Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011 11:59

Το εμπόριο στο Ν. Κοζάνης το μεγάλο θύμα

 kokelidisτου Ρούλη Κοκκελίδη
Το εμπόριο στο Νομό Κοζάνης είναι ένα από τα μεγαλύτερα θύματα της πολιτικής που εφαρμόζεται στη χώρα μας από το Μνημόνιο. Η πολιτική της λιτότητας και της ύφεσης, η εκρηκτική αύξηση της ανεργίας έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο εμπόριο και στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Η μείωση της κατανάλωσης έχει εντείνει την αβεβαιότητα ..

της εμπορικής δραστηριότητας με αποτέλεσμα να κλείνουν δεκάδες επιχειρήσεις καθημερινά.
Η ευθύνη της κυβερνητικής πολιτικής είναι τεράστια η οποία αντί να πάρει πρωτοβουλίες και μέτρα στήριξης του εμπορικού κόσμου προχώρησε στην ακατανόητη και καταστροφική αύξηση του Φ.Π.Α. στο 23%, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των επαγγελματιών να οδηγείται στην ανεργία.
Επιπλέον στην περιοχή μας η αλόγιστη αδειοδότηση μεγάλων καταστημάτων έχουν εντείνει μια κατάσταση διάλυσης των μικρομεσαίων και των εμπόρων.
Επείγει αλλαγή πορείας στην οικονομική πολιτική. Η λιτότητα καταστρέφει την Ελληνική Οικονομία. Υπάρχει ανάγκη άμεσης αναπτυξιακής προσπάθειας, ώστε ο ρυθμός μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας (ΑΕΠ) να είναι υψηλότερος από το επιτόκιο του δανεισμού της χώρας μας.
Διαφορετικά το δημόσιο χρέος μας, αντί να μειωθεί, θα αυξάνεται ανεξέλεγκτα.
Από το άλλο μέρος η ύφεση του αυξάνεται μέρα με τη μέρα θα βαθαίνει επικίνδυνα, με αποτέλεσμα η οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα να χάσει κάθε δυνατότητα παραγωγικών πρωτοβουλιών.
Το σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα δεν οδηγούν πουθενά, η θεοκρατία της αλόγιστης αγοράς υπονομεύει τη δημοκρατία.
Χρειάζεται αμέσως μια νέα αναπτυξιακή οικονομική και κοινωνική πολιτική με αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου, με την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα να γίνει το συγκριτικό πλεονέκτημα στη χώρα και την περιοχή μας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011 12:02