Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011 22:30

Ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια, - Ένα βιβλίο ανά τάξη - Ένας γιατρός ανά νοσοκομείο - Ένα νερό κυρά Βαγγελιώ»!

merry-crisisΑς το πιάσουμε από τη θετική του πλευρά το πράμα. Το καλό του ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια είναι γενικότερα πολύ καλό, αρκεί να μην είσαι εσύ ο εργαζόμενος. Ας είναι ο άλλος καλύτερα! Βέβαια θα έχεις λίγα λιγότερα υλικά αγαθά, αλλά η ουσία δεν βρίσκεται στην ύλη. Έτσι δεν μας μάθαιναν στο σχολείο? Ε οπότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Εφόσον θα έχουμε λίγα, θα κάνουμε και λίγα. Άρα θα έχουμε πιο πολύ χρόνο για ν ασχοληθούμε με τους εαυτούς μας και τις ανθρώπινες σχέσεις γενικότερα.

Άλλωστε ο χρόνος είναι χρήμα, συνεπάγεται θα γίνουμε πάλι περίπου όπως ήμασταν στις καλές εποχές! Θυμάσαι...??? Και πριν να φτάσουμε στον κανένα εργαζόμενο ανά οικογένεια, ας αρχίσουμε να κόβουμε τα πολύ περιττά. Περιττά τηλέφωνα, περιττά αυτοκίνητα, περιττά κιλά, περιττά λούσα (κλαψ), περιττά μαλλιά (τρέσες), περιττά σούρτα, περιττά φέρτα. Κοινώς λιτά κ απέριττα! Είδες τι εύκολο που είναι?
Το ένα βιβλίο ανά τάξη είναι πάλι πολύ καλό και πολύ οικολογικό. Μη σου πω ότι έπρεπε να είχε γίνει προ κρίσης. Ένα βιβλίο οι καθηγητές στα χέρια, και τα παιδιά στον κυβερνοχώρο στα σπίτια τους το απόγευμα θα έβγαζαν τη χρονιά μέχρι να πεις κύμινο. Ή καλύτερα κείμενο! Έτσι λιγοστεύουν τα σκονάκια, οι άσκοπες ώρες ανάγνωσης, η μυρωδιά του καινούριου χαρτιού που σου θυμίζει ότι πέρασε το καλοκαίρι, τα τραγικά στιχάκια και οι ανόητες μουτζούρες δίπλα στα αριστουργήματα των ελλήνων συγγραφέων. Αμέσως – αμέσως δεν θα σπαταλούσαμε χρήματα για στυλό, τσάντες γενικότερα σε γραφική ύλη! Και μη βάζεις με το νου σου παιδιά λυκείου. Για φαντάσου τα μικρούλια στο δημοτικό που στραβώνουν για να κουβαλήσουν όλα αυτά τα γράμματα μέσα στις σάκες τους. Απαράδεκτο. Όχι όχι καλύτερα έτσι. Γιατί δηλαδή οι σημερινοί μεγαλοδικηγόροι που μάθανε γράμματα σε μια πλάκα μαυροπίνακα κρεμασμένη από το λαιμό τους, πάθανε τίποτα? Που δεν είχανε και ιντερνέτ? Μπα επιμένω ένα βιβλίο ανά τάξη είναι τέλειο! Το θέλουν όλοι νομίζω. Χώρια που το Δεκέμβριο θα υπάρχει λόγος για τις καταλήψεις και όχι επειδή η μουστάρδα του κυλικείου δεν είναι όσο κίτρινη θα έπρεπε.
Ένας γιατρός ανά νοσοκομείο? Γιατί τι ίσχυε μέχρι σήμερα και φοβόμαστε μήπως πάθουμε τίποτα απ αυτό. Οι μεγαλογιατροί που δηλώνουν εφημερίες κοιμούνται στα υπέρδιπλα κρεβάτια τους και οι φοιτητές χτυπάνε 24ωρες και βάλε εφημερίες. Αυτό καλέ γινότανε πριν καν υπάρξουν νοσοκομεία. Τι να σχολιάσουμε?
Γι αυτό σου λέω μη μασάς μία... ότι βρέξει ας κατεβάσει. Εμείς ότι και να γίνει μόνο να ΄μαστε καλά, να έχουμε λίγα για να πάμε τις διακοπούλες μας, να πίνουμε κανένα φραπεδάκι και δε βαριέσαι αδερφέ για το ποιος θα σώσει τη χώρα? Γιατί να σηκωθούμε από την καφετέρια? Άλλωστε με 2 ευρώ κάθομαι εδώ 4 ώρες και δεν με ταρακουνάει κανένας. Άρα είμαι και κερδισμένος που κάθομαι μισή εργατοημέρα μόνο με 2€. Σιγά μη σηκωθούμε από το τρεντοκαφέ, γιατί? Ας πάνε αυτοί από τα έδρανα να σκαλίσουν τη γη, για να αρχίσει η χώρα να παράγει και να εξάγει. Αν το κάνουν αυτοί, τότε θα το κάνουμε κι εμείς. Άντε μωρέ και μέχρι να έρθουν τα χειρότερα ας πούμε και κανένα τραγουδάκι να περάσει και ο καημός μας, και σε λίγο θα επανέρθουμε. Κάτι θα βρεθεί... Ένα νερό κυρά-Βαγγελιώ, ένα νερό κρύο νερό...

Υ.Γ. Και αν γυρίσουμε στα χρόνια της κυρά-Βαγγελιώς, μπορεί να μας τραγουδάνε και τα παλικάρια το γνωστό ηπειρώτικο : δεν σ΄έχω να δουλεύεις, να βασανίζεσαι, σ΄έχω να τρως να πίνεις και να στολίζεσαι... Ήλπιζε προς το καλύτερο!!!

 

πηγη:kasmeri.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011 08:31