Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020 18:13

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ | Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

  -  Πλησιάζουμε τον ένα χρόνο από την αρχή της παγκόσμιας πανδημίας εξαιτίας της Covid 19, με σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων παγκοσμίως (72 εκ. κρούσματα-1,6 εκ. θάνατοι)

και στην Ελλάδα (124χιλ. κρούσματα-3.540 θάνατοι). Η Βόρεια Ελλάδα και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Π.Δ.Μ.) είναι δυστυχώς αρνητικοί πρωταγωνιστές στην πανδημία αυτή.

  -Η Περιφέρειά μας υπάγεται στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια της Μακεδονίας & Θράκης. Η Κεντρική Μακεδονία και η Θράκη έχουν Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία και παροχή τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Η Π.Δ.Μ. με πέντε (5) Νοσοκομεία δεν διαθέτει Νοσοκομείο με παροχή τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

  - Ακέραια την ευθύνη φέρουν η κυβέρνηση με τους ντόπιους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες. Και φυσικά δεν αναφερόμαστε μόνο στο ζοφερό από την πανδημία σήμερα, αλλά για δεκαετίες πίσω. Νοσοκομείο πανέτοιμο υπάρχει.  Το "ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ" ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ πληροί όλες τις προϋποθέσεις -ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΟΛΕΣ-ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, για την επαρκέστατη παροχή τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στους κατοίκους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο! Αρκεί να εξοπλισθεί και στελεχωθεί επαρκώς.

  -Μετά τη διάνοιξη της Εγνατίας οδού η χρονοαπόσταση Γρεβενών-Πτολεμαΐδας είναι 35 λεπτά. Ο κάθετος άξονας Κοζάνης-Πτολεμαΐδας 20 λεπτά. Οι ριζικές αναβαθμίσεις των οδικών αξόνων Πτολεμαΐδας-Άργους Ορεστικού-Καστοριάς θα επιφέρουν χρονοαποστάσεις 20΄ μέσω της σήραγγας Κλεισούρας και Φλώρινας-Αμυνταίου-Πτολεμαΐδας λιγότερο από 30΄. Ακόμα και η απόσταση Έδεσσας-Πτολεμαίδας (59 klm) με τον παμπάλαιο δρόμο είναι 45΄. Το "ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ" ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ευρισκόμενο γεωγραφικά στο ΚΕΝΤΡΟ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ είναι απόλυτα προσβάσιμο.  Επομένως τα επιχειρήματα της δύσκολης προσβασιμότητας όλων των κατοίκων της Περιφέρειας Δ.Μ. προς το "ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ" ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ εξέλειπαν ή εκλείπουν άμεσα παντελώς!

  -Το εμπόδιο του επιβαρυμένου περιβάλλοντος λόγω της βιομηχανικής δραστηριότητας στο Λεκανοπέδιο Πτολεμαΐδας, ΑΕΒΑΛ (Παραγωγή Αζωτούχων Λιπασμάτων), ΔΕΗ (Ορυχεία & Σταθμοί Παραγωγής Η/Ε) είναι πλέον ανύπαρκτο. Η ατμόσφαιρα είναι ολοκάθαρη. Επιπρόσθετα λειτουργεί και τηλεθέρμανση, χωρίς τους ρύπους της καύσης πετρελαίου θέρμανσης. Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όσους το ξέχασαν, ή να γνωστοποιήσω στους νεότερους που δεν το γνωρίζουν, ότι η Πτολεμαΐδα ήταν γνωστή και επισκέψιμη για ίαση  ασθενών με φυματίωση (όπως το Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης), λόγω του καλού "ξερού" και κατάλληλου κλίματος, πριν την βιαστική και ανορθόδοξη  κάποιες φορές εκβιομηχάνισή της.

  -Τι συμβαίνει και σήμερα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:

  - Η πολιτεία και το Υπ. Υγείας παρακολουθούν αποσβολωμένη  την κατάσταση της πανδημίας, αρκούμενη σε "ακραία" τοπικά ανακοινωθέντα στατιστικών στοιχείων, τα οποία αντιμετωπίζουν με "ασπιρίνες".

  - Στην συναντίληψη των πολιτών βαριά ευθύνη για την λανθάνουσα και αδιόρθωτη κατάσταση παροχής υγείας στην Π.Δ.Μ. φέρουν οι δέκα (10) βουλευτές, συμπολίτευσης & αντιπολίτευσης της Περιφέρειας. Φοβισμένοι & άλαλοι (παντού το πολιτικό κόστος) δεν τολμούν να αρθρώσουν λέξη για υπηρεσίες τριτοβάθμιας φροντίδας, ούτε καν οι πολιτευτές, τρέμουν μήπως αναγκαστικά δείξουν «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ».

  -Η Περιφερειακή Αρχή και όλες οι Δημοτικές Αρχές της Περιφέρειας (δεν εξαιρούνται οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης) που χάνουν σχεδόν καθημερινά προσφιλή τους πρόσωπα, γνωστούς, συνδημότες και συντοπίτες και δεν μιλάει κανείς-μα κανείς δεν απαιτεί, ρεαλιστική και άμεση υψηλότερη φροντίδα υγείας. 

  -Τη στιγμή που υπάρχουν διαθέσιμα Ευρωπαϊκά και αυξημένα εθνικά κονδύλια για την υγεία, οι ασφυκτικές ανάγκες το απαιτούν και οι πολίτες το επιθυμούν διακαώς.  Ξεπεράστε επιτέλους τα "σύνδρομά" σας, όποια κι αν είναι αυτά ....  Αναλάβετε πρωτοβουλίες και βάλτε ένα τέλος. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η  ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΩΡΑ !!!

--Βιαστείτε γιατί τα αναμενόμενα εμβόλια δεν θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα, πολλοί ειδικοί βλέπουν το μέλλον δυσοίωνο …. Η Περιφέρειά μας το έχει άμεση ανάγκη, για να μη θρηνήσουν οι συντοπίτες μας κι άλλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Και δεν είναι μόνο θέμα πανδημίας. Η πιθανότητα να μπει μπροστά ο λαός, απαξιώνοντας και παραμερίζοντας  εσάς τους "ταγούς" του είναι από πιθανολογούμενη έως πολύ πιθανή, μπορεί και ορατή ...https://vetonews.gr/localnews/florina/item/56814-p-perka-%C2%ABechoyme-enan-anemelo-prwthypoyrgo-poy-odhgei-th-chwra-pisw-sthn-apotychia%C2%BB.....

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020 18:19