Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2012 15:04

ΤΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ

apostolidismakisΤου Μάκη Αποστολίδη

Την Κυριακή 5 Φλεβάρη 12 (δώδεκα) άτομα διαδήλωσαν σιωπηρά έξω από το Μαξίμου, με την προστασία της αστυνομίας, ζητώντας από τον δοτό πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση του κ. Παπαδήμιου, να κάνουν δεκτά όλα όσα απαιτούν οι δανειστές και η τρόικα, για να σωθεί η χώρα!

Ω του θαύματος! Αυτοί που δεν άκουγαν εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές και τους ψέκαζαν με τόνους χημικών, αυτοί που δεν έδειξαν καμιά ευαισθησία στους ανθρώπους που πεθαίνουν της πείνας, που μένουν άνεργοι, άστεγοι, χωρίς ελπίδα στους δρόμους, αυτοί οι ίδιοι πολιτικοί ηγέτες, άκουσαν τους δώδεκα σιωπηρούς διαδηλωτές!!!

 

Ο υπάλληλος των τραπεζικών συμφερόντων κ. Παπαδήμιος, ο ¨περήφανος¨ για το ¨έργο¨ του πρώην πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, ο εκφραστής των κόκκινων γραμμών, που έγιναν ξεφτισμένες ροζ μέχρι αόρατες, ο δήθεν αντιμνημονιακός κ. Σαμαράς και ο ακροδεξιός ¨κωλοτούμπας¨ κ. Καρατζαφέρης, άφησαν έξω από το Μαξίμου τη διάθεσή τους για ¨διαπραγμάτευση¨, για ¨αντίσταση¨ στα άδικα μέτρα, έσκυψαν το κεφάλι και προσυπέγραψαν όλα όσα τα τσογλάνια της τρόικας απαιτούσαν...

Το κουαρτέτο της συμφοράς έσωσε τον 13ο και τον 14ο μισθό, αλλά συμφώνησε σε μείωση 20% του κατώτατου μισθού, πράγμα που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα χάσουν 3 μισθούς και όχι δύο!!!

Αποκρύπτουν ότι η μείωση του κατώτατου μισθού αφορά όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο τους νεοεισερχόμενους...

Αποκρύπτουν ότι η κατάργηση της ¨μετενέργειας¨ των ΣΣΕ σε λίγο διάστημα θα ¨κατεβάσει¨ το σύνολο των εργαζομένων στον κατώτατο μισθό...

Αποκρύπτουν ότι οι μειώσεις τω εργοδοτικών των ασφαλιστικών εισφορών, σε συνδυασμό με το κλέψιμο των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων μέσω του ¨κουρέματος¨ ομολόγων σημαίνει μειωμένες κύριες συντάξεις...

Αποκρύπτουν ότι το τεράστιο κόστος ¨ανακεφαλαιοποίησης¨ των Τραπεζών θα το επωμισθεί ο ελληνικός λαός...

Αποκρύπτουν το γεγονός ότι συμφώνησαν, η νένα δανειακή σύμβαση θα υπάγεται στο Βρετανικό Αποικιοκρατικό δίκαιο.

Αποκρύπτουν το γεγονός ότι παραβιάζουν ασύστολα το Σύνταγμα της Ελλάδας.

Αποκρύπτουν το ότι οι θυσίες του λαού δεν οδηγούν πουθενά και ότι η κρίση, η ύφεση και η φτώχεια θα μεγαλώσουν.

Αποκρύπτουν ότι συμφώνησαν σε 150.000 απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων μέχρι το 2015.

Όλοι οι έχοντες μέση νοημοσύνη, κατάλαβαν ότι το κουαρτέτο της συμφοράς ξεπούλησε τον λαό και την χώρα. Όλοι πλην των μεγαλοδημοσιογράφων που συνεχίζουν να μας βομβαρδίζουν με την απειλή των «χειρότερων» που έρχονται, για «ασφυκτικές πιέσεις», για «εκβιασμούς», για «δύσκολη μάχη» που δίνει η πολιτική ηγεσία.

Ποια μάχη;

Η μόνη μάχη που δίνουν είναι η επικοινωνιακή έτσι ώστε να περάσουν ότι η εξαθλίωση του λαού και το ξεπούλημα της χώρας, είναι μεγάλη επιτυχία!!!

Αυτός είναι και ο λόγος που θα συνεχίσουν και τη Δευτέρα την συζήτηση και την «αντίστασή» τους.
Με τις διαρροές που κάνουν μέσω «κύκλων» οι τρείς πολιτικοί ολίγιστοι ηγέτες ήδη τονίζουν την μεγάλη τους επιτυχία.
Μάλιστα ο «αντιμνημονιακός» κ. Σαμαράς διέρρευσε μέσω κύκλων ότι «η Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι μία» απειλώντας ευθέως με διαγραφή όσους βουλευτές της Ν.Δ δεν ψηφίσουν την συμφωνία που ο ίδιος έκανε.

Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι το κουαρτέτο της συμφοράς είναι ανίκανο να διαπραγματευτεί με την Τρόικα. Ίσως θα ήταν καλύτερο να στείλουμε στους δανειστές τοκογλύφους μία άλλη διακομματική ομάδα για διαπραγματεύσεις.

Από τον ΠΑΣΟΚ, τον άνθρωπο που τόσες φορές μας έσωσε τον κ. Παπακωνσταντίνου, συνεπικουρούμενο από τον σκληρό διαπραγματευτή πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλο και τον πρώην πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ κ. Παπασπύρου.

Από τη Ν.Δ, αυτούς που διαπραγματεύτηκαν τις ανταλλαγές του Βατοπεδίου, συνεπικουρούμενους από αυτούς που αγόρασαν τα δομημένα ομόλογα.

Από το ΛΑΟΣ, εδώ είναι όλα τα λεφτά, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη κ. Καραμπέρη μαζί με τους συνεργάτες του.

Τι διάολο, τοκογλύφοι και εκβιαστές μιλούν την ίδια γλώσσα.
Μία απορία μόνο έχω και παρακαλώ τα μνημονιακά ντόπερμαν να μου την λύσουν.
Το 2009 το χρέος επί του ΑΕΠ ήταν 120% κρίθηκε μη βιώσιμο και μπήκαμε στην περιπέτεια του μνημονίου.

Όραμα του κουαρτέτου της συμφοράς είναι το 2020 να κατεβάσουμε το χρέος στο 120% του ΑΕΠ, μετά από 10 χρόνια πρωτοφανούς σκληρής λιτότητας και εξαθλίωσης του λαού. Γιατί το 2020 το 120% χρέος του ΑΕΠ θα είναι βιώσιμο; Τι θα έχει αλλάξει;

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2012 15:13