Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2011 04:12

Ο «έξω από 'δω» | του Σταύρου Θεοδωράκη

theodorakisΣας γράφω βιαστικά από τα σκαλοπάτια της Βουλής. Οι ομιλίες της Νέας Δημοκρατίας επί του προϋπολογισμού με αφήνουν αποσβολωμένο. Ο παραλογισμός δεν έχει τέλος. «Το ότι σας ψηφίσαμε δεν σημαίνει ότι σας δώσαμε και την καρδιά μας, η καρδιά μας ανήκει αλλού», ήταν το κορυφαίο που ειπώθηκε. Εφηβικές σαχλαμάρες από ένα πολιτικό σύστημα που έχει ξεκουτιάνει.

Οι υπόλοιποι Νεοδημοκράτες – εξαιρώ τους Νεοδημοκράτες υπουργούς - είπαν περίπου το εξής: Δεν μας αρέσει ο προϋπολογισμός σας αλλά είστε μια λύση ανάγκης. Θα σας ψηφίσουμε αλλά δεν θα σας στηρίξουμε. Κάντε την βρόμικη δουλειά και φύγετε. Ουστ - ουστ – ουστ.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι τα μεσάνυχτα της Τρίτης οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας – εξαιρώ τους Νεοδημοκράτες υπουργούς – θα προσέλθουν στη ψηφοφορία έχοντας κρεμάσει στο λαιμό τους σταυρούς ή σκόρδα (έχουν δικαίωμα επιλογής). Το μήνυμα θα είναι σαφές. Ψηφίζουμε τον «έξω από 'δω» αλλά λέμε «έξω από 'δω».

Και μετά μας ενοχλούσε που οι «ξένοι» ζητούσαν έγγραφες δεσμεύσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς. Mαγνητοσκοπημένες δηλώσεις με φωτογράφιση της ίριδας έπρεπε να ζητήσουν.

Στο καφενείο βέβαια της Βουλής η κουβέντα ήταν για την Έλσα (για τον προϋπολογισμό ποιός νοιάζεται, μόνο οι Γερμανοί). Το πρωτοσέλιδο του «Πρώτου Θέματος» ότι ο Παπανδρέου πρότεινε την Έλσα Παπαδημητρίου για πρωθυπουργό ξάφνιασε ορισμένους αλλά δεν θα έπρεπε. Στα πρακτικά της Προεδρίας είναι γραμμένα όλα όσα ειπώθηκαν εκείνο το βράδυ (6 Νοεμβρίου) μεταξύ Παπανδρέου - Σαμαρά, παρουσία του Κάρολου Παπούλια. Οι προτάσεις του Παπανδρέου για πρωθυπουργό ήταν: Παπαδήμος – Διαμαντούρος – Παπαδημητρίου (και θυμηθείτε με, όταν μετά από 30 χρόνια δοθούν στην δημοσιότητα τα πρακτικά). Και αν σας φαίνεται παράξενο που ο Παπανδρέου πρότεινε την Έλσα για πρωθυπουργό, σας θυμίζω ότι τις επόμενες μέρες πρότεινε τον Κακλαμάνη και τον Πετσάλνικο! Και όπως έλεγε κακεντρεχής πράσινος βουλευτής «τουλάχιστον η Έλσα έχει πτυχίο αμερικάνικου πανεπιστημίου και ξέρει και έξι γλώσσες». Μία εκ των οποίων τα Τουρκικά, συμπληρώνω εγώ. Και όχι μόνο έχει πτυχίο αμερικάνικου πανεπιστημίου αλλά το πήρε έχοντας ως κηδεμόνα της στο Μπέρκλεϋ τον Ανδρέα Παπανδρέου (ήταν απαραίτητο τότε για τις σπουδές να έχεις και έναν κηδεμόνα με αμερικανική υπηκοότητα - ο πατέρας της Δημήτρης Παπαδημητρίου ήταν Βουλευτής του «Γέρου» κλπ. κλπ). Εξ ου και οι ιντερνετικές υπερβολές ότι η Έλσα έκανε μπέιμπι σίτινγκ στην Αμερική, στον Νίκο και τον Γιώργο. Τέλος πάντων δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Ποιο αλήθεια είναι το θέμα μας; Ότι έχει πολύ κρύο (και μοναξιά) αυτός ο χειμώνας.

πηγή: protagon.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2011 04:19