Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012 14:55

Ο Γιώργος και τα αδέρφια του...

papandreouadelfia''....Έχω ακούσει και εγώ, όπως και πολλοί άλλοι, και η οικογένειά μου, συνεχείς συκοφαντίες. Για τις άνανδρες και ανήθικες επιθέσεις στην οικογένειά μου, απαντώ με μια φράση του Ανδρέα: «εμένα θέλετε να χτυπήσετε; Εδώ είμαι. Χτυπήστε εμένα!».Δεν ξέρω αν τη μάχη αυτή θα την κερδίσω, αλλά ξέρω ότι θα τη δώσω. Θα τη δώσω από οπουδήποτε, από οποιοδήποτε μετερίζι. Και πρέπει όλοι να τη δώσουμε, για να την κερδίσουμε.'' απο την ομιλία στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, 14/01/2012
Ωραίο το τσιτάτο του Ανδρέα, ωραίοι και οι συναισθηματισμοί αλλά η συνεχής παραγωγή εχθρών κάπου κουράζει. Είναι σαφές από καιρό ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας 

σε πλήθος ερωτημάτων για τις δραστηριότητες των αδερφών του.

 

Όπως κάθε δημόσιο πρόσωπο, έτσι και ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κάθε δικαίωμα να απαιτεί σεβασμό στα πρόσωπα της...

οικογένειας του, της δικής του οικογένειας όμως. Είναι κατανοητή η οργή του για δημοσιεύματα που ασχολούνται με τη ζωή των παιδιών του και της συζύγου του. Είναι ακατανόητη όμως η διάθεση του να συμπεριλάβει στην οικογενειακή ομπρέλα προστασίας και τα αδέρφια του.

Τόσο ο Νίκος Παπανδρέου όσο κι ο Αντρίκος Παπανδρέου είναι δυο άνθρωποι με συγκεκριμένο βιογραφικό και με πλήθος αυτόνομων δράσεων. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να απολαμβάνουν από κοινού με τον αδερφό τους κάποιου τύπου ασυλία.

Ο Νίκος Παπανδρέου δηλώνει συγγραφέας και μοιάζει να είναι ο πρώτος του κλάδου του που καταφέρνει να εξασφαλίζει τα προς το ζειν από τη συγγραφή βιβλίων. Είναι επίσης από τους λίγους συγγραφείς που το βιογραφικό του περιλαμβάνει συμμετοχές σε διάφορα διοικητικά συμβούλια μεγάλων επιχειρήσεων. Για παράδειγμα, υπήρξε μέλος του Δ.Σ της Τράπεζας Ωμέγα από την οποία προήλθε η Proton Bank του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Για αρκετούς μήνες, στις καρέκλες του ίδιου Δ.Σ καθόταν και ο ίδιος ο Λαυρεντιάδης με την εξίσου απλή ιδιότητα του μέλους.

Ο Αντρίκος Παπανδρέου είναι αναπληρωτής καθηγητής οικονομίας του περιβάλλοντος στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ταυτόχρονα αναπτύσσει και κάποιου τύπου επιχειρηματική/συμβουλευτική δράση στο χώρο της πράσινης ενέργειας. Οι οικονομικοί εισαγγελείς εξετάζουν αυτόν τον καιρό τη συμμετοχή του σε επενδυτική εταιρεία που ασχολούνταν με τις αποδόσεις χρηματιστηριακών προϊόντων που σχετίζονταν με το ελληνικό χρέος.

Άνθρωποι που γνωρίζουν πέντε πράγματα παραπάνω για τις δραστηριότητες και τις συναναστροφές των αδερφών Παπανδρέου, παρατηρούν ότι αρκετοί ήταν οι "γνωστοί" τους που ανέλαβαν καίριες κρατικές θέσεις από το 2009 μέχρι σήμερα. Οι περισσότεροι μάλιστα βρέθηκαν σε θέσεις-κλειδιά τραπεζικών ιδρυμάτων που ελέγχονται ολικώς ή μερικώς από το κράτος.

Η πολυσχιδής δραστηριότητα των αδερφών Παπανδρέου είναι φυσικά θεμιτή, αθέμιτη είναι η "παρέμβαση" του Γιώργου Παπανδρέου υπέρ τους. Το ότι κάποιος μπορεί να θαυμάζει τον ΓΑΠ ως πολιτικό, δεν συνοδεύεται από την υποχρέωση να βάζει το χέρι του στη φωτιά για την εντιμότητα των συγγενών του. Μια τέτοια συμπεριφορά θα θύμιζε περισσότερο πειθήνιο υπήκοο παρά σκεπτόμενο πολίτη.

Αν ο Γιώργος Παπανδρέου νιώθει την ανάγκη να υπερασπιστεί τα αδέρφια του, θα χρειαστεί να απαντήσει επί της ουσίας κι αναλυτικά για τα ερωτήματα που έχουν τεθεί στο δημόσιο διάλογο. Διαφορετικά, καλό θα ήταν να μην επιζητά μέρος από την ενδεχόμενη φθορά τους. Θα ήμουν λιγότερο καχύποπτος αν είχε φροντίσει να διαχωρίσει τελείως τη θέση του και περισσότερο καλοπροαίρετος αν δεν έσπευδε να προεξοφλήσει το αβέβαιο της "μάχης" που θα κληθεί να δώσει.

Συνοψίζοντας, αν κάποιοι επιχειρήσουν να στήσουν μια σκευωρία εις βάρος κάποιου εκ των Παπανδρέου, εδώ θα είμαστε και θα υπερασπιστούμε το δίκαιο. Αν κάποιος όμως καταφέρουν να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, πάλι εδώ θα είμαστε και θα υπερασπιστούμε το δίκαιο.
πηγη: parapolitiki.gr 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012 15:07