Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 27 Μαϊος 2010 10:04

"Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ..."

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΛΙΓΚΑΣΤου ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Γ. ΚΑΡΑΛΙΓΚΑ
Η ελληνική κοινωνία είναι ένα καζάνι που βράζει. Η χώρα μας ήδη και κάποιους μήνες ζει σε ρυθμούς χρεοκοπίας. Το αισθανόμαστε ήδη στις τσέπες μας, το βλέπουμε στα μελαγχολικά πρόσωπά μας στους δρόμους. Όλοι αναρωτιούνται πλέον, πώς, από το προεκλογικό ΄΄ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ΄΄ του σημερινού πρωθυπουργού φτάσαμε στο ΄΄ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ΄΄ του Υπουργού Εργασίας κ. Λοβέρδου, τρεις μόλις μήνες μετά τις εκλογές… Ο φόβος υπάρχει διάχυτος στην ατμόσφαιρα, μήπως ακολουθήσουμε το κακό προηγούμενο της Αργεντινής, η οποία προσέφυγε πριν 10 χρόνια στη ΄΄βοήθεια΄΄ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με ολέθριες συνέπειες τόσο για την οικονομία όσο και για την κοινωνία της. Έχουμε γίνει περίγελως της Ευρώπης, ακόμη κι από χώρες που τις θεωρούσαμε μέχρι τώρα υπανάπτυκτες οικονομικά. Μέχρι και οι Τούρκοι σπάνε πλάκα μαζί μας κι έρχονται να μας προσφέρουν την ΄΄φιλία΄΄ και τις λίρες τους !

Δυστυχώς, βγήκε αληθινός ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, κ. Μίμης Ανδρουλάκης, ο οποίος τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ομιλία του στη Βουλή κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης έλεγε προς τους βουλευτές της αντιπολίτευσης: «Να εύχεστε να πετύχει η Κυβέρνηση, αλλιώς σ` αυτές εδώ τις υπουργικές καρέκλες θα κάθονται μεν Έλληνες πολιτικοί, αλλά τις αποφάσεις θα τις λαμβάνουν άλλοι, ξένοι». Δυστυχώς δικαιώθηκες, κύριε Ανδρουλάκη, και μάλιστα πολύ γρήγορα… Ήδη βιώνουμε μια ιδιότυπη ΄΄κατοχή΄΄ από τους οικονομικούς εγκεφάλους του πασίγνωστου πλέον ΔΝΤ . . .  

Μια φίλη μου` λεγε προχθές, για μια κομμώτρια στη Βέροια, η οποία αναγκάστηκε να κλείσει το κομμωτήριό της. Δεν τα "βγαζε πέρα οικονομικά, αφού η πελατεία της είχε εξαφανιστεί… Της καθημερινές δεν πατούσε πελάτισσα, ενώ το μεροκάματο ίσα που έβγαινε τα Σαββατοκύριακα, λόγω των χτενισμάτων που απαιτούν οι κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμοι, βαφτίσια κλπ)". Κι αυτό συμβαίνει, πιστέψτε με, στα περισσότερα ελεύθερα επαγγέλματα, όχι μόνο στις κομμώτριες…

Το πώς φτάσαμε ως εδώ, δεν χρειάζεται να το ψάξω σ`αυτές εδώ τις σειρές. Δεν έχει και πολύ νόημα, εξάλλου. Όταν παίρνει φωτιά το δάσος σου, κοιτάς να τη σβήσεις, κι όχι να δεις ποιος φταίει περισσότερο: Αυτός που πέταξε αποτσίγαρο, εκείνος που το μετέτρεψε σε σκουπιδότοπο, ή εκείνος που έχτισε αυθαίρετο… Συνένοχοι είμαστε όλοι μας για το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, τόσο οι βουλευτές που μας εκπροσωπούσαν τόσα χρόνια, όσο κι εμείς που τους ψηφίζαμε.

Από δω και πέρα είναι το θέμα, πώς θα σωθούμε, ως χώρα και ως λαός. Με μειώσεις μισθών, κατάργηση επιδομάτων και αύξηση άμεσης φορολογίας που επιβαρύνει όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες, ήδη το πορτοφόλι όλων έχει αδειάσει. Διαθέτουμε πλέον την ακριβότερη βενζίνη σε ολόκληρη την Ευρωπαική Ένωση, παρόλο που η τιμή του πετρελαίου πέφτει σταθερά ! Και δυστυχώς συνεχίζουμε, καθώς την 1η Ιουλίου θα αυξηθεί ξανά ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στη βενζίνη, για τρίτη φορά από τις αρχές Φεβρουαρίου. Χαρακτηριστικά θυμάμαι, πως στις 5 Φεβρουαρίου γέμισα το αυτοκίνητό μου με 1 ευρώ το λίτρο, και σήμερα έχει τουλάχιστον 1,50 ! ! !

