Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012 16:19

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

100128_mixalis_papadopoulosΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ*
Τις τελευταίες ημέρες εξελίσσεται στην Πτολεμαΐδα ένα θέατρο του παραλόγου με αφορμή τις συνεχείς διακοπές της λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης εξαιτίας της αδυναμίας τροφοδοσίας ατμού από την ΔΕΗ Α.Ε και συγκεκριμένα από τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.
Πρωταγωνιστές η ΔΕΗ Α.Ε , η ΔΕΤΗΠ και οι εργαζόμενοι της ...

και οι πολίτες της Πτολεμαΐδας (καταναλωτές). Το σήριαλ όμως είναι επαναλαμβανόμενο καθώς η εκάστοτε δημοτική αρχή έχει να αντιμετωπίσει το ίδιο πάντα πρόβλημα , την αδυναμία τροφοδοσίας από πλευρά ΔΕΗ Α.Ε. Ποιες είναι όμως οι αλήθειες και ποια τα ψέματα;.
Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ο Δήμος Εορδαίας δαπάνησε ένα μεγάλο κομμάτι εσόδων του ΕΑΠ για να χρηματοδοτήσει τη σύνδεση της ΔΕΤΗΠ με τον ΑΗΣ Καρδιάς, έργο που έχει ολοκληρωθεί, αλλά δεν έχει ακόμη τροφοδοτήσει την Πτολεμαΐδα.
Κι εδώ είναι το μεγάλο ερωτηματικό! Γιατί δεν επισπεύσθηκαν οι διαδικασίες από την ΔΕΗ Α.Ε όταν όλοι γνωρίζουν ότι η Τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας τροφοδοτείται από μία γερασμένη μονάδα, την III του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας; Συντηρήθηκε σωστά η συγκεκριμένη μονάδα το καλοκαίρι ώστε να μην αντιμετωπίζει προβλήματα το χειμώνα;.
Είναι προφανές το δίκαιο του αιτήματος του Δήμου Εορδαίας για μηδενική τιμολόγηση από πλευράς ΔΕΗ Α.Ε προς τη ΔΕΤΗΠ για τις ημέρες απώλειας – μη τροφοδοσίας.
Έτσι είναι αυτονόητο ότι οι καταναλωτές θα απαλλαχθούν από το πρόσθετο κόστος θέρμανσης που δημιουργεί ο ήδη βαρύς χειμώνας.
Ήδη από πλευράς μου έχει κατατεθεί ερώτηση στο Κοινοβούλιο με την οποία καλείται το Υπουργείο ΠΕΚΑ και η διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε να απαντήσουν επίσημα για τους λόγους των συνεχών βλαβών και την πορεία της διασύνδεσης μα τον ΑΗΣ Καρδιάς.
Θέλω να παρακαλέσω τους πολίτες της Πτολεμαϊδας να κάνουν υπομονή και να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους της ΔΕΤΗΠ οι οποίοι, από τον Πρόεδρο και την διοίκηση έως τον τελευταίο εργαζόμενο, δίνουν μάχη για να ανταποκριθούν στις προσδοκίες όλων μας, αλλά και να αντισταθούν στην προσπάθεια κάποιων καλοθελητών να απαξιώσουν το έργο της Επιχείρησης που και πρωτοπόρο και τεράστιο είναι για τον τόπο.
Από την άλλη πρέπει επίσης να συγχαρούμε και τους εργαζομένους στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας οι οποίοι σε συνεργασία με την Διεύθυνση του σταθμού , δίνουν τον δικό τους αγώνα κόντρα στα λάθη και τις επιλογές των ανωτέρων τους.
Η τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας ήταν και είναι μια μεγάλη κατάκτηση της τοπική κοινωνίας και δεν θα αφήσουμε κανέναν και τίποτα να την απαξιώσει.

 

είναι βουλευτής της ΝΔ ΣΤΟ Ν. Κοζάνης*

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012 16:22