Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 06 Μαϊος 2022 10:41

Ενας ευρωπαϊκός κατήφορος πανάκριβος για τους πολίτες |του Γιώργου Παπαδόπουλου Τετράδη*

Ειναι πραγματι ειρωνικο, αλλα ερμηνευσιμο, οτι στη συντριπτικη τους πλειονοτητα εκεινοι που επιθυμουν σφόδρα το διαζυγιο της Ευρωπης απο τη Ρωσια ειναι οπαδοι της ελευθερης αγορας και δηλωνουν Ευρωπαϊστες.
Αγνοωντας ισως οτι μ αυτη τους τη σταση βλαπτουν και την ελευθερη αγορα και την Ευρωπη.
Θυμιζω στους οπαδους της ελευθερης αγορας, οτι η ελευθερη αγορα αποβλεπει στην χαμηλοτερη τιμη των προϊοντων που επιτυγχανει ο ανταγωνισμος, επειδη πιστευει οτι μονο μ αυτην ωφελειται ο πολιτης. Και, εν μερει, οχι αδικως.
Θυμιζω επισης οτι εδω και τριαντακατι χρονια η Ευρωπη προμηθευεται ενεργεια απο τη Ρωσια και οχι απο αλλού γιατι η ρωσικη ενεργεια ειναι κατα πολυ φθηνοτερη απο αλλες πηγες. Χωρις να ενδιαφερεται αν η ηγεσια της Ρωσιας ειναι στα χερια ενος μεθυσου ή ενος πρωην πρακτορα της KGB. Επειδη αν η ελευθερη αγορα ενδιαφεροταν για τα πολιτικα συστηματα δεν επρεπε να εισαγει τιποτε απο την Κινα ή τις χωρες που χρησιμοποιουν παιδια- σκλαβους στην παραγωγη προϊοντων.
Η πιεστικη επιμονη των Αμερικανων εδω και 5 χρονια να απεξαρτηθει η Ευρωπη απο το ρωσικο πετρελαιο και αεριο (σαν να απαιτει η Ελλαδα απο την Ισλανδια να σταματησει την εξαγωγη μπακαλιαρου...) δεν ειναι τιποτε αλλο απο καταφωρη παραβιαση των ορων του ανταγωνισμου και της ελευθερης αγορας.
Η παραπερα απαιτηση τους να προμηθευσουν υγροποιημενο αεριο στην Ευρωπη σε τιμη 8πλασια του φυσικου και μη ρυπογονου ρωσικου ειναι μια ακομα αποδειξη οτι η ελευθερη αγορα δεν ειναι τοσο ελευθερη οσο φαινεται και δεν διεπεται απο τους κανονες προσφορας και ζητησης οταν διακυβευονται συμφεροντα ατομικα και εθνικα.
Επισημαινω εδω οτι η Αμερικη αδυνατει να ορθοποδησει ηδη απο την κριση του 2008 και βυθιζεται σε υφεση εξ αιτιας και της διαχειρισης του κορονοϊου. Επιπλεον, η ανακαλυψη μεγαλων ποσοτητων σχιστολιθικου αεριου και η αντληση του απαιτουν νεες αγορες, οι οποιες για να υπαρξουν πρεπει να παραγκωνισουν τους υπαρχοντες προμηθευτες.
Να προσθεσουμε οτι ενας μεγιστος πολος ελξης χρηματων για την Αμερικη ειναι το ΝΑΤΟ με ο,τι αυτο συνεπαγεται σε εξοπλισμους και σε στρατηγικη και πολιτικη επιρροή, για να χρησιμοποιησουμε την πιο ηπια λεξη. Το ΝΑΤΟ περασε στριμωγματα τα τελευταια χρονια χωρις το αντιπαλο δεος της Ρωσιας, που απουσιαζε ως μπαμπουλας απο το διεθνες στερεωμα. Επρεπε να νεκραναστηθει ο μπαμπουλας για το καλο των χωρων της Ευρωπης, αλλα, κυριως, για το καλο της μαμας Αμερικης.
Ετσι, εδω και χρονια, η διπλωματια της αστεροεσσας πιεζει τις χωρες της ανατολικης Ευρωπης, που εχουν ευαισθησια με τον μπαμπουλα, να ενταχθουν στο ΝΑΤΟ, παρα τη ρητη δεσμευση τριων (3) αμερικανων προεδρων στη Ρωσια οτι το ΝΑΤΟ δεν προκειται να επεκταθει περαν του Ελβα ποταμου (Γερμανια).
