Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 01 Απριλίου 2012 02:33

ΕΣΠΡΩΞΑΝ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

rampidisτου Μιχάλη Ραμπίδη

Αντί να διαφυλάξουν σαν κόρη οφθαλμού τους φόρους, τις εισφορές, τον ιδρώτα μας, τα χάρισαν όλα στις τράπεζες. Εκπαιδευτικά ιδρύματα, Νοσοκομεία, Ασφαλιστικά Ταμεία μάτωσαν με απώλειες 70% στα ομόλογά τους, χωρίς ούτε ένα ΕΛΛΗΝΑΣ να τα προστατέψει.
Από τον Υπουργό μέχρι τον τελευταίο αρμόδιο,

ήξεραν πολύ καλά ότι το περίφημο ''εθελοντικό'' κούρεμα του χρέους (PSI) θα άφηνε πανί με πανί τα ελλειμματικά μας ταμεία. Κανένας δεν συγκινήθηκε έγκαιρα να αποτρέψει το κακό. Και όμως μπορούσαν .........
Οι ευθύνες της ΕτΕ είναι μέγιστες γιατί φρόντισε ύπουλα να θεσμοθετηθεί από τον Μάιο 2010 η αύξηση των διαθεσίμων των ταμείων, για να ανακατεθούν από τις άλλες τράπεζες στα θησαυροφυλάκιά της και να επενδυθούν στα υπό εξαφάνιση ομόλογα.
Στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα έφτασε το Πάσχα και τα βιβλία δεν πήγαν ακόμη στις σχολικές αίθουσες. Οι δάσκαλοι σ' όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης διορίζονται με το σταγονόμετρο, όλα τα σχολεία είναι καταχρεωμένα ακόμη και στα ψιλικατζίδικα της γειτονιάς και όμως τα αποθεματικά (λίγα ή πολλά) των ταμείων έμειναν ακέραια με προορισμό τους κερδοσκόπους.
Τα Ελληνικά Νοσοκομεία έχουν μεγάλα χρέη και τεράστιες ανάγκες σε φάρμακα, εξοπλισμό, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως μας υπενθυμίζει συνεχώς ο λαλίστατος κ Λοβέρδος. Έμειναν απείραχτα όμως τα αποθεματικά, και κουρεύτηκαν 70% ομόλογα της ΕτΕ. Μόνο το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαίδας πρόσφερε στους κερδοσκόπους κοντά στο 1,5 εκ €. Ποιος-α έχει την ευθύνη;
Τα Ασφαλιστικά Ταμεία φυλλοροούν από την μεγάλη ανεργία, την μείωση των μισθών, την εισφοροδιαφυγή αλλά και την αδυναμία καταβολής εισφορών. Οι ασφαλισμένοι δεινοπαθούν, πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους και η ιατρική επίσκεψη ισοδυναμεί με λαχείο όταν γίνει στην ώρα της, χιλιάδες συνταξιούχοι περιμένουν χρόνια για να πάρουν τα δικά τους λεφτά από το εφ άπαξ που αδυνατούσαν να χορηγήσουν τα ταμεία, όμως με χαρά τα διέθεσαν στους κερδοσκόπους.
Τους νομικούς και οικονομικούς συμβούλους σε τι τους χρειαζόμαστε; Οι Υπουργοί, οι Υφυπουργοί, Οι Γενικοί Γραμματείς, εκτός από τα μεγάλα λόγια και τον παχυλό τους μισθό, μπορούν να φανούν κάπου χρήσιμοι; Οι εκπρόσωποι εργαζομένων που διορίζονται από τις Ομοσπονδίες τους (παραταξιακά) ξύνουν τα .... μολύβια τους; Τους πατριώτες ΠΑΣΚΙΤΕΣ και όχι μόνον, που είχαν το θράσος να υπερψηφίσουν υπέρ του κουρέματος του ταμείου τα συμφέροντα του οποίου δήθεν περιφρουρούν, θα συνεχίζουμε να τους ανεχόμαστε; Δεκάδες εκ € απώλειες στο ΤΑΥΤΕΚΩ – ΓΕΝΟΠ & ΠΟΣ/ΔΕΗ ως πότε θα σιωπάτε; Πόση υπομονή πρέπει να κάνουμε;
Τώρα γίνεται απολύτως ξεκάθαρο γιατί ο κ Βενιζέλος προνόησε με το Ν 4046/2012 να απαλλάξει προκαταβολικά τα στελέχη της ΤτΕ από κάθε ποινική, αστική και διοικητική ευθύνη, για όποιες ενέργειες προβούν για το PSI. Γιατί κρίθηκε επίσης αναγκαίο να απαλλαχθούν νομοθετικά οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων από τις ευθύνες τους, για να μην στραφούν οι ασφαλισμένοι και τα σωματεία εναντίον τους. Η ευθύνη είναι υπαρκτή και η υπεξαίρεση πατεντάτη.
Κανένα δικαστήριο δεν θ' αφήσει στο απυρόβλητο τις νομοθετημένες υπόγειες διαδρομές που επέτρεψαν τη ληστεία στο δυσεύρετο σήμερα δημόσιο χρήμα. Οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία μαζί με τους ασφαλισμένου επιβάλλεται να προσφύγουν. Η δικαιοσύνη έχει το λόγο.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Απριλίου 2012 00:37