Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011 05:15

Tο «κούρεμα» θα είναι μεγάλο, πάμε προς ένα νέο κράτος | του Τάσου Τέλλογλου

ο Τάσος ΤέλλογλουΟι εταίροι μας εχουν συμφωνήσει ότι το χρέος μας είναι δυσβάστακτο και είναι ετοιμοι να μας οδηγήσουν σε ένα μεγαλύτερο «κούρεμά» του προκειμένου να δώσουν μια ευκαιρία στις επόμενες γενιές και την προοπτική της παραμονής μας στο κοινό μας νόμισμα. Αυτή την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ουδείς γνωρίζει πόσο θα είναι αυτό το «κούρεμα» αλλά από ο,τι φαίνεται θα είναι θεαματικό. Και η εξέλιξη αυτή θα δρομολογήσει εξελίξεις.

Αν ετσι γίνουν τα πράγματα φυσικά θα χρειαστεί και μία νέα πολιτική αρχή. Η κυβέρνηση Παπανδρέου θα είναι η κυβέρνηση στα χέρια της οποίας «εσκασε η χώρα» αλλά και η κυβέρνηση εκείνη που εξ αιτίας των δόσεων τόλμησε να γκρεμίσει το κρατος των μικρών ιδιοκτητών, όπως είχε δημιουργηθεί μετά το 1974. Αυτοί είναι οι «πελάτες» του παλιού πολιτικού συστήματος.

Αλλά ποιο είναι το καινούργιο; Ουδείς γνωρίζει. Η νέα κυβέρνηση είτε προκύψει από εκλογές ειτε όχι θα οδηγήσει τη χώρα μέσα από τις συμπληγάδες και της τυπικής πτώχευσης. Για να είναι βιώσιμη δεν θα πρέπει να στηρίζεται στη συμμαχία μικροιδιοκτητών και δημοσίων υπαλλήλων, ουτε στο κράτος που διαλύθηκε τις προηγούμενες μέρες. Θα χρειαστεί ένα νέο εκπαιδευτικό και δικαστικό σύστημα.

Τα ψήγματά του βρίσκονται στην τελευταία εκθεση της τρόικας. Την υλοποιησή του θα αναλάβει να υλοποιήσει ένα νέο κρατος που θα οικοδομήσουμε με τη βοήθεια των εταίρων μας.

πηγή: protagon.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011 05:23