Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 10:40

Ενα εντελώς νέο τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ | του Γιώργου Παναγόπουλου*

Στο άρθρο του Σαββάτου σημειώναμε ότι «το αποτέλεσμα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοικτό και θα κριθεί από τη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές. Όποιος/α κινητοποιήσει κόσμο και τον πάει στην κάλπη θα είναι ο νικητής. Τα σπουδαία

βέβαια είναι την επόμενη ημέρα και εκεί θα μετρηθούν επί του πραγματικού πεδίου τα πάντα». Ο Στέφανος Κασσελάκης κινητοποίησε κόσμο και έκανε την έκπληξη. Δεν γνωρίζουμε αν τελικά θα επικρατήσει ή αν τη δεύτερη Κυριακή λειτουργήσουν άλλα αντανακλαστικά που θα επιφέρουν ανατροπή. Σε κάθε περίπτωση όμως αποτελεί πλέον έναν ισχυρό πόλο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το πιθανότερο σενάριο είναι βέβαια η εκλογή Κασσελάκη και μένει να δούμε πώς θα διαμορφωθεί το τοπίο τόσο εντός του ΣΥΡΙΖΑ όσο και σε επίπεδο κοινωνίας. Θα αποδεχτούν τα παλιά στελέχη μια τέτοια εξέλιξη; Θα λουφάξουν σε πρώτη φάση για να επανέλθουν μετά τις ευρωεκλογές και ανάλογα του εκλογικού αποτελέσματος; Θα συνεχίσει να κάνει επικοινωνιακό γκελ ο Κασσελάκης ή θα σβήσει σαν φωτοβολίδα; Κανείς δεν ξέρει, ούτε μπορεί με βεβαιότητα να προδικάσει το οτιδήποτε, γιατί δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το τι πραγματικά είναι ο Κασσελάκης. 

Το σίγουρο είναι ότι μέχρι στιγμής δείχνει ότι έχει διαβάσει πολύ καλά την πολιτική συγκυρία και το εσωκομματικό περιβάλλον στον ΣΥΡΙΖΑ. Το στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι δεν έχει βάθος. Κατέρρευσε μπροστά σε μια επικοινωνιακή επίθεση 20 ημερών αδυνατώντας να αντιδράσει και να δώσει μια πειστική απάντηση για την επόμενη ημέρα.

Ο κόσμος που στήριξε ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι οι παλιοί αριστεροί, αλλά άνθρωποι που θέλουν εξουσία. Είναι αυτοί που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ όταν έπαψε να είναι κόμμα εξουσίας και θέλουν να «παίξουν» στην Α’ εθνική και όχι στο… ερασιτεχνικό μέχρι να γίνουν καλοί παίκτες! Θέλουν εξουσία όχι για να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά για να τη διαχειριστούν όπως αυτοί θεωρούν ότι είναι καλύτερα για τους ίδιους και την κοινωνία. Ο Κασσελάκης εμφανίστηκε ως ο επιτυχημένος από την Αμερική και πούλησε με αστραφτερό χαμόγελο την ελπίδα της εξουσίας και μάλιστα σύντομα. Αυτό σε πρώτη φάση φάνηκε πως αρκεί, το επόμενο διάστημα θα φανεί αν αυτό θα έχει συνέχεια ή αν θα ζήσει την απόλυτη απαξίωση από το ίδιο σύστημα, από το οποίο αναδείχθηκε. Η πρώτη εικόνα ανοίγει πόρτες, αλλά με την ίδια ευκολία τις κλείνει στη συνέχεια.

* Ο Γιώργος Παναγόπουλος είναι δημοσιογράφος στην Εφημεριδα ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ Μεσσηνίας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 10:46