Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012 13:10

Σώζετε τη Χώρα αλλά καταδικάζετε τους πολίτες της

katanasΤου Ηλία Κάτανα

Πολλές φορές συνηθίζουμε να λέμε ότι η ζωή πλέκει σενάρια, τα οποία είναι αξεπέραστα ακόμη και για τον πιο καλύτερο σεναριογράφο. Σενάρια που καταλήγουν άλλες φορές σε τραγωδία και άλλες φορές σε φαρσοκωμωδία. Μία τέτοια φαρσοκωμωδία βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια σα χώρα και σαν λαός ταυτόχρονα. Διαχωρίζω τις λέξεις χώρα και λαός γιατί οι πολιτικοί μας, βάλθηκαν να ''σώσουν'' τη χώρα αλλά να καταδικάσουν ένα λαό ολόκληρο.

Δύο χρόνια περάσαμε με αποτυχημένους πειραματισμούς. Δύο χρόνια χωρίς ένα σχέδιο διάσωσης παρά μόνο βήματα στα τυφλά. Όλο αυτό το διάστημα τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση ορισμένου-αορίστου χρόνου, τρέμουν το ΔΝΤ. Αντί να υψώσουν το ανάστημα τους και να οργώσουν όλη την Ευρώπη εξηγώντας ότι δεν είναι μόνο ελληνικό το πρόβλημα αλλά παγκόσμιο και ευρωπαϊκό, αυτοί αντίθετα, δίνουν συνεντεύξεις προσπαθώντας να μας πείσουν ότι το Μνημόνιο είναι ευτυχία!!Δεν παραδειγματίζονται από ξένους αναλυτές, βουλευτές, διανοούμενους που μιλάνε σε αμφιθέατρα λέγοντας ότι, αυτό που γίνετε στην Ελλάδα δεν οδηγεί πουθενά.
Φαίνεται όμως, ότι τους ενδιαφέρει μόνο η επανεκλογή τους. Γι'αυτό και δεν τολμάνε σήμερα να κάνουν εκλογές και συνέχεια το αναβάλλουν για το μέλλον. Αλήθεια, ποιός θα τολμούσε να προσβάλει μία χώρα, όταν ο Πρωθυπουργός της θα είχε στα χέρια του ισχυρή λαϊκή νωπή εντολή;

 

Αυτοί όμως, αυτό που κάνουνε τις τελευταίες μέρες είναι να διαπραγματεύονται με την τρόικα, μετά να κλείνονται στο γραφείο και να συσκέπτονται και κατόπιν να βγαίνουν στα κανάλια και να συναγωνίζονται ποιός είναι παραπάνω σωτήρας από τον άλλον. Πανηγυρίζουν για τις κόκκινες γραμμές που βάζουνε και θριαμβολογούν ότι σώσανε το 13ο και 14ο μισθό αλλά αποφεύγουν να μας πουν ότι χάσαμε τους άλλους δέκα!!

Τα τελευταία 24ωρα η χώρα βιώνει ένα απίστευτο μπαράζ εκβιασμών, απαξιωτικών χαρακτηρισμών και απειλών για όλων των ειδών τις χρεοκοπίες. Αυτό το κάνει με ιδιαίτερη ευκολία και άνεση μία ευρωπαϊκή χώρα. Η Γερμανία μέσω της κ. Μέρκελ αλλά και μέσω των διάφορων γερμανικών περιοδικών.
Τέτοιον πολιτικό και εθνικό εξευτελισμό δεν έχουμε βιώσει ποτέ ξανά. Όλοι έχουν λόγο για τις δικές μας ζωές εκτός από εμάς τους ίδιους. Και το τραγικό είναι ότι, το αποτυχημένο πολιτικό σύστημα, συνεχίζει να διαπραγματεύεται!!Ένα πολιτικό σύστημα που φαίνεται ότι είναι στα τελευταία του. Αυτό φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις.

