Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012 14:52

«Χαράτσι», δάνεια πολιτών και άδικα τεκμήρια. Προτεραιότητα οι «άλλες λύσεις» για την Ν.Δ.

nanopoulouΤης Άννας Νανοπούλου

Την πρότασή μου να περιλάβει η Ν.Δ. στο πρόγραμμά της την κατάργηση της είσπραξης του «χαρατσιού» μέσω ΔΕΗ και να υπαγάγει όλους τους φόρους των ακινήτων σε ένα μοναδικό , δίκαιο και αναλογικό φόρο επί της ακίνητης περιουσίας που θα εισπράττεται σε σταθερές πολλές μικρές δόσεις , κατέθεσα στο κόμμα προκειμένου να αποτελέσει δέσμευση της παράταξης.

Την πρόταση αυτή δεν την έκανα τώρα ούτε λόγω της προεκλογικής περιόδου, ούτε λόγω της συμμετοχής μου στις εκλογές.

Την είχα καταθέσει εγγράφως όταν επιβλήθηκε το ειδικό τέλος και δημοσιεύθηκε σε όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Την έφερα σαν πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης που η πλειοψηφία την απέρριψε.

Την κατέθεσα δημόσια κατά την νομαρχιακή συνέλευση του κόμματος παρουσία του κ. Μιχελάκη κατά την έλευσή του στην Κοζάνη.

Θεωρώ ότι το κράτος βελτιώνοντας τις υπηρεσίες του , την μηχανογράφησή του και καθιερώνοντας αξιόπιστους και αντικειμενικούς φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, απαλλασσόμενο από την διαφθορά μπορεί να καταργήσει το επαχθές και αντισυνταγματικό έκτακτο ειδικό τέλος και να το αντικαταστήσει με έναν δίκαιο και νόμιμο φόρο. Εξ άλλου η επιβολή του θεωρήθηκε συνταγματική μόνον με τον χαρακτήρα του έκτακτου και άρα περιωρισμένης χρονικής ισχύος φόρου.

Επίσης καταθέτω την πρόταση η Ν.Δ. να δεσμευτεί έναντι του ελληνικού λαού για την εξεύρεση ρεαλιστικής και βιώσιμης λύσης για τα δάνεια που τυλίγουν σαν βρόγχος κάθε ελληνική οικογένεια, μέσα στην κρίση.

Η απρόοπτη και πέραν κάθε ανθρώπινης πρόβλεψης μεταβολή των συνθηκών πρέπει να οδηγήσει την πολιτεία σε θέσπιση κανόνων που θα ελαφρύνουν την ζωή των δανειοληπτών. Η στήριξη των τραπεζών για αποδοχή «βιώσιμων» λύσεων στις περιπτώσεις αποδεδειγμένης μερικής ή πλήρους αδυναμίας εξυπηρέτησης των δανείων , από τους δανειολήπτες θα πρέπει να αποτελέσει από τα πρώτα μελήματα, ώστε να είναι εφικτή η ελάφρυνση των δανειοληπτών.

Τέλος προτείνω η κυριότητα ακινήτων να μην αποτελεί τεκμήριο εισοδήματος για τους ανέργους. Είναι αδιανόητο ένας άνεργος να υποχρεώνεται να ξεπουλήσει (και αν βρει) ακίνητα που απέκτησε από κληρονομιά, γονική παροχή, δωρεά ή με δάνεια προκειμένου να μη φορολογείται λόγω του ισχύοντος τεκμηρίου.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ο Αντώνης Σαμαράς οφείλει να διαφοροποιήσει τα επί δικαίων και αδίκων μέτρα με υιοθέτηση προτάσεων που είναι εφικτό να φέρουν ισοδύναμο αποτέλεσμα, χωρίς την εξαθλίωση των φορολογουμένων.

Θεωρώ και τα τρία παραπάνω ζητήματα ως θέματα αιχμής που χρήζουν άμεσης ρύθμισης δικαιότερης και αποτελεσματικότερης γιατί απασχολούν την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας.

Οι αντιμνημονιακές κορώνες από μόνες τους απ όπου και αν προέρχονται χωρίς εναλλακτικές , πειστικές αντιπροτάσεις , απλώς χαϊδεύουν αυτιά και κοροϊδεύουν τον λαό.
Η εκπόνηση ρεαλιστικών προτάσεων και στην συνέχεια λύσεων που θα υλοποιούνται από κυβέρνηση νομιμοποιημένη από την λαϊκή ετυμηγορία , κυβέρνηση αποφασισμένη να αλλάξει τα κακώς κείμενα και να ελαφρύνει τον ελληνικό λαό από δυσβάστακτα βάρη , είναι θεωρώ το ζητούμενο στην παρούσα εκλογική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σωτήρες μέχρι να μας το αποδείξουν, τέλος στις καταγραφές και τον καταγγελτικό λόγο.

Σοβαρός και ειλικρινής πολιτικός διάλογος με εμπεριστατωμένες θέσεις και δεσμεύσεις για το αύριο του τόπου μας και των παιδιών μας , θα πρέπει να είναι ο πλαίσιο που θα διεξαχθεί ο προεκλογικός αγώνας.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012 14:59