις τους; ή τουλάχιστον θα σταματήσουν να εκπροσωπούν την περιφέρεια σε διάφορους φορείς; Δεν ξέρω αν η απομάκρυνση τους από τα καθήκοντα τους είναι νόμιμη αλλά σίγουρα είναι ηθική.

Όταν μια κυβέρνηση ζητάει από τους πολίτες να κάνουν θυσίες πρέπει να είναι έτοιμη να αποδείξει ότι το υστέρημα τους δεν θα πάει σε τσέπες επίδοξων απατεωνίσκων. Η Ελλάδα έχει γίνει ένας κουβάς χωρίς πάτο, με αποτέλεσμα όλοι οι κόποι του κόσμου να πάνε στο βρόντο. Αν δεν τοποθετηθεί πάτος για να γεμίσουν τα ταμεία τότε όσα και να μας δανείσουν το χρέος θα αυξάνεται. Προσπαθήστε λοιπόν, να μετατρέψετε την απειλή της οικονομικής κρίσης σε ευκαιρία, καθαρίζοντας την κόπρο του Αυγεία από τους στάβλους της δημόσιας διοίκησης.  

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11 Μαϊος 2013 22:13