Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 15:16

Απαράδεκτη και επικίνδυνη για την περιοχή μας η προειλημμένη απόφαση Χρυσοχοϊδη για την Νεάπολη

nanopoulouΤης Άννας Νανοπούλου

Κεραυνός εν αιθρία για την περιοχή μας η απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για την δημιουργία του κέντρου Υποδοχής Λαθρομεταναστών στην Νεάπολη Κοζάνης, καθ όσον...

1) Με προσβλητικό τρόπο για την τοπική κοινωνία, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση και με υποτίμηση των τοπικών εκπροσώπων αποφάσισαν την δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης γιατί έτσι πρέπει να χαρακτηρίζεται, στην Νεάπολη Κοζάνης που αγωνίζεται να επιβιώσει μέσα στην Ελλάδα της κρίσης.

2) Ναι το κέντρο της Αθήνας ώφειλαν να το καθαρίσουν εδώ και χρόνια που το εγκατέλειψαν και το υποβάθμισαν με βαριά τους ευθύνη , αλλά η αβασάνιστη λύση να στοιβάξουν χιλιάδες λαθρομετανάστες στο δοκιμαζόμενο Βόϊο και σε απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης για ανθρώπινες ψυχές είναι τουλάχιστον εξοργιστική.

Η Δυτική Μακεδονία και η Περιφερειακή Ενότητας Κοζάνης δοκιμάζονται περισσότερο από κάθε ελληνική Περιφέρεια. Ο πρωταθλητισμός στην ανεργία και η συνεχιζόμενη υποβάθμιση όλων των περιφερειακών Δήμων μαζί με την αβεβαιότητα για το ενεργειακό μέλλον της περιοχής, έχουν φέρει τον κόσμο στα όριά του και αδυνατούμε να δεχθούμε και άλλο πλήγμα.

3) Η αβεβαιότητα και η εκ των πραγμάτων αστάθεια της προεκλογικής περιόδου καθιστούν όλους τους «δεσμευόμενους» αναξιόπιστους και επομένως η ανοχή της τοπικής κοινωνίας θα σημάνει «επιταγή εν λευκώ» .
Στην Δυτική Μακεδονία , στην Κοζάνη και το Βόϊο δεν χρειάζεται καν να μας βάζουν να δικαιολογούμαστε ότι δεν είμαστε ξενοφοβικοί ή ρατσιστές , γιατί απλά το έχουμε αποδείξει. ΄Άλλο ξενοφοβία και ρατσισμός και άλλο απαίτηση σεβασμού από μία πολιτεία που ποτέ δεν άσκησε μια συγκροτημένη και υπεύθυνη μεταναστευτική πολιτική.

Δεν δεχόμαστε σπασμωδικές και αιφνιδιαστικές κινήσεις που πλήττουν την ασφάλεια , το περί δικαίου αίσθημα, το βιοτικό επίπεδο και την υγεία των συμπολιτών μας, που ακόμη χειρότερα πλήττουν την αξιοπρέπειά μας, γιατί απλά μας θεωρούν κατάλληλο τόπο να ξεφορτώσουν το πρόβλημά τους, που το βλέπουν ολοένα και πιο απειλητικό όσο πλησιάζουν οι εκλογές.

Από πλευράς μου έχω καταθέσει ήδη έντονη διαμαρτυρία και προς τον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 15:19