Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 09:17

«ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΝΔ» | του Γιάννη Θεοφύλακτου

«Σταθερά κοντά στην Ευρώπη» είναι ένα κεντρικό σύνθημα του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ για τις ευρωεκλογές. 

Ψέμα.

Τα στελέχη της ΝΔ αναφέρουν ότι αυτοί είναι «οι μόνοι που πιστεύουν στην Ευρώπη και όχι τα άλλα κόμματα» – γι’ αυτό και πρέπει οι πολίτες να τους ψηφίσουν.

Κι αυτό ψέμα.

Για να δούμε ποια είναι η αλήθεια: είναι κοντά ή μακριά από την Ευρώπη η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη;

Α) Έγκλημα στα ΤΕΜΠΗ: Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, Λάουρα Κοβέσι, δηλώνει «Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια» για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Επίσης δεκτή έγινε από την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου η αναφορά των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη προσπαθεί να ‘κουκουλώσει’ και να ‘μπαζώσει’ τα στοιχεία του εγκλήματος και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών.

Β) ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ: Η Χώρα μας υπό την διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κατατάσσεται στην 107η θέση στον κόσμο και στην τελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον κατάλογο για την ελευθερία του Τύπου, λόγω παραπληροφόρησης και ελέγχου των ειδήσεων, προσπάθειας φίμωσης των δημοσιογράφων με καταχρηστικές αγωγές (SLAPPs) και παρακολουθήσεις δημοσιογράφων που ασκούν ερευνητική δημοσιογραφία (επίσης παραμένει ανεξερεύνητη η δολοφονία του δημοσιογράφου Καραϊβάζ). Ολοένα και πιο μακριά, δηλαδή, από βασικές ευρωπαϊκές αρχές ο κ. Μητσοτάκης.

γ) ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ (predator): 

Ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τους πάντες: αρχηγό κόμματος, υπουργούς, αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πολιτικούς αντιπάλους.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την έκθεση της αρμόδιας επιτροπής (PEGA), η οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων. Η PEGA αναφέρει ότι πρόκειται για «μια πολύ ανησυχητική ιστορία ενός αδιαφανούς δικτύου σχέσεων, πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων, ευνοιών και νεποτισμού, καθώς και πολιτικής επιρροής», υπογραμμίζοντας ότι «το κατασκοπευτικό λογισμικό… χρησιμοποιείται ως εργαλείο πολιτικής εξουσίας και ελέγχου στα χέρια της ανώτατης πολιτικής ηγεσίας της χώρας», ώστε να καθίσταται ευκολότερη η παράνομη παρακολούθηση και ο εκφοβισμός όσων ασκούν κριτική ή καταπολεμούν τη διαφθορά.

Τα μέλη της επιτροπής PEGA κάνουν οξείες δηλώσεις. Τα στελέχη της ΝΔ τους επιτίθενται. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Άγρια κόντρα μεταξύ της ευρωπαϊκής επιτροπής για τις παρακολουθήσεις και της κυβέρνησης της ΝΔ.

δ) πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου: η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, απέστειλε επιστολή προς τον κ. Μητσοτάκη, στην οποία τονίζεται ότι “είναι υψίστης σημασίας η διεξαγωγή ερευνών ικανών να ρίξουν φως στο συμβάν και να οδηγήσουν στη διαπίστωση των γεγονότων και, όπου χρειάζεται, στην τιμωρία των υπευθύνων”. Αν είδατε τέτοιες έρευνες εσείς, άλλες τόσες είδα κι εγώ…

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η Ν.Δ. 

Στα μείζονα πολιτικά ζητήματα, ο κ. Μητσοτάκης ενεργεί ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

Σίγουρα, δεν αξίζουν την ψήφο μας στις ευρωεκλογές.

Αντίθετα, είναι μία μεγάλη ευκαιρία να τους δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα αποδοκιμασίας τόσο για τις αντι-ευρωπαϊκές τους πολιτικές όσο και για τις εσωτερικές τους πολιτικές (ακρίβεια, υπερφορολόγηση ελεύθερων επαγγελματιών, υποκρισία στα εθνικά ζητήματα, απαξίωση της δημόσιας υγείας, αύξηση του δημόσιου χρέους λόγω κατασπατάλησης, αθρόοι πλειστηριασμοί α΄ κατοικίας).

* Ο Γιάννης Θεοφύλακτος είναι δικηγόρος, πρ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019). Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Documento στις 25-5-2024, στην στήλη ‘Απόψεις’.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 09:20