Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012 22:36

Ο μονόδρομος προς το γκρεμό

katanasΤου Ηλία Κάτανα

Έληξαν οι ''κρίσιμες ώρες'' για τον τόπο μας. Επιτέλους ''σώθηκε'' η χώρα. Με γνωστό πλέον το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Βουλής των Ελλήνων και με νωπές τις εικόνες διάλυσης από ένα πολεμικό σκηνικό που διαδραματιζότανε έξω από αυτήν, αλλά και την αποπνικτική ατμόσφαιρα των χιλιάδων τόνων επικίνδυνων χημικών που πέσανε στην ατμόσφαιρα και από αυτά που βλέπαμε όλοι αηδιασμένοι από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες, έφτασε η στιγμή να πούμε κάποια πράγματα με το όνομα τους.

Εκ του αποτελέσματος τώρα πια και πάντα με τη συνέπεια των λόγων και το θάρρος της γνώμης μου

Κατ' αρχήν μετά τη χθεσινή ψηφοφορία, διαγράφτηκαν πολλοί Βουλευτές και από τα 3 κόμματα. Διαγράφτηκαν αυτοί που τόλμησαν ν' αμφισβητήσουν το πολιτικό σύστημα. Αυτοί που τόλμησαν να πούνε ΟΧΙ στη νέα δανειακή σύμβαση. Και στην απέναντι πλευρά έμειναν στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων μόνο οι ''άριστοι''. Αυτοί που είπαν ΝΑΙ σε όλα.

Λοιπόν. O κύβος ερρίφθη. Αφού μετά τη χθεσινή πιο κρίσιμη ψηφοφορία της Μεταπολιτευτικής ιστορίας του τόπου δεν γυρίσαμε στο 1940 και δε θα ζήσουμε τώρα με γκαζόλαμπες, αφού η Ελλάδα πλέον δε θα οδηγηθεί στο χάος και στον όλεθρο και οι καρδιές μερικών θα παραμείνουν στις θέσεις τους και επιτέλους μπορεί να επιστρέψει και πάλι πίσω στη ''ναφθαλίνη'' η κ. Μαριέττα αφού συμμορφωθήκαμε από την απειλή της, ετοιμαστείτε τώρα ν' αντιμετωπίσετε τη σκληρή πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που δε θα έχει καμία σχέση με το χθες .Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα από την ανάποδη όμως. ''Σώσανε τη χώρα αλλά καταδίκασαν στην ανέχεια μια για πάντα τους πολίτες της''.

Πολύς λόγος έγινε τις δύο τελευταίες μέρες για μία έκφραση που είπαν κάποιοι για τους Βουλευτές που πήγαν να ψηφίσουν το ΟΧΙ.
Τελικά είμαι και εγώ ένας από αυτούς. Είμαι και εγώ ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες του ''τζάμπα μάγκες του ΟΧΙ'' από την πλευρά των πολιτών όμως, από τη ..Βάση...της κοινωνίας. Ένα ΟΧΙ τόσο τρομοκρατημένο και τόσο παρεξηγημένο. Ένα ΟΧΙ που για περίεργο λόγο όποιος το έλεγε αυτόματα γινότανε ''εχθρός του συστήματος'', γινότανε καταστροφολόγος και ίσως υπεύθυνος για την επιστροφή στη δραχμή και άλλα τέτοια φαιδρά!!

Μας βάλανε το εκβιαστικό ή ψηφίζεται η νέα δανειακή σύμβαση ή γυρνάμε στη δραχμή. Άλλη λύση δεν υπήρχε....Τουλάχιστον έτσι υποστήριζαν αυτοί. Ποιός ξέρει όμως, ίσως στην επόμενη χρεοκοπία να μάθουμε αν άξιζε τελικά αυτός ο ''διχασμός''.
Εγώ ούτε πολιτικός αναλυτής είμαι ούτε παντογνώστης, απλά λέω την άποψη μου. Τη σέβομαι και πάντα θα την υποστηρίζω. Και την καταθέτω. Πιστεύω αν χθες ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα και υπερίσχυε το ΟΧΙ, κατά 99% θα πηγαίναμε σε εκλογές. Και ούτε θα μας έκανε ''ντα'' η τρόικα, ούτε θα μας εξαφάνιζε από το χάρτη και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Και μέσα από αυτές τις εκλογές θα εκδηλωνότανε η βούληση του Λαού αν συμφωνεί με αυτά τα μέτρα. Θα υπήρχε ένας εκλεγμένος Πρωθυπουργός με ισχυρή νωπή λαϊκή εντολή και θα είχε ένα δυνατό χαρτί διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Όπου με τη σειρά της και αυτήν, ίσως και να μην τολμούσε μετά να επεμβαίνει τόσο προκλητικά σε μία χώρα που θα είχε πρόσφατα εκλέξει μία ισχυρή Κυβέρνηση. Μήπως αυτό θέλανε ν' αποφύγουν;

Μήπως θέλανε να περάσουν τα μέτρα ανώδυνα γι' αυτούς, χωρίς απώλειες;

Πάμε τώρα στο χθεσινό ΝΑΙ. Εδώ δε χρειάζεται ανάλυση, το καταλαβαίνουμε όλοι. Σημαίνει ΝΑΙ σε όλα.
Δυστυχώς κάποιοι σβήσανε τις κόκκινες γραμμές του καλοκαιριού και πήραν-κατά τη γνώμη μου-τις λάθος αποφάσεις. Οι πιο πολλοί Βουλευτές εγκλωβίστηκαν στην κομματική πειθαρχία που απαίτησαν και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, ενώ οι υπόλοιποι με το ΟΧΙ απλώς διαγράφηκαν. Διασώθηκαν όμως στη συνείδηση του λαού. Τώρα ποιός έχει δίκιο και ποιός θα έχει άδικο, θα το κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος.
Τελειώνοντας, θέλω ν' απευθύνω ένα ερώτημα σ' αυτόν που είπε τη φράση ''τζάμπα μάγκες του ΟΧΙ''. Πολύς κόσμος υποστήριξε και υποστηρίζει αυτό το ΟΧΙ. Είναι και αυτοί ''τζάμπα μάγκες'';

Ποιός ξέρει, αυτό το ερώτημα ίσως απαντηθεί από τον καθένα μας την κατάλληλη ώρα, όποτε και αν έρθει αυτήν. Αν και πιστεύω ότι οι εκλογές όποτε πια και αν έρθουν, θα είναι μόνο μία αλλαγή πολιτικού σκηνικού γιατί τα πάντα για τη χώρα μας κριθήκανε χθες στις 12/02/12.

ΥΓ: Από δω και πέρα θα βλέπετε πολιτικούς, θ' ακούτε διάφορους ειδήμονες στα τηλεοπτικά πάνελ, χειροκροτητές με κοντή μνήμη, δημοσιογράφους ν' αλλάζουν τακτική και να χύνουν όλοι αυτοί κροκοδείλια δάκρυα για τους συνανθρώπους μας που θα ζούνε στα όρια της φτώχειας, της ανέχειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης. Παντού θα υπάρχει μια αντιμνημονιακή υποκριτική υστερία.

Εμείς όμως με όλους αυτούς θα δώσουμε ραντεβού στην επόμενη χρεοκοπία, στο επόμενο μαρτύριο της σταγόνας που θα περάσουμε σα λαός, δηλαδή σε τρείς μήνες περίπου. Και τότε ας μας εξηγήσουν οι ''σωτήρες'' τι άλλο δίλημμα θα μας θέσουν για να τους πιστέψουμε ακόμη μία φορά...

http://ikatanas.blogspot.com/

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012 12:38