Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020 09:58

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ»| του Μιχάλη Ραμπίδη

Το «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» είναι ένα από τα 13 Νοσοκομεία Αναφοράς που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση κρουσμάτων του Covid – 19. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα μετά την πανδημία είπε χαρακτηριστικά: «θα κληθούμε αργά ή γρήγορα να αντιμετωπίσουμε παρόμοιες καταστάσεις». Ακόμα κι αν υποχωρήσει ο κορωνοιός λέει ο Π.Ο.Υ. θα κάνει πάλι την εμφάνισή του. Σχεδόν όλες οι επιστημονικές προβλέψεις αναφέρονται στην επιστροφή του ιού, γεγονός που τοποθετούν χρονικά στο ερχόμενο Φθινόπωρο ή και νωρίτερα.

Πριν από δυο ημέρες με την προτροπή του ΥΠ.ΕΝ. & ΠΕ. Κωστή Χατζηδάκη και σε συνεννόηση με τα Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών, το Πράσινο Ταμείο στα πλαίσια του προγράμματος απολιγνιτοποίησης, διέθεσε δωρεάν κονδύλι 1 εκ ΕΥΡΩ στο «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Το ποσό προορίζεται για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών σε δαπάνες ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού και θα  εξασφαλίσει  68 κλίνες για ύποπτα περιστατικά, αλλά και επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19.

Πρόκειται σαφέστατα για μια κυβερνητική απόφαση με εντολή του πρωθυπουργού, που σηματοδοτεί την εξέλιξη-αναβάθμιση του συστήματος υγείας της Περιφέρειάς Δυτικής Μακεδονίας και τη θέση του «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ» σ’ αυτό.  Προσμετρώντας προφανώς η κυβέρνηση όλα τα δεδομένα, τις προϋποθέσεις  και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ» Νοσοκομείου, θέτει αυτό ως «ναυαρχίδα» του συστήματος υγείας της Δυτικής Μακεδονίας και ευρύτερα. Έχοντας όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, θα αποκτήσει και τις δυνατότητες ενός τριτοβάθμιου νοσοκομείου, για να καλύπτει τις αντίστοιχες ανάγκες των πολιτών.  Στη δύσκολη εποχή μας δεν σκορπά κανείς 1 εκ ΕΥΡΩ

χωρίς σχεδιασμό και προοπτική.

Η διοίκηση του «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ» Νοσοκομείου, σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία, οφείλει άμεσα να σχεδιάσει, να περιλάβει και να προτείνει κάθε τι απαραίτητο που απαιτεί ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Σχεδιασμός που θα προβλέπει επέκταση νέων πτερύγων (αν κριθεί απαραίτητο), χώρων για την στέγαση της Σχολής Επιστημών Υγείας και την εξέλιξή της, άλλων βοηθητικών χώρων και εξοπλισμού γενικότερα. Να εκτιμήσει με ακρίβεια το απαιτούμενο ιατρονοσηλευτικό και άλλο προσωπικό και να το καλύψει με νέες προσλήψεις ή κατάλληλη αξιοποίηση και τοποθέτηση του υπάρχοντος προσωπικού των νοσοκομείων της Περιφέρειας.

Η Περιφερειακή Αρχή και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων να στηρίξουν και να προωθήσουν την απόφαση αναβάθμισης του Συστήματος Υγείας, με νοσοκομείο παροχής τριτοβάθμιας περίθαλψης, έτσι ώστε η Δυτική Μακεδονία αυτοδύναμα να έχει τις απαιτούμενες δυνατότητες για την αντιμετώπιση κάθε επιδημιολογικής κρίσης. Έχουν χρέος να δράσουν χωρίς δισταγμούς και έγκαιρα, γιατί τώρα πλέον γνωρίζουν καλά ότι αναφέρονται  στις ζωές πολιτών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ευθύνη τους.

Την ίδια και μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν οι βουλευτές που πρέπει να πάψουν να «τραμπαλίζουν» στον έρημο «παιδότοπο» της Ποντοκώμης. Η ζωή των πολιτών κάθε πόλης και κάθε χωριού δεν σώζεται από ευθυνοφοβικές θέσεις και λαϊκίστικες αγκυλωμένες αντιλήψεις, αλλά από υψηλού επιπέδου υποδομές υγείας που παρέχουν εγγυημένες και ασφαλείς υπηρεσίες σε όσους και όποτε τις έχουν ανάγκη.

Σημ.: Ορθά εγκαταστάθηκε στο «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ» Νοσοκομείο Κοζάνης το υπερσύγχρονο εργαστήριο μοριακής βιολογίας για τις αναλύσεις κορωνοϊού, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναλύσεις και διαγνωστικά τεστ και σε άλλα νοσήματα. Η πρώιμη διάγνωση και αντιμετώπιση ασυμπτωματικής νόσου ή πρόδρομων σταδίων νόσου, προλαβαίνει πολλούς κινδύνους. Το «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ» αν επιλεγεί για τον πρωτοποριακό αυτό σκοπό, μπορεί να δώσει την υπεροχή της πρόληψης έναντι της θεραπείας, για τους πολίτες όλης της Δυτικής Μακεδονίας και ευρύτερα.

                                                Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Σ  Α Ν Ε Σ Τ Η  -  Χ Ρ Ο Ν Ι Α  Π Ο Λ Λ Α

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020 10:00