Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012 07:32

Η ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΗ

vryzidoy-kadroτης Παρασκευής Βρυζίδου*
Στην μακρόχρονη ιστορία της Ελλάδας υπήρξαν πολλές δύσκολες στιγμές.
400 και πλέον χρόνια σκλαβιάς, συχνής επιβούλευσης της ελευθερίας της από τους ισχυρούς γνωστούς - άγνωστους της Ευρώπης.
Άνισοι αγώνες, αλλά πάντα νίκες, που εξασφάλιζαν στην Ελλάδα την λευτεριά και την ανεξαρτησία της, καθώς επίσης την περηφάνια και την αξιοπρέπεια στους Έλληνες. Είναι πολύ γελασμένοι οι ανιστόρητοι εταίροι μας ..

αν νομίζουν ότι η Ελλάδα τους έχει ανάγκη.
Είναι πολύ γελασμένοι αν ξαφνικά ένιωσαν πιο έξυπνοι και πιο αποτελεσματικοί και πετυχημένοι από τους Έλληνες και στρώθηκαν στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων ζητώντας εκβιαστικά να χαμηλώσουμε για να μας φτάσουν.
- Οι απόγονοι του Αριστοτέλη και του Σωκράτη έχουν το γονίδιο της σκέψης και της φιλοσοφίας τους,
της εφευρετικότητας από τον Αρχιμήδη και τον Ηράκλειτο,
της εξάπλωσης του πολιτισμού από τον Μέγα Αλέξανδρο,
της αποτίναξης του ζυγού από τον Κολοκοτρώνη και
των παλικαριών της πρόσφατης ιστορίας του ΄40 τα γονίδια της νίκης κατά του ισχυρού κατακτητή.
- Έχουμε όμως και ανοιχτούς λογαριασμούς, ποιός θα πληρώσει και πότε τις αποζημιώσεις του ολοκαυτώματος και των γερμανικών θηριωδιών;
- Οι συμφωνίες και οι λογαριασμοί δεν ξεκινούν από τότε που αρχίσαμε να δανειζόμαστε, αλλά από τότε που μας ανάγκασαν να το κάνουμε, γιατί μας εξαθλίωσαν με τους αλαζονικούς και κατακτητικούς πολέμους τους.
- Και βέβαια δεν δυνάμωσαν ξαφνικά από την εξυπνάδα τους , αλλά από την πονηριά τους και την συνενοχή μας να μας πουλάνε ακριβά τα παραγόμενα προϊόντα τους, κυρίως όπλα, δανείζοντας μας ασυστόλως και διαρκώς για να τα αγοράζουμε και για να θυμώσουν ξαφνικά και να αποφασίσουν να τα ζητήσουν πίσω διπλά και τριπλά.
- Και ξεχάστηκαν οι βαθιές φιλίες, η Ενωμένη Ευρώπη, η συνεργασία!
Κάποτε είμασταν ένα!! Τώρα... «άνθισε η κολοκυθιά στράβωσε και ο λαιμός της» η Γερμανία θέτει όρους, η Φιλανδία είναι ανυποχώρητη. Οι πλούσιοι βόρειοι καραδοκούν και οι φτωχοί νότιοι τρέμουν μην έρθει η ώρα τους.
Όχι, χίλιες φορές Όχι.
Η αξιοπρέπεια της Ελλάδας είναι στα χέρια των Ελλήνων, δεν θα αφήσουμε τους συμπατριώτες μας να πεινάσουν, θα μοιράσουμε ό,τι μπορούμε, τρόφιμα και ρούχα.
Δεν θα αφήσουμε τους Έλληνες αβοήθητους, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Γιατροί προς τιμή τους εξετάζουν δωρεάν τους μη έχοντες και οι φαρμακοποιοί συμβάλουν με παροχή δωρεάν φαρμάκων.
Καλώ τους πολίτες ο καθένας από την πλευρά του να βοηθήσει, όπως μπορεί.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υποστεί στους μισθούς τους τεράστια μείωση, ωστόσο η πατρίδα τους έχει ανάγκη.
Βρισκόμαστε σε μια άτυπη ηθική επιστράτευση.
Δεν γίνονται νέες προσλήψεις αλλά η δημόσια παροχή υπηρεσιών, κυρίως της δημόσιας υγείας, είναι ανάγκη για τους πολίτες.
Όποιος νοιάζεται λίγο αυτόν τον τόπο, ας συστρατευτεί.
Πρέπει να στηρίζουμε τα μαγαζιά μας, την τοπική αγορά, τα «Ελληνικά Προϊόντα» και γρήγορα να οργανωθούμε και να αυτονομηθούμε στην παραγωγή ενέργειας με τον λιγνίτη, τα φωτοβολταϊκά, τις ανεμογεννήτριες και να μην επιτρέψουμε να αγορασθούν σε μεγάλα ποσοστά από ξένες εταιρείες.
Να παράγουμε στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα επαρκώς για τις ανάγκες μας, να ετοιμασθούμε σιγά - σιγά στην μεταποίηση όλο και περισσότερων προϊόντων. Αν νομίζουν ότι η Ευρώπη είναι μόνο ευρώ είναι γελασμένοι.
Η Ευρώπη χωρίς το Φως της Ελλάδας είναι σκοτεινή.
Ας το σκεφτούν πριν το σκοτάδι εξαπλωθεί στο μυαλό και στις ψυχές τους.
Γιατί εμείς θα αναγεννηθούμε από τις στάχτες μας, θα ξεχυθούμε στον αγώνα και τελικά θα νικήσουμε.
Αλίμονο στους απέναντι... και στους εφιάλτες.

ειναι Δήμαρχος Εορδαίας*

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012 07:35