Κι όμως, απ` ό,τι φαίνεται, οι μόνοι που αισθάνονται ατάραχοι, έως χοντρόπετσοι, είναι οι σημερινοί βουλευτές μας. Προφανώς νιώθουν, ότι ανήκουν σε μια ελίτ, αποτελούν μια κάστα ανώτερη από τους υπόλοιπους Έλληνες. Αυτοί έχουν το καρπούζι αυτοί έχουν και το μαχαίρι, βλέπετε. Κι όχι μόνο αδιαφορούν για τις συνθήκες φτώχειας που δημιουργούνται καθημερινά στην πατρίδα μας, αλλά μας ειρωνεύονται κιόλας, με τις σκανδαλώδεις προκλήσεις τους.

Σε καιρούς φτώχειας και ανεργίας, λοιπόν, οι βουλευτές μας αποφάσισαν να κάνουν ένα δωράκι στους εαυτούς τους, αξίας μόλις πεντέμιση χιλιάδων (5.500) ευρώ, για να ανανεώσουν τον εξοπλισμό τους σε κομπιούτερ ! ! ! Την ώρα που ο ελληνικός λαός δεν έχει να αγοράσει ούτε καινούριο μελανάκι για τον εκτυπωτή του, οι τριακόσιοι ΄΄εθνοπατέρες΄΄ μας εαυτούς τους με λεφτά δικά μας. Το επίδομα αυτό των 5,500 ευρώ για μηχανογραφικό εξοπλισμό είναι όχι μόνο προκλητικό, αλλά και εξώφθαλμα υπερβολικό, αφού ένας υπολογιστής με τα εξαρτήματά τους κοστίζει πολύ λιγότερα χρήματα.

Άλλη περίπτωση προκλητικής επίδειξης αλαζονείας αποτελούν τα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής, οι οποίοι όχι μόνο διορίζονται εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ, αλλά και απολαμβάνουν 15ο ΚΑΙ 16ο  μισθό. Και φυσικά συνδέονται στενά με τους βουλευτές μας, τους νυν και τους πρώην, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς, αν όχι όλοι, είναι στενοί συγγενείς βουλευτών. Γι` αυτούς, λοιπόν, τους υπαλλήλους της Βουλής, δεν ισχύει η κηδεμονία του ΔΝΤ, ούτε τους αγγίζουν οι απώλειες εισοδημάτων όλων ανεξαιρέτως των λαϊκών στρωμάτων.

Βέβαια οι βουλευτές μας, ήδη άρχισαν να κάνουν τα ρουσφέτια τους σε κάποιες κοινωνικές ομάδες, εξαιρώντας τες από τη γενικότερη αφαίμαξη των εισοδημάτων. Συγκεκριμένα, όλοι ανεξαιρέτως οι κάτοικοι της Ελλάδας που πληρώνουν λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος θα επιβαρύνονται μέσω αυτού και με το επίδομα των τελωνειακών υπαλλήλων, έπειτα από πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση. Γιατί, αγαπητοί νομοθέτες μας; Ανώτεροι από τους υπόλοιπους οι τελωνειακοί ;

Μα το πιο ντροπιαστικό απ` όλα στην κατ` επανάληψη προκλητική συμπεριφορά των βουλευτών μας δεν είναι άλλο από την προστασία της βουλευτικής ασυλίας τους. Η συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας τους από ποινικές διαδικασίες έχει θεσπισθεί αποκλειστικά και μόνο για δραστηριότητες που έχουν σχέση με τα βουλευτικά τους καθήκοντα. Κι όμως, πώς είναι δυνατόν οι βουλευτές μας να προστατεύουν έναν συνάδελφό τους από τον ποινικό έλεγχο, όταν αυτός προκαλεί τροχαίο ατύχημα; Θα έπρεπε να ντρέπονται οι 25 βουλευτές που καταψήφισαν την άρση ασυλίας του κ. Κώστα Καραγκούνη καθώς και οι 3 που δήλωσαν «παρών». Κι ίσως καλό θα είναι να δοθούν στη δημοσιότητα και τα ονόματά τους, καθώς και όλον, όσοι λειτουργούν ανάλογα, μέχρι τουλάχιστον να αλλάξει η σχετική διαδικασία άρσης της βουλευτικής ασυλίας.

Κύριοι βουλευτές όλων των κομμάτων, ήρθε η σειρά σας να δείξετε τη σχετική ευαισθησία στο δράμα της χώρας. Ήδη τα περιστατικά προπηλακισμού βουλευτών και πρώην υπουργών από απλούς πολίτες αυξάνονται καθημερινά. Το να σας ζητήσουμε να αποφασίσετε τη μείωση του αριθμού σας, από 300 σε 200, ή την κατάργηση της σκανδαλώδους συνταξιοδότησής σας έπειτα από μόλις 2 θητείες - άσχετα πόσα χρόνια ημερολογιακά είναι αυτές – το θεωρώ μάλλον ουτοπικό. Τουλάχιστον μην προκαλείτε άλλο. Η οργή του κόσμου θα είναι ανεξέλεγκτη.

* Ο κ. Καραλίγκας είναι δικηγόρος. Έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και την Πολιτική Επιστήμη. Κατάγεται από την Κοζάνη, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη karaliga@hotmail.com

 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011 21:34