Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012 19:33

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

rampidisτου Μιχάλη Ραμπίδη*
Ορισμένες μόνο από τις βασικές αρχές του ''διαπραγματεύομαι'' είναι:
- Προτείνω την αρχική πρόταση στο αντικείμενο συζήτησης και συνήθως η τελική συμφωνία βρίσκεται κοντά σ' αυτήν.
- Προαναγγέλλω τις εκτιμήσεις μου για την επίτευξη συμφωνίας,

δημιουργώ θετικό κλίμα και έτσι αυξάνω τις πιθανότητες συνέχισης της διαπραγμάτευσης και αίσιας έκβασής της.

- Περιορίζω το χρόνο βάζοντας ασφυκτικά όρια, μπροστά σε μια αναγκαστική λήψη απόφασης κ.α.
Ο πρώτος διαπραγματευτής, η Ελληνική κυβέρνηση, από το πρώτο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο, ποτέ δεν προσήλθε σε διαπραγματεύσεις με την ΤΡΟΙΚΑ θέτοντας πρώτη όρους και προϋποθέσεις. Έτσι και τώρα η ΤΡΟΙΚΑ μ' ένα σκληρό πακέτο μέτρων, της ίδιας αποτυχημένης συνταγής, εκβιάζει και ο Πρωθυπουργός με τους αρμόδιους Υπουργούς σύρονται πίσω από το μεταφρασμένο κείμενο. Δεν διατυπώσαμε μέχρι σήμερα προτάσεις που εκτός από τις δανειακές μας υποχρεώσεις να υπηρετούν την αποφυγή της ύφεσης, την ανάπτυξη, την αναδιοργάνωση του κράτους, τις συνθήκες για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τις δικές μας τέλος πάντων θέσεις.
Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος και Παπαδήμος χορεύουν σε ροκ ρυθμούς της ΤΡΟΙΚΑ λησμονώντας ότι υπάρχει και ο λεβέντικος τσάμικος χορός.
Η ανακοίνωση του Μαξίμου (Παπαδήμου) μετά την πολύωρη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών χθες 8-2-12 έλεγε ότι συμφώνησαν σ' όλα πλην ενός (παραλείποντας τη θέση Καρατζαφέρη που μάλλον στρίβει δια του αρραβώνος), προϊδεάζοντας για την τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων. Επίσης όλα σχεδόν τα τηλεοπτικά δίκτυα προέτρεπαν και προέβλεπαν, πριν και κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ότι οι πολιτικοί δεν θα μας .
Καθόρισαν την επομένη 9-2-12 την συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ έτσι ώστε το ρολόι να χτυπάει δυνατά στο παρασκήνιο της συνάντησης .......
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο μεν Καρατζαφέρης επικαλούμενος τη νομική επεξεργασία της σύμβασης (το μνημόνιο που ψήφισε ήταν σύννομο;) παρέμεινε στη σύσκεψη για να στηρίξει όπως είπε τον Σαμαρά για να μην μειωθούν οι συντάξεις. Ο ΓΑΠ που υπερασπίζεται σθεναρά την μέχρι τούδε πολιτική του και για να μην βρεθεί αντιμέτωπος με τα' αφεντικά και τον καθρέφτη, ήταν ωσεί παρών. Άσχετα αν το σύνολο των ''παπαγάλων'' και ο Μπεγλίτης τον παρουσίαζαν σαν υπερασπιστή των κύριων συντάξεων.
Η συμφωνία των τριών κομμάτων για τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου έκανε απολύτως σαφές ότι είναι ειδικού σκοπού και διάρκειας, χωρίς καμιά αρμοδιότητα για επιπρόσθετες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές. Η χθεσινή συμφωνία δεν έχει καμιά νομιμοποίηση, κακώς συμμετείχαν οι αρχηγοί και κυρίως ο Αντώνης Σαμαράς. Εκτιμώ ότι το μαγειρείο του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνον, θα πάει πίσω τις εκλογές και με την πιθανολογούμενη κομματική πειθαρχία στη Ν.Δ., θα γίνουν οι μνημονιακοί αντάρτες και οι μέχρι πρότινος αντιστασιακοί ένοχοι. Πέραν αυτού, αν και για πρώτη φορά διαπραγματευτήκαμε, η συμφωνία είναι καταστροφική και κατάπτυστη, όπως οι προηγούμενες, για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
ΥΓ: Η παραίτηση του κ Μανώλη Γιάννη από την θέση του Γραμματέα Συνδικαλισμού της Ν.Δ. είναι στάση ευθύνης και αντιπροσωπευτική της συντριπτικής πλειοψηφίας των λαϊκών στρωμάτων που συνθέτουν το κόμμα. Μετά την παραίτησή του και από τη θέση του Βουλευτή το 2009 ο τ. Γραμματέας της Γ.Σ.Ε.Ε. αποδεικνύει ότι ο αυθορμητισμός του λειτουργεί παράλληλα με την περηφάνια & τις λαϊκές προσδοκίες. Είναι αυτονόητη η διαφοροποίηση μου ανάμεσα σε παραιτήσεις ψυχής ή σκοπιμότητας .... Όμως καλοδεχούμενες.

 

-Ο Μιχάλης ραμπίδης είναι τ. μέλος του δσ της ΓΣΕΕ*

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012 19:37