Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011 23:06

Η Δημοκρατία η ''λυκοφιλία'' και η ανασφάλεια του ''Χασάν''

kryptoxristianoiτου Μ. Ραμπίδη*

Ο σεισμός στην ΝΑ Τουρκία στις 23-10-11 και οι μετασεισμοί είχαν απώλειες 700 περίπου ανθρώπινες ζωές. Στην πόλη Βαν όπου ήταν το επίκεντρο, επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες και η βοήθεια έπρεπε να είναι άμεση, όμως η κυβέρνηση Ερντογάν παρά την αδυναμία της ν' ανταποκριθεί, αρνήθηκε να δεχθεί εξωτερική βοήθεια.

Οι σκηνές που έστειλαν δεν επαρκούσαν ούτε για τους μισούς άστεγους, που διανυκτέρευαν στο ύπαιθρο με το ψύχος, πέραν του ότι με την ανοχή των αρχών, Τούρκοι πολίτες έκλεβαν σκηνές και άλλα υλικά βοήθειας, στερώντας τα από τους σεισμόπληκτους. Διευκρίνηση: Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής Βαν είναι ΚΟΥΡΔΟΙ. Μετά από καταγγελίες και την κατακραυγή από διεθνή ΜΜΕ οι Τούρκοι αποφάσισαν να δεχθούν βοήθεια και μάλιστα ζήτησαν υλικό (κυρίως σκηνές) από το Ισραήλ ......
Τα απομονωμένα & ηχομονωμένα ''λευκά κελιά'' των 10 τμ στα οποία ξεμονάχιαζαν και βασάνιζαν τους αντιφρονούντες και όχι μόνον, μακροημερεύουν με τον τούρκικο ρατσισμό.
Ο αποδημήσας πρόσφατα Κωνσταντινουπολίτης Νεοκλής Σαρρής, καθηγητής κοινωνιολογίας της ιστορίας, αναλυτής & αρθρογράφος, σπουδαίος άνθρωπος και Έλληνας, περιγράφει την Ελληνοτουρκική φιλία ως εξής: '' Το σύστημα στην Τουρκία δεν είναι καν αυταρχικό, είναι δεσποτικό. Ισχυρίζονται κάποιοι ότι μας αγαπάνε οι Τούρκοι, πόσες ημέρες όμως τους έζησαν και το κατάλαβαν; Λένε οι Έλληνες και οι Τούρκοι ζούσαμε αιώνες ευτυχισμένοι .... άρα κακώς κάναμε την επανάσταση. Οι Τούρκοι αλλά και οι μουσουλμάνοι δεν μπορούν να εννοήσουν μια φιλία σε ίσο επίπεδο. Όποιος ασκεί εξουσία είναι μεγάλος και η μικρούλα Ελλάδα πρέπει να υπόκειται στην υπερέχουσα εξουσία της Τουρκίας. Ο αείμνηστος στρατάρχης Παπάγος σε επίσκεψή του λίγες μέρες πριν πεθάνει στην γείτονα, άκουγε τον Κεμάλ να του λέει πως οι δυο χώρες είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι, όπου με βάση τα στερεότυπα των Τούρκων, το ρόλο της γυναίκας τον παίζει η Ελλάδα. Σύμφωνα με έρευνα στην Τουρκία στις 100 γυναίκες που ρωτήθηκαν τι κάνει ο σύζυγος όταν διαφωνείτε μαζί του, οι 70 απάντησαν ότι με δέρνει και προφανώς αυτό αρέσει. Συνεπώς και στην Ελλάδα υπάρχει ένα ποσοστό που χαίρονται όταν υπάρχει μια ανάλογη συμπεριφορά από την Τουρκία''.
Οι κοπτόμενοι για την Ελληνοτουρκική φιλία από άγνοια, περιορισμένα εθνικά αντανακλαστικά ή υστεροβουλία, υπηρετούν το δόγμα που λέει ότι: ''Ελέγχοντας την εκπαίδευση μπορείς να ελέγξεις την ανατροφή του νεοέλληνα''. Το κλειδί στην υπόθεση είναι ο τρόπος που διδάσκεται η Ιστορία. Δηλαδή η ωραιοποίηση της Ιστορίας που υποστηρίζουν οι φωστήρες του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και άλλοι και στηρίζουν οι Έλληνες-δες Υπουργοί Παιδείας και φυσικά νομοθετεί η βουλή.
Όμως για την Ελληνοτουρκική φιλία αξίζει να διαβάσουμε το εντυπωσιακό και ειλικρινές πρόσφατο άρθρο στην εφημερίδα SABAX του Τούρκου συγγραφέα & δημοσιογράφου E. Ardis ο οποίος στηλιτεύοντας τον ετήσιο εορτασμό της πτώσης της Κων/πολης 29 Μαΐου λέει: '' Ας σταματήσουμε τις φανφάρες και τις γιορτές για τη .... Άλωση, αρκετή βία έχουμε δώσει στην Ανατολή με τις πράξεις μας .... Αν οι Έλληνες οργάνωναν συνέδριο στην Αθήνα με θέμα την άλωση της πόλης, αν απεικόνιζαν με μακέτα στα τείχη της πόλης στρατιώτες με πανοπλίες να επιτίθενται, αν ένας τύπος ντυμένος ως Διγενής Ακρίτας γκρέμιζε τον δικό μας Χασάν, αν, αν .... Αν έκαιγαν λιβάνι και έλεγαν ύμνους, δεν θα μας άρεσε, θα ξεσηκώναμε τον κόσμο, μέχρι που θα καλούσαμε πίσω τον πρέσβη μας. Τότε γιατί το κάνετε εσείς; Και συνεχίζει ο Ardis: κάθε χρόνο στις 29 Μαΐου διακηρύσσετε σ' όλο τον κόσμο ότι: . Για ποιο λόγο φέρνετε στη μνήμη μια υπόθεση 6 αιώνων ; ..........
Υ.Γ.Ο δημοσιογράφος Νίκος Χειλαδάκης αν και δουλεύει χρόνια σε μεγάλες εφημερίδες, κανένα μέσο ενημέρωσης δεν δέχθηκε να προβάλει το συγκλονιστικό του υλικό για την Ορθοδοξία μέσα στην Τουρκία. Με πολυετή έρευνα και με απολύτως τεκμηριωμένα στοιχεία, αποκαλύπτει μια άγνωστη-θαμμένη πλευρά της πραγματικότητας στην γείτονα. Μόνο τα τρία (3) τελευταία χρόνια πουλήθηκαν 8 εκατομμύρια αντίτυπα Αγίων Γραφών στην τουρκική γλώσσα στην Τουρκία, (γεγονός που υποδηλώνει την ύπαρξη πολλών κρυφοχριστιανών), ενώ εκατοντάδες βαπτίζονται φανερά Ορθόδοξοι Χριστιανοί και χιλιάδες εκκλησιάζονται και προσκυνούν.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011 23:16