Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 10 Μαϊος 2010 09:16

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ – ΜΑΝΕΣ ΗΡΩΙΔΕΣ

 

altΤης ΑΝΘΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Αυτήν την ημέρα που γιορτάζουν όλες οι μανούλες, όλες εκείνες οι γυναίκες που έφεραν στον κόσμο μια ζωούλα, μου έρχεται στο μυαλό η φράση «μάνα ηρωίδα» και αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει μια μάνα σήμερα «ηρωίδα».
Ποιες γυναίκες – μάνες είναι ηρωίδες; 
Μήπως είναι οι γυναίκες που αποφασίζουν να γεννήσουν και να μεγαλώσουν ένα παιδί μόνες τους;
Μήπως είναι οι γυναίκες που είναι και μάνες και σύζυγοι και εργαζόμενες και νοικοκυρές;
Μήπως είναι οι γυναίκες που έχουν παιδιά με προβλήματα εθισμού;
Μήπως είναι οι γυναίκες που μεγαλώνουν παιδιά με ειδικές ανάγκες;
Μήπως είναι οι γυναίκες που έφεραν στον κόσμο ένα παιδί, το μεγάλωσαν και ξαφνικά το έχασαν;

Σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα νομίζω πως η απάντηση είναι «ναι». Επομένως μπορούμε να πούμε πως όλες οι γυναίκες που γίνονται μάνες είναι ηρωίδες, γιατί το να μεγαλώνεις ένα παιδί είναι ένας καθημερινός αγώνας, γιατί είναι πολλές οι μάχες που πρέπει να δώσεις για να το προστατέψεις  από τους κινδύνους και το κακό που βρίσκεται γύρω μας.

         Με αφορμή όμως την εκδήλωση που διοργανώνει η νομαρχία Θεσσαλονίκης στης 16 Μαΐου για να τιμήσει την μάνα που έχει παιδί με ειδικές ανάγκες, θα ήθελα να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά σε αυτές τις γυναίκες, σε αυτές τις μάνες που επέλεξαν να φέρουν εις πέρας μια δύσκολη αποστολή, να μεγαλώνουν παιδιά – αγγέλους. Γιατί να τις πρωτοθαυμάσεις και για ποιους «άθλους» να τις επιβραβεύσεις; Αν τις ρωτήσεις θα σου απαντήσουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για να τις θαυμάζεις, γιατί και αυτές,  απλά κάνουν, ότι πρέπει να κάνει μια μάνα για το παιδί της.

         Τι πρέπει να κάνουν;

Πρέπει να στέκονται πάντα δίπλα στα παιδιά τους, σε κάθε περιπέτεια, με αστείρευτο κουράγιο.

Πρέπει να αντιμετωπίζουν την αδιαφορία του κράτους και την σκληρότητα της κοινωνίας με  αξιοπρέπεια.

Πρέπει να αγωνίζονται συνέχεια για τα δικαιώματα των παιδιών τους, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, για την ένταξη τους στην κοινωνία, για την εκπαίδευση και την εργασία, για ένα καλύτερο σύστημα περίθαλψης και πρόνοιας….

Πρέπει ακόμα και όταν βρεθούν μόνες τους, χωρίς κανένα στήριγμα, να συνεχίζουν να αγωνίζονται.

         Όλα αυτά τα « Πρέπει» και άλλα τόσα, οι μάνες αυτές τα κάνουν «Μπορώ». Για αυτόν τον λόγο λοιπόν, αξίζει να τις θαυμάζουμε, να τις στηρίζουμε και να τις επιβραβεύουμε, γιατί είναι δύσκολο και απαιτεί γενναιότητα να κάνεις όλα τα «Πρέπει» της ζωής σου «Μπορώ».    

Χρονιά πολλά σε όλες τις μανούλες και ιδιαίτερα σε εκείνες

που καθημερινά αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις και καθημερινά παλεύουν για το αύριο των παιδιών τους….

Ανθή Οικονόμου
Κοινωνιολόγος
oikonomouΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011 21:36