Ανέκαθεν σ'αυτήν την χώρα λόγο και ''άποψη'' πάντα είχαν οι δημοσκόποι. Σε όλη τη Μεταπολίτευση ποτέ ξανά κόμμα εξουσίας δεν έχει φτάσει σε τόσο χαμηλά ποσοστά γύρω στο 10% σύμφωνα με τις νεότερες έρευνες των δημοσκόπων. Πως θα πάνε να ψηφίσουν αυτή τη νέα δανειακή σύμβαση όταν γνωρίζουν ενδεχομένως ότι δε θα εκλεγούν ξανά;

Γνωρίζουν όλοι πια, ότι το νέο Μνημόνιο θα φέρει καινούργια αδιέξοδα. Μισθοί, συντάξεις θα κοπούνε κι'άλλο. Η περαιτέρω φτωχοποίηση θα φέρει άσχημα αποτελέσματα. Έχουμε ήδη αύξηση των αυτοκτονιών κατά 25%,συνάνθρωποι μας μαλώνουνε στη λαϊκή για ένα σακούλι δωρεάν πατάτες, υπάρχει αύξηση των νεοαστέγων και νοικοκυριά έχουν φτάσει στα όρια της χρεοκοπίας και της κοινωνικής εξαθλίωσης.

Γι'αυτό κύριοι Βουλευτές ζητείται πολιτικό θάρρος. Εξάλλου το γνωρίζετε ότι στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Με το ναι ή το ΟΧΙ δε θα υπογράψετε μόνο για το μέλλον των επόμενων γενιών αλλά διακυβεύεται και η δική σας πολιτική υστεροφημία. Γι'αυτό και η ψήφος σας αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα. Αρκεί να αντιληφτείτε οι περισσότεροι από εσάς ότι δε θα είστε αύριο στη Βουλή αλλά θα συνεχίζετε να ζείτε στις δικές σας κοινωνίες και να συνομιλείτε με τους ίδιους πολίτες που κάποτε ζητούσατε την ψήφο τους. Ψηφίζοντας αυτά τα μέτρα πως θα τους κοιτάξετε στα μάτια;

Δεν είναι δυνατόν να ζητάτε θυσίες από τους συνταξιούχους και τη νεολαία του τόπου μας, όπου ένα ποσοστό ζει στα όρια της φτώχειας και να μην τολμάτε ν'αγγίξετε άλλες προνομιούχες κοινωνικές ομάδες. Δεν είναι δυνατόν να κλείνετε φυλακή έναν του life-style και να νομίζετε ότι κάνετε κάθαρση.

Δώστε το δικαίωμα στο λαό να εκφράσει τη θέση του μέσω τον εκλογών και ν'αποφασίσει αυτός το μέλλον του. Και προσέξτε, εκλογές χωρίς την ψήφιση του νέου Μνημονίου, όχι μετά, γιατί πλέον αφού μπούνε οι υπογραφές και υποθηκευτούν οι επόμενες γενιές με τα ακραία μέτρα που εσείς θα έχετε υπογράψει, ακόμη και οι εκλογές τότε, δε θα έχουν κανένα νόημα πια.

Η Ελλάδα-κατά την ταπεινή μου άποψη-αν ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση γυρίζει σελίδα προς τα πίσω. Όλο το πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης με τις επιλογές του αλλά και την αδράνεια του λαού, οδήγησε τη χώρα σ'αυτό το αδιέξοδο. Όλοι συνειδητοποιούν ότι το Μνημόνιο δεν οδηγεί πουθενά. Μετά από τρεις μήνες θα έχουμε ξανά τα ίδια και χειρότερα τελεσίγραφα. Κανένας όμως δεν τολμάει να πει την αλήθεια στο λαό.

Αν δούμε λίγο πιο πέρα από τη μύτη μας και χωρίς την οικονομική τρομοκρατία που βιώνουμε θα δούμε ότι χώρες που περίμεναν να ενταχθούν στην ΕΕ αρχίζουν να το μετανιώνουν. Αυτά δεν τα λέω εγώ, αλλά έγκριτοι ξένοι οικονομολόγοι(ναι υπάρχει και αυτή η πλευρά).Όσο κλιμακώνεται η παγκόσμια και η ευρωπαϊκή κρίση ύφεση θα μεγαλώνει παραπάνω.

Τελειώνοντας, να θυμίσω μία παροιμία του σοφού λαού μας ''Κυριακή κοντή γιορτή'' και να υπενθυμίσω στην κ. Μαριέττα που μετά από τόσον καιρό εμφανίστηκε και έλυσε τη σιωπή της, ότι καλύτερα να έχω δύο ώρες ρεύμα παρά να μην έχω καθόλου...

http://ikatanas.blogspot.com

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012 13:13