Περισσοτερα γιαυτες τις πιεσεις θα ξερει ο αποχωρων απο την Ελλαδα αμερικανος πρεσβευτης κ Παγιατ, ο οποιος διεπρεψε κατα την προηγουμενη θητεια του στην Ουκρανια, παρακολουθωντας εκ του συνεγγυς (και οχι μονο) τη σφαγη των ρωσοφωνων στη Μαριουπολη το 2014 και στη συνεχεια την κορυφωση του εμφυλιου στο Ντονμπας με ομολογημενες και στην εκθεση του ΟΟΣΑ αγριοτητες των Ουκρανων κατα των Ρωσων. Δεν θα του διεφυγε επισης οτι συμφωνα και με τις τελευταιες επιβεβαιωσεις στη γαλλικη Φιγκαρο, ο ουκρανικος στρατος εκπαιδευεται απο το 2017 απο Νατοϊκους αξιωματικους, που ειναι στην ουσια το ουκρανικο γενικο επιτελειο και που συμμετεχουν σημερα στις μαχες και στην επιτελικη εργασια.
Φυσικα, μια πολεμικη φωτια στη μεση της Ευρωπης δεν εξυπηρετει εναν βασικα. Την Ευρωπη. Ετσι, οταν ο προεδρος Μπάιντεν και ο γραμματεας του ΝΑΤΟ Στολτεμπεργκ επαναλαμβανουν εμφατικα οτι σκοπευουν να αντεξουν και 10 χρονια, εξοπλιζοντας την Ουκρανια κατα της Ρωσιας, δεν κανουν τιποτε αλλο στην πραξη απο το να δυναμιτιζουν την ιδια την Ευρωπη. Αλλα, επειδη η Ουκρανια δεν μπορει να νικησει στρατιωτικα τη Ρωσια (παρα τα ρωσικα χάλια) καθε αποφαση των Μπάιντεν- Στολτεμπεργκ δεν κανει τιποτε αλλο απο το να επιμηκυνει αντι να συντομευει τον πολεμο. Επιτηδες. Επι τουτου. Επειδη και οι δυο προαναφερθεντες τοξερουν. Τη Ρωσια θελουν να φθειρουν, με ουκρανικα κορμια. Το ειπε αλλωστε ξεδιαντροπα χτες το βραδυ ο Αμερικανος προεδρος, που νομιζαν οι αφελεις οτι θα ειναι λιγοτερο επικινδυνος απο τον Τραμπ!
Και επειδη η Ευρωπη δεν ειναι μια ημιγυμνη που καβαλα σ εναν ταυρο πεταει πανω απο τα συννεφα, οπως απεικονιζεται στο ψηφιδωτο στη Σπαρτη, εδω μιλαμε για 500 εκατομμυρια Ευρωπαιους πολιτες. Ανθρωπους. Οικογενειες. Οι οποιοι πληρωνουν και θα πληρωσουν πανακριβα την αμερικανικη τρελλα για οικονομικη επιβιωση και στρατηγικη επιβολή και την ταυτοχρονη πληρη ανικανοτητα και αρνηση των Ευρωπαιων ηγετων να υπερασπιστουν την Ευρωπη απ αυτην.
Γιατι; Ρωτησα εναν διπλωματικο συμβουλο μεγαλης δυτικης πρεσβειας. Γιατι ειναι δεσμιοι της επιθυμιας τους για εξουσια, η οποια εξαρταται απο την ευνοια οικονομικων και πολιτικων οργανισμων, που δεν εδρευουν στην Ευρωπη. Η τυχη του Στρος Καν υπηρξε ενα ηχηρο μηνυμα για οσους θα ηθελαν να ασκησουν μια αλλη, πιο ευρωπαϊκη πολιτικη, απο τις Παγκοσμιες Τραπεζες, τα αμερικανοκινητα ΔΝΤ και τους ταχα ανεξαρτητους οικους αξιολογησης.
Εξαιρεση φυσικα, σε ενα παιχνιδι που δεν αρεσε καθολου στην Ουασινγκτον, η Γερμανια. Η οποια, ακολουθωντας μια σταθερη πολιτικη προσεγγισης με τη Ρωσια και την Κινα εξυπηρετει εδω και χρονια αριστα τα συμφεροντα της βιομηχανιας της, της τεχνολογιας της και των πολιτων της.
