Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012 10:45

Τα Γερμανικά και Ευρωπαϊκά Συνδικάτα για την Ελληνική κρίση

rampidisτου Μιχάλη Ραμπίδη*
Η παράβλεψη, η καταπάτηση και ο μηδενισμός αξιών και κανόνων, ανησυχεί, αναπτύσσει και κινητοποιεί διεθνώς σημαντικά λαϊκά ρεύματα αντίστασης.
Με εξαίρεση τους παγκόσμιους τοκογλύφους και το ευρωπαϊκό τους παράρτημα, όλοι σχεδόν οι άλλοι αντιμετωπίζουν την Ελληνική οικονομική κρίση κάτω από διαφορετικό πρίσμα.

Η πολιτική των μνημονίων που σταθεροποιεί την ύφεση(5ο χρόνο), συντηρεί τα ελλείμματα (7%), τροφοδοτεί την ανεργία (21%) και πολλαπλασιάζει τη φτώχεια (έως 30% κάτω από το όριο), αποδεικνύει αδυναμία αντιμετώπισης του προβλήματος και αδιέξοδο.
Η Συνομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) με ψήφισμά της προς την ΤΡΟΙΚΑ στέκεται στο πλευρό της Γ.Σ.Ε.Ε. και συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των Ελλήνων εργαζόμενων.
Μεταφράζει τις συνέπειες των μέτρων ως μια ανθρώπινη καταστροφή και αξιολογεί με βαθύτατη ανησυχία την καταστρατήγηση θεμελιωδών δικαιωμάτων που απορρέουν από διεθνείς συμβάσεις. Διαπιστώνει ότι αυτοί που σήμερα καλούν τους μισθοσυντήρητους να πληρώσουν τα σπασμένα μιας κρίσης που δεν προκάλεσαν ούτε δημιούργησαν, αύριο θα επιχειρήσουν να κάνουν το ίδιο στην Γερμανία.
Ερωτά η DGB αν έχουν πράγματι κάποια αξία οι προηγούμενες Ευρωπαϊκές Συνθήκες, που κατοχυρώνουν την προστασία και το απαραβίαστο της αυτονομίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Προτείνει για τη λύση του Ελληνικού προβλήματος ένα Σχέδιο Μάρσαλ με διευρυμένη πρωτοβουλία προώθησης επενδύσεων και σχεδίων εκσυγχρονισμού.
Δηλώνει την αντίθεσή της στην ταπείνωση της Ελλάδας και το σεβασμό της σε μια Ευρωπαϊκή χώρα με μεγάλο πολιτισμό που δεν της αξίζει τέτοια μεταχείριση. Και καταλήγει το ψήφισμα της Γερμανικής Συνομοσπονδίας Εργαζόμενων πως κυρίως η Γερμανία θα έπρεπε να έχει επίγνωση της ιδιαίτερης ευθύνης που φέρει.
Με διακήρυξή της στις 7-3-12 και η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) στην ίδια κατεύθυνση με τους Γερμανούς, καταδικάζει την πρωτοφανή επίθεση ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ που μεθοδικά αποδομούν τους εργασιακούς θεσμούς και καταλύουν εργασιακά δικαιώματα και κοινωνικό κράτος.
Εκφράζει την αγανάκτησή της να δοθεί προτεραιότητα στην αποπληρωμή των δανείων, σε βάρος συνταξιούχων, μισθωτών και κοινωνικών παροχών και ανησυχεί βαθύτατα γιατί η κατάσταση στην Ελλάδα ξεπερνά κατά πολύ, κάθε έννοια δημοσιονομικής πειθαρχίας, οδηγούμενη σε πολιτική, οικονομική και κοινωνική άβυσσο.
Απορρίπτει τα νέα μέτρα του Ιουνίου και καλεί τους πιστωτές μας να μην συμπιέσουν άλλο μισθούς & συντάξεις, προτείνοντας εναλλακτικές ρεαλιστικές μορφές μείωσης χρέους και ελλείμματος. Η ΣΕΣ σε μια πανευρωπαϊκή προσπάθεια θα αγωνισθεί για τη διάσωση της Ελλάδος και για να ανακοπή η πορεία εξάπλωσης της θανατηφόρου συνταγής που χρησιμοποιήθηκε στην Ελλάδα.
Τις θέσεις που υπερασπίζονται οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι συνδικαλιστές, δυστυχώς οι πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτικών αποφεύγουν και να τις ψελλίσουν.
Ποιος τολμά να μιλήσει για προτεραιότητα των Ελλήνων πολιτών έναντι των πιστωτών;
Ποια κυβέρνησή μας έχει τα κότσια να ακυρώσει τη Γερμανική αγορά των προβληματικών υποβρύχιων και την παραγγελία των Γαλλικών Φρεγατών, σε αντιστάθμισμα όλων των τελευταίων περικοπών σε εργαζόμενους και συνταξιούχους;
Ποιος αλήθεια από τους του κοινοβουλίου μας μπορεί να κάνει αναφορά στην ιδιαίτερη Γερμανική ευθύνη για την κατάστασή μας; Η Γερμανία ορθοπόδησε παρά του ότι έζησε τις μεγαλύτερες χρεωκοπίες της νεώτερης ιστορίας, με την βοήθεια των συμμάχων και σε βάρος τους. Και η Ελλάδα έχει το δικαίωμα μιας ευκαιρίας.
Αναζητούμε νέους συμμάχους, συσπειρωνόμαστε στις οργανώσεις μας, συνεχίζουμε τους αγώνες και αναζητούμε μια πολιτική πρόταση εξόδου από την κρίση, που δεν θα εξαντλείται μόνον σε επαχθή μνημόνια, αλλά στην προοπτική μιας σίγουρης, κατά το δυνατόν συντομότερης εξόδου από την κρίση.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012 10:59