Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 09:04

Η επάρκεια και το μέλλον…| γράφει ο Χρήστος Μασσαλάς*

Όταν η κουλτούρα του homo economicus κυριαρχεί στον πολιτισμό και τις κοινωνικές δομές,
τότε όλα περιστρέφονται γύρω από την εξουσία και το χρήμα. Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια τη μείωση της αλληλεγγύης και της περιβαλλοντικής συνείδησης. Και όταν το «εμείς» γίνεται όλο και πιο μικρότερο από το «εγώ» προκαλείται πρόβλημα για την κοινωνία συνολικά.
Ειναι επιτακτική ανάγκη να καταστεί κοινή συνείδηση ότι η εξασφάλιση της επάρκειας σε έναν πλανήτη με περιορισμένη έκταση και αυξανόμενο πληθυσμό δεν μπορεί να σημαίνει όλο και μεγαλύτερη κατανάλωση.
Στον οίστρο της τεχνολογικής προόδου και των οικονομικών δεικτών που αδιαφορούν για τη φύση, χάσαμε το μέτρο της επάρκειας (η επάρκεια ορίζει τι είναι απαραίτητο για την κάλυψη των βασικών ανθρώπινων αναγκών).
Όπως είναι γνωστό, όλοι οι γονείς πασχίζουν για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών τους. Αν όμως συγχέουν το καλύτερο μέλλον με την κατοχή όλο και περισσότερων αγαθών, τότε κάποια στιγμή όλα τα παιδιά θα βρεθούν αντιμέτωπα με ένα λιγότερο καλό μέλλον…
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 09:06