Η εξωθηση της Ρωσιας να εισβαλει στην Ουκρανια, με τις επανειλημενες προκλητικες δηλωσεις του Ζελενσκι για μεταφορα πυρηνικων στην Ουκρανια, για ενταξη της χωρας στο ΝΑΤΟ παρα την εμφυλια συγκρουση που δεν επιτρεπει τετοια ενταξη κατα το καταστατικο του οργανισμου, παραλληλα με την παραμονη εκει Νατοϊκων δυναμεων κατα παραβιαση ακομα και του αρθρου 10 της Συμμαχιας, εμπλοκη τους στα ουκρανικα στρατευματα, διαρκεις εκκαθαρισεις ρωσικου πληθυσμου στα ανατολικα της χωρας με ιδιαιτερη ενταση τον Δεκεμβριο, συμφωνα και με τις επισημες εκθεσεις του ΟΗΕ, ξεχειλισαν το ποτηρι που γεμιζουν οι ΗΠΑ απο το 1990 αδιακοπως, χτυπωντας στρατιωτικα και πολιτικα τη Ρωσια στην Ευρωπη, στη Β Αφρικη, στη Μεση Ανατολη.
Ο μεγαλος χαμενος απο ολη αυτη την αμερικανικη πολιτικη ειναι η Ευρωπη. Η οποια θα βυθιστει σε μεγαλη υφεση, σε φτωχοποιηση των κατοικων της, σε κατακρημνιση της βιομηχανιας και παραγωγης της, με τριτο χαστουκι μετα την αμερικανικη κριση του 2008 που πληρωσε αναιτια και τον εισαχθεντα κορωνοϊο που ακομα πληρωνει.
Η Ευρωπη ειναι ο ταυτοχρονος στοχος των Αμερικανων μαζι με τη Ρωσια. Χτυπουν κεραια δυο ανταγωνιστες, εναν παροντα και εναν μελλοντικο, εφαρμοζοντας το δογμα Μπρεζινσκι κατα γραμμα. Καθολου συμπτωματικα, με το που αποσυρθηκε απο τη σκηνη η Μερκελ.
Ο,τι δεν μπορεσε να καταφερει ο Τραμπ με τον εμπορικο πολεμο κατα της Γαλλιας και της Γερμανιας το καταφερε και με το παραπανω ο Μπάιντεν. Ακομα και ο Πάπας προχτες μιλησε ανοιχτα για "τις ευθυνες του ΝΑΤΟ στη ρωσικη εισβολη. Δεν το ειδαμε πρωτοσελιδο στα ελληνικα κουρελοχαρτα, που πουλανε τις ειδησεις που επιβαλλονται πλεον ανωθεν συλληβδιν.
Ο πολεμος ειναι μεταξυ ΗΠΑ απο τη μια και ΕΕ-Ρωσιας απο την αλλη. Μονο που η Ευρωπη, διοικουμενη απο εξωνημενες κυβερνησεις και πολιτικους νανους, συμμαχει με τον δημιο της, αρθρωνοντας φληναφληματα ταχα ιδεολογικα περι δημοκρατιας και δικτατορων, λες και ηταν και ειναι δημοκρατες οι Κινεζοι και οι Αραβες, στις χωρες των οποιων εχουν μεταφερει τις επιχειρησεις τους για να κερδιζουν δισεκατομμυρια, συχνα απο εργαζομενους σκλαβους. Τα ανθρωπινα δικαιωματα και η δημοκρατια τη μαραναν την Ευρωπη!
Η PAX AMERIKANA του δευτερου παγκοσμιου εγκαθισταται για να κυβερνα την Ευρωπη και μαλιστα παλι στρατιωτικα και οικονομικα. Και εχει στην Ελλαδα για υποστηρικτες αυτους που υπεραμυνονται της ελευθερης αγορας και της ανεξαρτητης Ευρωπης! Τους "ευρωπαϊστες".
Θα τριζουν τα κοκκαλα του Σουμάν και όλων οσοι οραματιστηκαν τις Ηνωμενες Πολιτειες της Ευρωπης. Απο τον Ατλαντικο ως τα Ουραλια. Μια πανισχυρη Ευρωπη.
Αντ αυτης, σερνεται στα ποδια ξενων ενα αργοκινητο αλληλοσπαρασσομενο κατασκευασμα που το καπετανευουν πολιτικοι νανοι. Με αποβλακωμενους, ευνουχισμενους πολιτες. Οι οποιοι πληρωνουν και θα πληρωσουν πανακριβα το λογαριασμο των δειλων κυβερνητών τους και των δειλων εαυτων τους.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαϊος 2022 10:48