Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 20:16

«Ο δικός μας οδηγός για μια Ευρώπη κοινωνικά δίκαιη, δημοκρατική και βιώσιμη για όλους» | της Όλγας Μαρκογιαννάκη

Στις 9 Ιουνίου εκλέγουμε τους εκπροσώπους μας για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά μέχρι τώρα τα θέματα που κυριαρχούν στον προεκλογικό διάλογο σχετίζονται, κυρίως, με τα εσωτερικά προβλήματα της χώρας μας.

Είναι λογικό και αναμενόμενο να συμβαίνει κάτι τέτοιο καθώς αυτά που μας απασχολούν και μας ταλαιπωρούν όλους καθημερινά, δυστυχώς, εξακολουθούν να είναι πολλά και σοβαρά.

Ωστόσο, εμείς στο ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, και χωρίς να αφήνουμε στην άκρη τα εσωτερικά μας προβλήματα για τα οποία προτείνουμε και τις ανάλογες λύσεις, θεωρούμε πως δεν είναι δυνατόν να ετοιμαζόμαστε να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και τους θεσμούς της χωρίς να έχουμε συγκεκριμένη ατζέντα και έναν οριοθετημένο οδηγό για το πώς θέλουμε να κινηθούμε και τι να πετύχουμε μέσα απ’ αυτά, έτσι ώστε να ωφελήσουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα τη χώρα μας.

Και η χώρα μας, για μας που πιστεύουμε σταθερά και αταλάντευτα στην ευρωπαϊκή της προοπτική, μπορεί να ωφεληθεί από μια Ευρώπη κοινωνικά δίκαιη, δημοκρατική και βιώσιμη για όλους.

Ως κόμμα, συμμετέχουμε στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, που παραδοσιακά προτείνει, προωθεί και αγωνίζεται για την εφαρμογή των πιο προοδευτικών πολιτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θα οδηγήσουν στο μετασχηματισμό των κοινωνιών των κρατών- μελών και στη βελτίωση της ζωής όλων των ευρωπαίων πολιτών.

Εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα διαμόρφωσε το δικό του μανιφέστο προτείνοντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις για μια Ευρώπη που θα βασίζεται:

  • Στο δικαίωμα για ποιοτικές θέσεις εργασίας με δίκαιους μισθούς, με εγγυημένα τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, δημοκρατία στην εργασία και υποστήριξη των αυτοαπασχολούμενων.
  • Σε μια νέα Πράσινη και Κοινωνική Συμφωνία για μια δίκαιη μετάβαση με καθαρή, ασφαλή και προσιτή ενέργεια. Νέες θέσεις εργασίας σε μια πράσινη κυκλική οικονομία χωρίς άνθρακα, για ένα βιώσιμο πλανήτη.
  • Σε ισχυρή δημοκρατία, όπου οι νόμοι γίνονται σεβαστοί και εφαρμόζονται από όλους.
  • Σε μια ισχυρή και ανταγωνιστική ευρωπαϊκή οικονομία που προετοιμάζει τις βιομηχανίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για το μέλλον.
  • Στην προστασία των ανθρώπων από το υψηλό κόστος διαβίωσης, την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας τους από τον ανταγωνισμό, της υγείας και του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν.
  • Στην υπεράσπιση των ίσων δικαιωμάτων, του δικαιώματος των γυναικών για τον έλεγχο της ζωής και των σωμάτων τους και για να μπει ένα τέλος στη βία και τις διακρίσεις βάσει του φύλου.
  • Στην εγγύηση που θα παρέχει στους νέους της για την πρόοδο και την αυτονομία τους, αλλά και τη δημιουργία ευκαιριών, ενώ θα εξαλείφει την ανασφάλεια στην εργασία.
  • Στο δικαίωμα για αξιοπρεπή και προσιτή στέγαση για όλους.
  • Σε μια στρατηγικά ανεξάρτητη Ευρώπη που υπερασπίζεται την ελευθερία, την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητά της.
  • Σε μια ισχυρή στον κόσμο Ευρώπη που προάγει την ειρήνη, την ασφάλεια, τη συνεργασία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Αυτές οι δεσμεύσεις συνθέτουν και το δικό μου οδηγό για το πώς θα ήθελα να πορευτώ εφόσον με τιμήσετε με την ψήφο σας και με στείλετε για να σας εκπροσωπήσω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Είμαι σίγουρη πως μέσω μιας Ευρώπης κοινωνικά δίκαιης, δημοκρατικής και βιώσιμης για όλους, μπορούμε να πετύχουμε πολλά και να εξασφαλίσουμε για τον τόπο μας όσα χρειάζεται για να πάει μπροστά.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 20:18