Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2011 17:11

Προς την έξοδο; | του Τάσου Τέλλογλου

telloglouΣτις πιο πρόσφατες γερμανογαλλικές επικοινωνίες ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζύ εμφανίζεται υπέρμαχος του να «τελειώνουμε με τους Έλληνες μας έχουν φλομώσει στο ψέμα» και η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ είναι εκείνη που συνιστά ψυχραιμία και «συντεταγμένο τρόπο αποχώρησης από την ευρωζώνη μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού ...». Αυτό ήταν και ένα από τα κεντρικά ζητήματα στη συζήτηση μεταξύ της κας Μέρκελ και του κ Bαν Ρομπάι στις αρχές της εβδομάδας.

Και στις δύο χώρες το ανώτερο πολιτικό προσωπικό έχει χάσει την εμπιστοσύνη του σε εκείνους που κυβερνούν στην Αθήνα, όπως είχε γίνει με την κυβέρνηση Καραμανλή μετά το 2007. Η έκθεση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων των χωρών αυτών στην Ελλάδα είναι πάντως πιο περιορισμένη αλλά σε ο,τι αφορά τη Γαλλία ακόμα υπαρκτή στη Γερμανία είναι πολύ μικρότερη. Και στις δύο χώρες ωστόσο υπάρχει συνείδηση ότι θα ξοδευτούν χρήματα των φορολογουμένων τους σε μία ιστορία που εμφανίζει «πολύ φτωχή διαχείριση».

Τα μέτρα που ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα η Αθήνα δεν θα ανατρέψουν εύκολα αυτό το κλίμα. Για τον απλούστατο λόγο ότι ουδείς πιστεύει ότι η Αθήνα θα τα εφαρμόσει.

πηγή: protagon.gr

  

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2011 17:14