Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011 13:10

ΔΩΣΑΜΕ …… ΔΩΣΑΜΕ …… ΠΑΠΑΔΗΜΟ

ramidisτου Μιχάλη Ραμπίδη*
Η Αγαθούλα και η Άρτεμης είναι γειτόνισσες. Μικρομεσαία η πρώτη ανταποκρίθηκε στον έρανο της εκκλησίας για την της. Η καλοστεκούμενη οικονομικά Άρτεμης προσποιήθηκε πως δεν άκουσε το κουδούνι της πόρτας. Η ερανική επιτροπή, ανέφερε το περιστατικό στον πρόεδρό της, διαμαρτυρόμενη για πάγια τακτική να κλείνει τ' αυτιά της. Ο πρόεδρος ζήτησε

τη συνδρομή του παπά της ενορίας και νάτος ο παπαδήμος ερανιστής μπρος στην πόρτα της κ Άρτεμης . Η πλούσια κυρία με περίσσιο θράσος του απαντά: Δώσαμε ... δώσαμε παπαδήμο.
Δυστυχώς το ίδιο συμβαίνει σχεδόν πάντα. Φυσικά ο έρανος είναι προαιρετικός σε αντίθεση με τα νομοθετημένα λαομίσητα μνημόνια. Οι μη έχοντας συνεισφέρουν από το υστέρημά τους, οι δε έχοντες και κατέχοντες σφυρίζουν εκνευριστικά αδιάφοροι.
Οι μικρομεσαίοι, οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι άστεγοι και οι ανήμποροι ανταποκρίθηκαν θέλοντας και μη και έδωσαν από το εισόδημά τους, από το μισθό και τη σύνταξή τους, από το υστέρημά τους, για χρέη άλλων. Έχασαν την δουλειά τους και οι ανεργία χτυπάει κόκκινο, υποχρεώθηκαν σε άγρια αφαίμαξη των αποδοχών τους, τους έκλεψαν ασφαλιστικά δικαιώματα και κοινωνική μέριμνα, τους πνίγουν αυξανόμενοι φόροι και απανωτά χαράτσια, χάνουν τα σπίτια και το βιός τους, ξενιτεύονται τα παιδιά τους. Έχασαν τον ύπνο τους, τα όνειρά τους και την ελπίδα για κάτι καλύτερο.
Αντίθετα οι κυρίαρχοι τραπεζίτες-τοκογλύφοι κερδοσκοπούν, οι φοροφυγάδες & εισφοροφυγάδες διαφεύγουν μονίμως και οι καταθέτες αφορολόγητων λογαριασμών στις Ελβετικές και όχι μόνον τράπεζες πολλαπλασιάζονται. Αδιαφορούν και μας φορτώνουν το ίδιο τους το δημιούργημα, το χρέος τους.
Ενότητα – Συνεννόηση – Συναίνεση- Αλληλεγγύη ζήτησε ο νέος πρωθυπουργός κ Λ. Παπαδήμος. Από ποιους όμως;
Απ' αυτούς που σχεδόν αγόγγυστα τα έδωσαν όλα ή και από τους αεριτζήδες, τα λαμόγια και τους κλέφτες;
Με 250 περίπου βουλευτές μπορείτε έστω να ψηφίσετε και να εφαρμόσετε ένα μόνιμο και δίκαιο φορολογικό νόμο;
Θα ζητήσετε και τον οβολό των εχόντων και κατεχόντων;
Έχετε τα κότσια (όπως η κ Μέρκελ) να νομοθετήσετε παρακράτηση ποσοστών από τις τραπεζικές συναλλαγές;
Ή μήπως έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα;
Ο Ελληνικός λαός εξαντλήθηκε από τις άγριες επελάσεις των κομάντος της ΠΑΣΟΚικής κυβέρνησης και του αρχικομάντος ΓΑΠ. Δεν μπορεί πλέον, αδυνατεί να ξαναδώσει και το ελάχιστο.
Η ''Αγαθούλα'' έδωσε εθελοντικά τον οβολό, από το υστέρημά της. Η παρανομούσα ''Άρτεμης'' θα μείνει στο απυρόβλητο παρασιτώντας σε βάρος της κοινωνίας; Ή θα συνεχίσετε να κάνετε τους πλούσιους πάμπλουτους και τους λοιπούς παρακεντέδες;
Εμείς οι φτωχοί, οι μεροκαματιάρηδες δώσαμε κ Παπαδήμο, καιρός να τα πάρετε και από αυτούς που δεν έδωσαν, όχι μόνο γιατί είναι δίκαιο, αλλά και γιατί θα έχουμε την προστασία 50 βουλευτών της αντιπολίτευσης σήμερα και θα εξαρτηθεί από την πολιτική σας πόσους θα τους κάνετε στις 19 Φεβρουαρίου ....

 

ειναι τ.μέλος της ΚΕ ΝΔ*

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011 13:13