Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011 14:18

«Μειώσεις στους έτερους, αυξήσεις στους ημέτερους κ. Κωνσταντόπουλε»

serviadiavoyleysiτου Γιάννη Ζορμπά*

Στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σερβίων – Βελβεντού, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21/11/2011, κατόπιν εισήγησης του ίδιου του κ. Κωνσταντόπουλου αποφασίστηκε αύξηση κατά 25% περίπου του μισθού του προέδρου της κοινωφελούς επιχείρησης κ. Κακαφίκα.

Πριν ένα μήνα περίπου, όταν ο κ. Κακαφίκας, ως «υπεύθυνος» και του Πνευματικού Κέντρου Βελβεντού, κάλεσε τους (επί 11 μήνες απλήρωτους) υπαλλήλους του να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις, τους ανακοίνωσε τη μείωση κατά περίπου 20% των ετήσιων αποδοχών τους. Όταν οι υπάλληλοι του ανέφεραν ότι αυτό δεν είναι σωστό καθ' ότι κάποιες φορές είναι "υποχρεωμένοι" να δουλεύουν και τα Σαββατοκύριακα για να πραγματοποιούνται και διάφορες εκδηλώσεις, ο κ. Κακαφίκας τους αντιπρότεινε να μην εργάζονται τα Σαββατοκύριακα! Λουκέτο δηλαδή τα Σαββατοκύριακα!
Επίσης ο κ. Κακαφίκας και ο κ. Κωνσταντόπουλος προφανώς αγνοούν πως κάθε Σάββατο από τις 9 ως τις 13:30 στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού δραστηριοποιούνται τα 6 παιδικά χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού, η μουσική μπάντα και κάποια τμήματα της μουσικής σχολής του Ομίλου.
Αποδεικνύεται ότι ο κ. Κωνσταντόπουλος, ως πολιτικός, όπως ο ίδιος δήλωσε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, αρέσκεται να λειτουργεί στο «γυάλινο κόσμο» της πολιτικής. Εφαρμόζει πιστά το βασικότερο κανόνα της. Την πελατειακή σχέση κράτους - πολιτών. Πραγματοποιεί μειώσεις στους απλούς υπαλλήλους του δήμου αλλά αυξήσεις στους αξιωματούχους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του.
Τελικά τα λόγια του πρώην Αντιδημάρχου και νυν μέλους του συμβουλίου της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κοινωνία Των Πολιτών Βελβεντού» κ. Κουρτέλη επαληθεύονται καθημερινά όλο και περισσότερο. Ως δημοτική αρχή δεν είστε σε θέση ούτε στο ελάχιστο να ανταποκριθείτε στις ανάγκες της κοινωνίας μας. Αλλά πλέον τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν μια πολύ επικίνδυνη τροπή. Μέρα με τη μέρα το Βελβεντό και τα χωριά των Πιερίων χάνουν συστηματικά όλες τις διαχρονικές τους κατακτήσεις. Και δεν ξέρουμε ως πού θα φτάσει αυτή η οπισθοδρόμηση. Όσο νωρίτερα λοιπόν απαλλαγούμε από αυτήν την κατάσταση τόσο το καλύτερο για μας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011 14:22