Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020 00:32

Η ανταγωνιστικότητα της μονάδας ΠΤΟΛ -V | του Στέργιου Μποζίνη*

Απο το  πρόσφατο συνημμένο άρθρο (energypress 21-5-20/ΙΕΝΕ) του Αναπ.Δ.Συμβούλου της ΔΕΗ θα ήθελα να επισημάνω την τελευταία σειρά, όπου αναφέρεται ότι η  ΠΤΟΛ- V ειναι βιώσιμη και ανταγωνιστική με τιμές CO2  από

30- 35€/τονο.  Ο συνδυασμός καλής ποιότητας λιγνίτη, από ρηχό πεδίο (κοίτασμα Μαυροπηγής) και η χαμηλή ειδική κατανάλωση του ΑΗΣ ΠΤΟΛ -V, τον κάνουν ανταγωνιστικό. Μήπως είναι ο λόγος που παρότι ο λιγνίτης έχει βγει απ το κάδρο ξαφνικά, ακόμη οι Ευρωπαίοι φίλοι μας ζητάνε νέα NOME από την Ελλάδα για την πρόσβαση τρίτων στο λιγνίτη?

Αυτό σημαίνει ότι, ενώ πάνω απο το 50-55% του μεταβλητού κόστους θα αποτελεί το CO2 και πάλι η υπερσύγχρονη μονάδα θα ειναι ανταγωνιστική. Ειναι μήπως ο λόγος που οι ανταγωνιστές θελουν να την απεντάξουν πριν καλά καλά λειτουργήσει και ψάχνουμε για άλλα καύσιμα όπως σκουπίδια, βιομάζα , Φ.Α κλπ ?  Μη εκτιμώντας -δυστυχώς- και μαζί τους γνωστές επώνυμες οικολογικές οργανώσεις, για το αν η Δ.Μακεδονία μετατραπεί σε ένα καθημερινό κομβόι φορτηγών με σκουπίδια ή βιομάζα από όλη την Ελλάδα ή και τα Βαλκάνια. Αυτή η όχι και τόσο περιβαλλοντικά ενδεδειγμένη (και πουθενά στον κόσμο υπάρχουσα) αλλά προτεινόμενη λύση για την Δ.Μακεδονία, δεν αξίζει στο λαό της (με την έννοια οτι οι μονάδες που καίνε σκουπίδια π.χ. στη Δανία ειναι πολύ μικρές και όχι 660 MW). Εκτιμάται ότι για την πλήρη λειτουργία μιας τέτοιας μεγάλης θερμικής μονάδας με βιομάζα , σκουπίδια κλπ θα απαιτούνται  2 -2,5 εκ. τόνοι καύσιμης ύλης ετησίως. Και μόνο η  διακίνηση σε καθημερινή βάση τέτοιων ποσοτήτων θα απαιτούσε την μεταφορά τους με τα γνωστά μακριά φορτηγά, 400-500 δρομολογίων την ημέρα επί 30 χρόνια, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Το οδικό δίκτυο της Εγνατίας, παραεγνατίας και μεγάλου μέρους της Δ.Μακεδονίας με προορισμό την Πτολ-V, θα καταληφθεί για δεκαετίες από τα κινούμενα μεγάλα οχήματα, με σοβαρές επιπτώσεις στον τουρισμό, στο περιβάλλον κ.λ.π.

Η μονάδα όπως κατασκευάζεται με καύσιμο το λιγνίτη θα τροφοδοτείται με σύστημα ταινιοδρόμων, με ελάχιστη περιβαλλοντική όχληση

Ακόμη δεν έχει αιτιολογηθεί η επιλογή να κλείσει μια υπερσύγχρονη μονάδα αξίας 1,4 δισ. € το 2028, με ανταγωνιστικό κόστος, όταν οι Γερμανοί κ.α. θέτουν ως στόχο της απανθρακοποίησης το 2050. Για λόγους Εθνικής ασφάλειας με την Τουρκία και μόνο, δε θάπρεπε καν να το συζητάμε με τους Ευρωπαίους. 

Θέλω να πιστεύω και εύχομαι ότι η αναφορά αυτή του Αναπλ. Δντα Συμβούλου της ΔΕΗ, ίσως σημαίνει δεύτερες σκέψεις για την ΠΤΟΛ-V.

 

* Ο ΣTEΡΓΙΟΣ ΜΠΟΖΙΝΗΣ/ είναι Μεταλλειολόγος μηχ. ΕΜΠ

-Μελος της Κ.Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ

στην Επιστ.Επιτροπή Μεταλλειολόγων-Μεταλλουργών

-τ.ΔΝΤΗΣ ΑΝΘΡ.ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΕΛΚΔΜ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020 00:38