Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011 11:35

Η στήριξη του Μουσείου της Αιανής στόχος για τον Δήμο Κοζάνης

nanopoulouΤης Άννας Νανοπούλου

Με αφορμή την επαπειλούμενη μεταφορά της έδρας της Λ΄ Εφορείας προϊστορικών και κλασσικών αρχαιοτήτων και την επίσκεψη σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης στο Μουσείο της Αιανής, θέλουμε να τονίσουμε τα εξής :

- Το Μουσείο της Αιανής ,όπως και το Λαογραφικό της Κοζάνης είναι σημείο αναφοράς για τον τόπο μας.

 

- Η τοπική κοινωνία που βλέπει την περιοχή συνεχώς να υποβαθμίζεται και να απαξιώνεται πρέπει να δώσει μάχες για την στήριξη και την προβολή τους.

- Στο Μουσείο της Αιανής αναδεικνύεται η μακραίωνα ιστορία του τόπου μας στην οποία δυστυχώς σαν κοινωνία δεν πιστέψαμε και δεν την βάλαμε στο επίκεντρο των δράσεών μας.

- Στο Μουσείο της Αιανής γίνεται μια καταπληκτική δουλειά με αυταπάρνηση και μεράκι.

- Ο Δήμος της Κοζάνης πρέπει να ηγηθεί μιας συνεχούς και συντονισμένης προσπάθειας προβολής των Μουσείων μας, αλλά και ανάπτυξης της παραλίμνιας περιοχής, ώστε να αποτελέσουν πόλο έλξης.

- Πίστη μας αποτελεί ότι ούτε οι συνδημότες μας δεν γνωρίζουν την αξία του Μουσείου και η τοπική εξουσία έχει μερίδιο ευθύνης γι αυτό.

- Η πληθώρα των νέων ευρημάτων σε Μαυροπηγή, Ποντοκώμη , Λογγά και Αιανή επιβάλλουν έναρξη αγώνα όλων των τοπικών αρχών για την επέκτασή του.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011 11:40