Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2011 12:18

Σαν να μην πέρασε μια μέρα | της Ιωάννας Κωσταρέλλα

η Ιωάννα ΚωσταρέλλαΤην ώρα που ο κόσμος καίγεται, κάποιοι ανοίγουν την ντουλάπα τους και ξεσκονίζουν κοστούμια και ταγεράκια σινιέ. Ελέγχουν τις «καλές» φωτογραφίες και ετοιμάζονται να κλείσουν κομμωτές και μακιγιέζ. Just in case.

Ποιοι είναι αυτοί; Μα, φυσικά οι φερέλπιδες πολιτευόμενοι. Αυτοί που για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι η εξασφάλιση της υποψηφιότητάς τους μέσα από τις δήθεν πληροφορίες που τεχνηέντως διοχετεύουν στον τύπο.

Αυτοί που δεν τους καίγεται καρφάκι για τι θα γίνει με τη δανειακή σύμβαση, παρά μόνο αν θα καταφέρουν να (επαν)εκλεγούν σε περίπτωση εκλογών.

Θα τους ξεχωρίσετε από το αλαζονικό υφάκι τους, το οποίο όσο πλησιάζουν –ή έτσι νομίζουμε τουλάχιστον- οι εκλογές γίνεται ηπιότερο και καταδεκτικότερο, την ώρα που σε συναντούν στο δρόμο.

Θα τους αναγνωρίσετε γιατί θα βγουν από τη χειμερία νάρκη τους και θα αρχίσουν να εκφράζουν δημόσιο λόγο για τα συμβαίνοντα, μόλις χτυπήσει το καμπανάκι της αντίστροφης μέτρησης.

Θα τους λατρέψετε γιατί είναι σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα από πάνω τους από τις προηγούμενες και τις προπροηγούμενες εκλογές. Κι ας ήρθαν τα πάνω-κάτω στον κόσμο μας. Αλλά όχι στο δικό τους.

Εμπρός, λοιπόν, με βήμα ταχύ και burberry outfit, να οργώσουμε την ύπαιθρο, αποδεικνύοντας ότι ο πολιτικός χρόνος και χώρος βρίσκονται πολύ μακριά από τον πραγματικό.

από την εφημερίδα "Χρόνος"

 


Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2011 12:23