Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2011 11:35

Η αύξηση του ΦΠΑ οδηγεί στην αύξηση της ανεργίας

 kyriakidis

του Κ. Κυριακίδη*


Η νέα αδικαιολόγητη και ακατανόητη επιλογή της κυβέρνησης να αυξήσει 10(!!!) μονάδες το συντελεστή του ΦΠΑ σε επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες εστίασης, αποτελεί στραγγαλισμό για τους συναδέλφους μας και παράλληλα για χιλιάδες εργαζομένους. Το άγχος του οικονομικού επιτελείου για την ανεύρεση εσόδων προκειμένου να καλυφθούν οι στόχοι ..

του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, οδηγούν σε αποφάσεις που φέρνουν εντελώς αντίθετα αποτελέσματα και με μαθηματική πλέον ακρίβεια σε νέα λουκέτα.
Επιχειρήσεις που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους και αποτελούν αυτή τη δύσκολη περίοδο, διέξοδο για εργασία νέων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν καθημερινώς το φάσμα της ανεργίας, υποχρεώνονται μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να σηκώσουν ένα ακόμα δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος. Βάρος που αυτομάτως μετακυλύεται στους καταναλωτές, το σύνολο των οποίων βιώνει δύσκολες έως τραγικές οικονομικές συγκυρίες.
Γίνεται άμεσα κατανοητό πως η απόφαση αυτή μόνο προς όφελος των εσόδων του κράτους δεν είναι, που το επόμενο διάστημα θα καταλάβει το λάθος αλλά τότε θα είναι πλέον αργά.
Για να μην δούμε και άλλα λουκέτα σε επιχειρήσεις, που με πολλές δυσκολίες επιβιώνουν στην κρίση και στα σκληρά οικονομικά μέτρα, και παράλληλα να μην αντιμετωπίσουμε ένα νέο κύμα ανεργίας στο Νομό Κοζάνης, κυρίως στις νεαρές ηλικίες, καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς της περιοχής να συνταχθούν με το αίτημα των μελών της Ομοσπονδίας μας, που επιβάλλει την κατάργηση αυτού του άθλιου μέτρου και την επιστροφή του ΦΠΑ στο 13%.

είναι Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Νομού Κοζάνης*

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2011 20:54