Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012 08:28

ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ Ο ΤΖΕΦΡΙ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ Ο ΜΠΕΝΙ

ramidisτου Μιχάλη Ραμπίδη*
Αν η διαδοχή του κ Σημίτη από τον κ Παπανδρέου ήταν με δακτυλίδι, η εγκαθίδρυση του κ Βενιζέλου από τον ΓΑΠ γίνεται με στέμμα. Ο παραιτηθείς από την πρωθυπουργία Γιώργος και υπό προθεσμία πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μαζί με τον Βαγγέλη που εξακολουθεί να είναι αντιπρόεδρος & υπουργός οικονομικών και της κυβέρνησης Παπαδήμου, καθάρισαν το κομματικό τοπίο.

Ποια σημασία έχει όμως η εκλογή νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ στις 18-3-12 όταν δεν αλλάζει κανένας και καμία πολιτική στο άλλοτε κίνημα; Άλλωστε τι θα μπορούσε να αλλάξει, όταν ο μοναδικός υποψήφιος και οι αποκλεισθέντες διεκδικητές υπερασπίστηκαν το ''λεφτά υπάρχουν'', έβαλαν τη χώρα υπό καθεστώς ΤΡΟΙΚΑΣ ψηφίζοντας, στηρίζοντας και προκαλώντας μνημόνια, μεσοπρόθεσμα, ύφεση, ανεργία, άστεγους, αγχωμένους και απελπισμένους πολίτες;
Ο ΓΑΠ επιβεβαίωσε το DNA του αποδυναμώνοντας και ξεπετώντας από κυβέρνηση και κόμμα τους κολλητούς και τους φίλους (Καστανίδη, Ραγκούση, Κατσέλη κ.α.) που τον στήριζαν από την εκλογή του ως αρχηγού μέχρι το τέλος της πρωθυπουργίας του.
Η μεγάλη ανασφάλεια του Μπένι (μάθημα από το πάθημα της φίλης του Ντόρας) υποχρέωσε τον ΓΑΠ να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια ακόμη και των εθελοντών για θυσία Παπουτσή & Τζουμάκα , προτιμώντας μοναδικό αντίπαλο το πολιτικό και κομματικό του παρελθόν, που ελπίζει να νικήσει.
Ο κ Πάγκαλος, το πλέον αντιπαραγωγικό μέλος της πολυμελούς κυβέρνησης, με μηνιαίες αποδοχές ίσες με όσα παίρνουν 180 ανειδίκευτοι νέοι εργάτες (180 χ 503 €) με το ζόρι ψέλλισε ότι ψηφίζει τον Βαγγέλη. Ο πολιτικός που δεν προώθησε ούτε μια μεταρρύθμιση απ' όσες ανέλαβε (συγχωνεύσεως-καταργήσεις ζημιογόνων οργανισμών κλπ). Τον πολιτικό που νοερά συνοδεύει πάντα η εικόνα της αιχμαλωσίας του ηγέτη των Κούρδων Οτσαλάν από τους πράκτορες της ΜΥΤ στο αεροπλάνο από το Ναϊρόμπι.
Μεταγενέστερος υποστηρικτής του Μπένι και ο διεκδικητής κ Λοβέρδος, γνωστός και ως κολοτούμπας από τη θητεία του στο Υπ. εργασίας, με το ερώτημα να πλανάται αν η απόσυρσή του από την διεκδίκηση οφείλετε σε ανθρώπινες αδυναμίες ...........
Με αλλαγή υπουργείου και υποσχέσεις για τη λίστα επικρατείας; συνοδοιπόρος του κ Βενιζέλου για την αρχηγία η δικιά μας Άννα. Από κοντά και ο αδιάβαστος κ Χρυσοχοίδης κυνηγός των αόρατων τρομοκρατών της βόμβας στο βαγόνι του ηλεκτρικού, ίσως με το κοκαλάκι της νυχτερίδας που έχει ..... να τους συλλάβει.
Απρόθυμος στην παρέα και ο κ Παπαϊωάννου κυνηγός των οικονομικών εισαγγελέων. Σε τίποτα πλέον δεν θυμίζει ''μαθητή'' του αείμνηστου Γ. Γεννηματά. Παλαμακιστές του Μπένι ο κ Σκανδαλίδης που συντονίζει και διευκολύνει το κίνημα της πατάτας ....... Και ο Αρκάς ''προσκυνητής'' κ Ρέππας που βρήκε επιτέλους τη ανώδυνη μέθοδο απόλυσης 150.000 Δ.Υ. με συνέντευξη.
Το πάζλ της στράτευσης στην πορεία του Μπένι προς την Ιπποκράτους (με τις δυο σάουνες και τα άδεια γραφεία-έφυγαν τα πάντα καταγγέλλουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, μπουχάρες, ηλεκτρικά κτλ) συνθέτουν οι υπουργοί ελέω Βατοπεδίου, ο άτολμος κ Ραγκούσης που αντικατέστησε το ρεύμα του κ Μπίστη με το δικό του , οι πρώην μεγαλοσυνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και οι ΝΑΙΝΑΙκοι που ξέμειναν στα πράσινα έδρανα της βουλής. Όλοι στο ίδιο καζάνι, όλοι τους από τα παλιά, κανείς ελπιδοφόρος, τίποτα νέο.
Στις 1000 περίπου κάλπες που θα στηθούν θα προσέλθουν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Βαγγέλη Βενιζέλο, μη έχοντας άλλη επιλογή από το να στερεώσουν το στεφάνη του Τζέφρι στο κεφάλι του Μπένι και να συνεχίσουν το ταξίδι στα οράματα που τους ενέπνευσαν οι Σεπτεμβριανές διακηρύξεις για σοσιαλισμό, δημοκρατία και κοινωνικές κατακτήσεις. Ήρθε η ώρα του λαού ........ Καλό βόλι σύντροφοι.
ΥΓ: Με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος τύπου κατήγγειλε ότι ο μεσήλικας που γιαούρτωσε τον Μπένι στο πολιτικό Συμβούλιο, ανήκει μάλλον στις οργανώσεις της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ..........

 

ειναι τεως μελος του ΔΣ της ΓΣΕΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012 08:36