Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2011 14:37

Η τοπική αυτοδιοίκηση βάλλεται και υποχρηματοδοτείται.

nanopoulouτης Α. Νανοπούλου
Ενόψει των επικείμενων εκλογών στις Περιφερειακές Ενώσεις και την Κεντρική ΄Ενωση Δήμων (ΠΕΔ και ΚΕΔΕ) είναι απαραίτητο να επισημανθούν τα παρακάτω :
Η κυβέρνηση της ακυβερνησίας , της αναξιοπιστίας και των παλλινδρομήσεων πλήττει ..

κατάφωρα καθημερινά με τις πολιτικές της εκτός του ελληνικού λαού και την αυτοδιοίκηση ειδικά .
Αντί να στηρίξει τον «Καλλικράτη» αφήνει τους μεγάλους πλέον Δήμους στο έλεος των χρεών τους, ενώ κωλυσιεργεί επικίνδυνα για την πορεία των τοπικών κοινωνιών, να επιλύει όλα τα θεσμικά και πρακτικά προβλήματα που καθημερινά ανακύπτουν.
Οι Δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια της χώρας έχουν πάψει να οραματίζονται και να σχεδιάζουν την ανάπτυξη του τόπου, έχοντας μεταβληθεί σε διαχειριστές προβλημάτων και εκκαθαριστές προβληματικών εταιριών.
Οι αποκλειστικές προθεσμίες που τίθενται για την εξυγίανση των υπερχρεωμένων δεν τηρούνται, ενώ προαναγγέλλονται συμψηφισμοί χρεών Δήμων και Δημοσίου εις βάρος και όσων Δήμων δεν χρωστούν στο Δημόσιο.
Η αυτοδιοίκηση λοιδωρείται συλλήβδην ως μη ώφειλε , για τις υπέρογκες αμοιβές των εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις, αλλά η διγλωσσία και η υποκρισία συνεχίζονται γιατί δεν αποφασίζονται τα πλαφόν και οι περικοπές, εκεί όπου υπάρχουν οι απαράδεκτες για την κατάσταση της χώρας και των Δήμων αμοιβές.
Προαναγγέλλονται προσλήψεις μέσω προγραμμάτων συμβάσεων με Μ.Κ.Ο πράσινων συμφερόντων για παραβίαση του ΑΣΕΠ και στάχτη στα μάτια των χιλιάδων ανέργων.
Με την επίκληση του μεσοπρόθεσμου - κανένας όρος του οποίου, ως γνωστόν , προς το παρόν δεν έχει τηρηθεί – αφαιρούν από την αυτοδιοίκηση θεσμοθετημένους πόρους , προκαλώντας έμφραγμα στην λειτουργία των Δήμων.
Είναι λοιπόν αναγκαίο η αυτοδιοίκηση να εκλέξει μαχητικούς , δυναμικούς, διεκδικητικούς και κύρια ακηδεμόνευτους εκπροσώπους , που θα έχουν το σθένος και να παλεύουν και να εκθέτουν την βαρέως νοσούσα κρατική διοίκηση απαιτώντας με κάθε νόμιμη οδό την τήρηση όχι μόνον των θεσμοθετημένων υποχρεώσεων , αλλά και των κυβερνητικών εξαγγελιών.
Μία αυτοδιοικητική ηγεσία με μόνο μέλημα την προστασία και την θωπεία του Υπουργείου Εσωτερικών και Οικονομικών είναι μια αυτοκαταστροφική επιλογή σε ώρες πράγματι κρισιμώτατες για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2011 14:40