Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 16 Ιουλίου 2023 18:19

Υπερπαραγωγή υποψηφίων δημάρχων | του Βασίλη Μαρκόπουλου

Το να παρουσιάζονται πολλοί συνδυασμοί στο Δήμο Κοζάνης ,αποτελεί απόδειξη της παταγώδους αποτυχίας της διακυβέρνησης Μαλούτα , που τρέφει φρούδες υποσχέσεις

ότι θα κάνει όσα δεν έκανε από το 1990 μέχρι σήμερα!!!. Κι είναι τόσοι πολλοί οι υποψήφιοι που αποτελούν είδος προς εξαγωγή για όσους Δήμους παρουσιάζουν λειψανδρία. Δε θέλω να μειώσω τις θεμιτές τους φιλοδοξίες.

  Κάποιοι από τους υποψήφιους πέρασαν απ το Δήμο ως διάττοντες αστέρες , άλλοι δεν ασχολήθηκαν ποτέ , όλοι τους όμως φιλοδοξούν να σώσουν  μια πόλη , που αποτελεί καχέκτυπο της Αθήνας και την έφτιαξαν έτσι δέκα εργολάβοι στο όνομα της αντιπαροχής, καταστρέφοντας κάθε τι το παραδοσιακό , μια πόλη που γνωρίζουν ότι δε μπορεί να σωθεί κι αυτό γιατί : 

Ο Δήμος στην υγεία δεν έχει κανένα λόγο , στην παιδεία ασχολείται με τις αγγαρίες κι όχι με την ουσία , στα οικονομικά είναι ο μόνιμος επαίτης της Κεντρικής εξουσίας , στο περιβάλλον ο ρόλος του είναι γνωμοδοτικός και φάνηκε η ανυπαρξία του στο θέμα των φωτοβολταϊκών της Καλαμιάς , στην ψυχαγωγία ανύπαρκτος με εξαίρεση τις αποκριές που λειτουργεί η αυτενέργεια των πολιτών και των Συλλόγων τους , στην ανάπτυξη δεν τον ρωτάει κανείς , τα ρυθμίζει το μακρύ χέρι της αποκεντρωμένης διοίκησης και μαθαίνει τα νέα από τα τοπικά ΜΜΕ με τις δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών , στον πολιτισμό διαθέτει μια πλούσια βιβλιοθήκη με περιορισμένες δραστηριότητες κι ένα ΔΗΠΕΘΕ που λειτουργεί στη βάση της πλειοψηφίας και μειοψηφίας κι αγνοεί τον πνευματικό κόσμο του ενιαίου Δήμου , στο θέμα της συγκοινωνίας τη ρυθμίζει μονοπωλιακά το ΚΤΕΛ με ανύπαρκτο το Σιδηρόδρομο ( λές κι έφταιγαν για τα τροχαία ατυχήματα οι δυό γέφυρες προς Λάρισα και Θεσσαλονίκη ) και το αεροδρόμιο να υπάρχει μια ζωή στη μιζέρια του χωρίς προοπτική , τα τοπικά διαμερίσματα αδειάζουν από κόσμο που συσσωρεύεται στην πόλη , το αρδευτικό του Βόρειου τομέα μετετράπη σε γεφύρι της Αρτας , τα νέα νεκροταφεία περιμένουν ακόμη τη σειρά τους , ο νότιος περιφερειακός της πόλης ξεχάστηκε , η ανάπλαση της Σιδηροδρομικής γραμμής έμεινε στα χαρτιά , το Στρατόπεδο Μακεδονομάχων που άδειασε από στρατό παραμένει προς διεκδίκηση , το ΞΕΝΙΑ ερήμωσε και το κολυμβητήριο δε λειτουργεί εδώ και οκτώ χρόνια.

  Τα προεκλογικά προγράμματα θα είναι πλούσια σε μεγαλεπήβολες ιδέες και προτάσεις , που δε μπορούν να εφαρμοσθούν γιατί απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση , με ισχυρή κεντρική δημοτική διοίκηση με διεκδικητικό πλαίσιο και χρήμα. Για να φύγει το κτίριο της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών και το κτίριο του ΟΤΕ με τους πέριξ του Δημαρχείου χώρους δεν αρκεί το Προεδρικό Διάταγμα , θετικό που είναι η αρχή ,  απαιτούνται μεγάλα κεφάλαια που οφείλουν οι υποψήφιοι να τοποθετηθούν πού θα τα βρούν.

  Τα προεκλογικά προγράμματα φτιάχνονται για προεκλογική εκμετάλλευση και μετα δε τηρούνται , όχι γιατί δε θέλει κανείς , αλλά γιατί δε μπορεί , όπως όταν δε θέλεις και δε μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα , συστήνεις μια επιτροπή που δε λειτουργεί ποτέ. 

Αλλοτε η Σκ΄ρκα και τα Ηπειρώτικα εξέλεγαν Δημοτική Αρχή , σήμερα η  Δημοτική Αρχή εκλέγεται από τους Δημότες του Καλλικρατικού ενιαίου Δήμου που αγκαλιάζει μια μεγάλη περιοχή με διαφορετικά πολιτισμικά και ιστορικά χαρακτηριστικά που περιλαμβάνει από Πολύμυλο , Ποντοκώμη , Ξηρολίμνη , Σιδερά , Αιανή , μέχρι Πετρανά και Οινόη.

  Ελπίδα υπάρχει : Ισχυρός κεντρικός Δήμος με δυναμικά τοπικά διαμερίσματα , που θα λειτουργούν δημοκρατικά , με σαφές διεκδικητικό πλαίσιο που θα περιλαμβάνει απαραίτητα τη διεκδίκηση ουσιαστικών αρμοδιοτήτων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής με τη μεταφορά τους από την Κεντρική Εξουσία στην τοπική , οικονομική αυτοδυναμία , αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πόρων , με πάντα ενεργό και ενήμερο το Δημότη. 

 Καλή επιτυχία σε όλους τους επίδοξους μνηστήρες της Δημοτικής Αρχής.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Ιουλίου 2023 18:23