Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2012 14:15

ΟΙ ΜΑΓΥΑΡΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ | Του Μιχάλη Ραμπίδη

epanastatesΜας κατακλύζουν τα Ελληνικά ΜΜΕ με τις μεγάλες διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης στην Ουγγαρία, ενάντια στις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις του συντηρητικού πρωθυπουργού κ Βίκτορ Ορμπάν. Ο Ουγγρικός λαός του εμπιστεύθηκε πλειοψηφία 2/3 και με ψήφους 260 υπέρ και 38 κατά από 1-1-2012 άλλαξε:

- Τον αριθμό των βουλευτών του Ουγγρικού κοινοβουλίου, μειώνοντάς τους από 386 σε 199 σε μια χώρα πληθυσμιακά ισοδύναμη με την Ελλάδα.
- Την ανεξέλεγκτη λειτουργία των ΜΜΕ θεσπίζοντας κανόνες. Η δανειοδότηση από τις τράπεζες μιας εφημερίδας ή ενός τηλεοπτικού σταθμού (Ψυχάρης, Τεγοπούλου, ΑΛΤΕΡ) λ.χ. να είναι αντικειμενική και να μην περνά μέσα από κυβερνητικές ή κομματικές εγκρίσεις.
- Τον εκλογικό νόμο, αφού δεν προβλέπει (όπως η πλειοψηφία των εκλογικών νόμων) δεύτερο γύρο εκλογών. Επί πλέον, όχι μόνον δεν καταργεί αλλά αυξάνει, από 750 σε 1000 τον αριθμό των υπογραφών για κάθε υποψηφιότητα.
- Αυτό όμως που ενόχλησε αφάνταστα είναι η αλλαγή πλαισίου λειτουργίας της Κεντρικής Τράπεζας που χαρακτηρίστηκε ως ''υπέρβαση κόκκινης γραμμής'' από ανώτερο διπλωμάτη των Βρυξελλών. Αυτές οι αλλαγές ήταν η αιτία σύλληψης του σοσιαλιστή τέως πρωθυπουργού κ Φέρεντς Γκιούρτσανι, σε διαδηλώσεις μπρος στο κοινοβούλιο.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός κ Βίκτορ Ορμπάν παρά τις σφοδρές αντιρρήσεις ΔΝΤ & Ε.Ε. εναντίον του νομοσχέδιου για την Ουγγρική Κεντρική Τράπεζα (διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις για πιστώσεις) αρνήθηκε να υποχωρήσει, λέγοντας μάλιστα ότι δεν δέχεται εντολές από τις Βρυξέλλες. Παράλληλη πίεση όμως ασκούν οι χρηματαγορές, με αποτέλεσμα τη χθεσινή αποτυχία δημοπρασίας εντόκων γραμματίων (το επιτόκιο έφτασε το 9,96%) στη Βουδαπέστη. Θα υποχρεώσει τους Ούγγρους σε αναδίπλωση; Ίδωμεν.
Ο κ Β. Ορμπάν για όσους θυμούνται, ήταν ο μοναδικός υποστηρικτής του Αντώνη Σαμαρά και της πολιτικής του, στις επιθέσεις των ηγετών των Ευρωπαϊκών λαϊκών κομμάτων, για μνημόνια και μεσοπρόθεσμα.
Το ΔΝΤ με έδρα την Ουάσιγκτον, έχει 39 κράτη μέλη με τα οποία συνήψε νέες διευρυμένες συμφωνίες δανεισμού με αυξημένα κονδύλια. Ραγδαία αυξανόμενος είναι και ο δανεισμός του ΔΝΤ που ξεπέρασε το 50% το 2011. Τα περισσότερα μάλιστα πήγαν σε 4 Ευρωπαϊκές χώρες την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ρουμανία. Δάνεια μονοπώλια, με μεγάλη και σίγουρη κερδοφορία. Δάνεια που προστατεύονται από την αποικιοκρατική ομπρέλα κυβερνητικών μνημονίων και υποθηκεύουν την πολιτική, οικονομική και εθνική υπόσταση των κρατών.
Παντού το ίδιο βρώμικο παιχνίδι. Το ΔΝΤ να μας εξασφαλίζει ''τεχνογνωσία'' την Ε.Ε. να μας κατακερματίζει αντί να μας ενώνει και τους πρόθυμους καλοθελητές ΓΑΠ Γκιούρτσανι, Μόντι, Παπαδήμο και δεν συμμαζεύεται, πειθήνια όργανά τους.
Όλα για την εξουσία, τραπεζίτες, πετρελαιάδες, εφοπλιστές, βιομήχανοι και πίσω τους τα πιστά σκυλιά επιβολής της ''(ά)έννομης τάξης'' και πιστοποίησης της εθνικονομιμοφροσύνης.
Υπόδουλοι πολιτικοί, εντεταλμένοι εφαρμοστές μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, ιδεολόγοι της κόλασης των λαών.
Υπάλληλοι των δανειστών τοκογλύφων ελεγχόμενης διαδρομής, γονυπετείς υφέρπουν στο δικό τους μονοπάτι για τον Όλυμπο, να προσκυνήσουν τον της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Η δουλοπρέπεια, η υποταγή και η ξευτίλα σ' όλο της το μεγαλείο.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2012 14:19