Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 08:31

ΤΖΟΡΤΖ ΦΛΟΙΝΤ | TOY ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ένα ακόμα θύμα της αστυνομικής βίας. Τα θύματα είτε μαύροι είτε λευκοί είναι κατά κανόνα φτωχοί ή περιθωριακοί , συνήθως είναι μαύροι και οι θύτες λευκοί.Αν η δολοφονία είναι τυχαία ,

αθέλητη ή εσκεμμένη , δεν αναιρεί το γεγονός ότι χάθηκε ένας νέος άνθρωπος, κι ο θάνατός του έγινε η αφορμή ενός γενικού ξεσηκωμού.

  Οι αιτίες είναι πολλές : Η άφρων πολιτική που ακολούθησε ο ‘’πλανητάρχης ‘’  στην κρίση του κορονοϊού και στο θέμα της υγείας , η βαθιά ύφεση , η υψηλή ανεργία , οι μειώσεις μισθών , είναι ορισμένες από τις αιτίες και την αφορμή έδωσε η προχθεσινή δολοφονία. 

  Τζόρτζ Φλόϊντ υπάρχουν σ όλες τις χώρες. Ιδια θύματα ,ίδιες αιτίες , ίδιες αφορμές ,ίδια πολιτική που τα δημιουργεί. Δε ξεχνάμε το νεαρό Γρηγορόπουλο που ο ταγός της τάξης τον θέρισε σα περιστέρι. Αποδείχτηκε ότι υπέβοσκε η μεγάλη οικονομική κρίση του 2008 και τελικά ξέσπασε. Η αφορμή δόθηκε με τη δολοφονία Γρηγορόπουλου και η νεολαία ξεχύθηκε στους δρόμους διαμαρτυρόμενη. Η κρίση φάνηκε σε όλο της μεγαλείο , κι ας την έκρυβαν οι τότε κυβερνώντες , κράτησε μέχρι σήμερα κι ακόμη κρατεί.

  Ουτε ξεχνάμε την περίπτωση του Ζακ Κωστόπουλο που αντιμετωπίστηκε σα ‘’ κηνυγημένο ζαρκάδι ’’ που όρμηξε να τους αρπάξει τις περιουσίες και οι ταγοί της τάξης να παίζουν το ρόλο του θεατή.

   Οι περιπτώσεις αστυνομικής βίας δεν αφορούν το σύνολο της αστυνομίας. Είναι έργο λίγων θερμοκέφαλων που τους διακρίνει ο υπερβάλλων ζήλος. Στις σχολές διδάσκονται πώς να αντιμετωπίζουν το πλήθος , πώς και πότε να χρησιμοποιούν τα πιστόλια , τα γκλόμπς , τα χημικά , τις ασπίδες. Διδάσκονται τις συνταγματικές αρχές των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και οι διαδηλωτές στους δρόμους ασκούν αυτά τα συνταγματικά δικαιώματα που είναι και δικαιώματα των αστυνομικών.  Η επιτυχία των αγώνων αφορά όλους.

  Ο αστυνομικός είναι εργαζόμενος χωρίς δικαιώματα.Εχει μόνο υποχρεώσεις.Καλείται να εφαρμόσει το νόμο και την τάξη , ενάντια στους φίλους , τους γονείς , τα αδέρφια του που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη ζωή , στην εργασία , στην υγεία  στην παιδεία , στην κοινωνική προκοπή. Το πώς θα χρησιμοποιήσει το γκλόμπς , την ασπίδα , τα χημικά και ακόμη και το πιστόλι στο όνομα της προστασίας του από τους μπαχαλάκηδες και τους μολοτοφόρους , θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Οι μπαχαλάκηδες και οι μολοτοφόροι είναι οι ανέκαθεν γνωστοί άγνωστοι , χρέος των δυνάμεων καταστολής είναι να τους εντοπίσουν.

  Η ευνομία και η ευταξία είναι υπόθεση όλων μας.Πρωτίστως είναι αυτών που κυβερνούν και ‘’ δεν έχουν το χρόνο να συζητήσουν ‘’ για να προλάβουν μια απεργία , ψηφίζουν νόμους αντίθετους στην κοινωνική πλειοψηφία, τους οποίους στην πορεία τροποποιούν η δεν εφαρμόζουν ποτέ. Είναι ευθύνη των κυβερνώντων που κλείνουν τ΄αυτιά στην αγωνία και τα προβλήματα της κοινωνίας και στο όνομα της ‘’ κυβερνητικής αποτελεσματικότητας’’  χρησιμοποιούν τους αστυνομικούς για να επιβάλλουν το νόμο και την τάξη.

   Όμως μετά από περιστατικά σαν του Τζόρτζ Φλόϊντ έντρομοι υποχωρούν και τους τρομάζει το πάντα επίκαιρο σύνθημα : Ενας στο χώμα , χιλιάδες στον αγώνα και στους κοινωνικούς αγώνες δε θέλουν πολλούς. Απεχθάνονται τους κοινωνικούς αγώνες.   

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 08:35