Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012 14:45

Οι Έλληνες δεν διακατέχονται από ρατσισμό και ξενοφοβία, αλλά από «Κρατοφοβία»…

petros_papanaoumΤου Πέτρου Παπαναούμ

1. Ρατσισμός είναι το δόγμα που αναπτύσσεται με σύνδεσμο συγκεκριμένα γνωρίσματα, όπως εθνικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά κ.λπ., προκειμένου να αναγάγει μια αντίστοιχη ομάδα σε υπέρτερη άλλων. [Race, Science and Politics, New York - Viking Press, 1943 σ.98]
2. Ρατσισμός είναι η θεωρία που υποστηρίζει ..

την ανωτερότητα μιας φυλής και αποβλέπει στην διατήρησης της «καθαρότητάς» της και στην κυριαρχία της επί των άλλων. [Τεγόπουλος – Φυτράκης, Ελληνικό Λεξικό, Αθήνα, Ελλάδα, 1993, σ.664]

Ξεκινάω το άρθρο με τον ορισμό του ρατσισμού, η γνώση του οποίου θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη προϋπόθεση για οποιονδήποτε θέλει να εκφράσει άποψη και τοποθέτηση επί του θέματος. Μάλιστα, με μεγάλη μου λύπη, παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες να δημιουργείται εκ των έσω και μάλιστα από δημόσια και εκλεγμένα από τον λαό πρόσωπα, μια ρατσιστική με την δική τους θεωρία εικόνα της περιοχής μας (Κοζάνη) αλλά και γενικευμένα ολόκληρης της χώρας.

Θα παρακαλούσα πρώτα απ' όλα τους κυρίους και τις κυρίες που χωρίς κανέναν ενδοιασμό εκστομίζουν ύβρης απέναντι στην Πατρίδα και τον λαό που διαμαρτύρεται δικαίως, να αφιερώσουν δυο (2) λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο τους και να μάθουν τι σημαίνει ρατσισμός και ρατσιστής και όχι να δημιουργούν τη δική τους ερμηνεία όπως βολεύει ή όπως τους στρατολόγησαν να λένε και να διαδίδουν.

Στη βάση του ορισμού και της ερμηνείας της λέξης, του φαινομένου αυτού που ονομάζεται ρατσισμός, διερωτώμαι για ποιο λόγο είναι ρατσιστές οι κάτοικοι της κάθε περιοχής της Ελλάδας που διαμαρτύρεται για την δημιουργία Κέντρων Υποδοχής – Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών; Το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτούς θεωρεί ότι δεν πρέπει να γίνουν τέτοιου είδους κέντρα λόγω ελλιπούς εμπιστοσύνης στο Κράτος να διασφαλίσει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας δεδομένου ότι μιλάμε για ανθρώπους πεινασμένους και εξαθλιωμένους, πράγμα που όλοι το αναγνωρίζουν ότι δεν ευθύνονται οι ίδιοι.

Κανείς δεν είπε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι κατώτερης φυλής από εμάς και ότι γι αυτό δεν τους θέλουμε. Ο κόσμος δεν στρέφεται εναντίον των ανθρώπων που εισέβαλαν στη χώρα λαθραία. Ούτως ή άλλως αυτούς τους ανθρώπους δεν τους ρώτησε κανείς πού θέλουν να ζήσουν οπότε αυτόματα καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο κόσμος στρέφεται ενάντια στο Κράτος που έχει αποδείξει τα τελευταία 30 χρόνια ότι είναι ανίκανο να διασφαλίσει οτιδήποτε προγραμματίζει και θέλει να υλοποιήσει.

Άλλωστε το ίδιο Κράτος είναι αυτό που ευθύνεται για την λαθραία είσοδο όλων αυτών των ανθρώπων χωρίς να μεριμνά ούτε για την υγιεινή, την ασφάλεια και την τάξη στον κοινωνικό ιστό της χώρας πρωτίστως, ούτε δευτερευόντως για τους ίδιους τους ανθρώπους που εισήλθαν στη χώρα λαθραία.

Όλη η παραπάνω καταγραφή (και όχι ανάλυση ή ερμηνεία) των γεγονότων, όχι μόνο αντικρούει τις θεωρίες ρατσισμού και ξενοφοβίας των Ελλήνων αλλά αποδεικνύει ότι από τη μια πλευρά οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές και ξενόφοβοι κι από την άλλη ότι υπάρχουν δυνάμεις μέσα στην Ελλάδα που δυστυχώς ψηφίστηκαν από τον λαό είτε σε τοπικό είτε σε εθνικό επίπεδο, που δεν έχουν ούτε την στοιχειώδη σοβαρότητα για να αντιμετωπίσουν αυτό το σοβαρό πρόβλημα που είναι η λαθρομετανάστευση στην χώρα μας.
Οδηγούν σε εθνική δυσφήμιση τοπικές κοινωνίες, ερμηνεύοντας με δικές τους αυθαίρετες θεωρίες την δίκαιη αντίδραση σε προεκλογικά μέτρα και σε προπαγανδιστικές προσπάθειες των ανθρώπων που αποτελούν εκπροσώπους του λαού τοπικά και εθνικά.

Αν πρέπει να πούμε από τι σύνδρομο καταλαμβάνεται ο λαός, αυτό είναι ένα και ονομάζεται «Κρατοφοβία» ή «Πολιτικοφοβία»! Είναι το μόνο πράγμα που δείχνει ένα αμυδρό αλλά υπαρκτό φως στο βάθος του μαύρου τούνελ που μας οδήγησαν οι πολιτικοί μας «ηγέτες» με τις συνειδητές αποφάσεις τους χωρίς την παραμικρή ντροπή και χωρίς την συγκατάβαση του λαού.

Επίσης, ακούω εδώ και καιρό κυρίως από αριστερίζοντες καπιταλιστές να συνδέουν και να παραλληλίζουν την λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα με την μετανάστευση των Ελλήνων τη δεκαετία του '50. Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ντροπή σ' αυτούς που αμαυρώνουν την ιστορία και διαστρεβλώνουν τα γεγονότα.

Με μια στοιχειώδη αναζήτηση θα διαπιστώσουμε δυο πράγματα για το '50: Πρώτον, οι Έλληνες που πήγαν στην Γερμανία, την Αμερική, την Αυστραλία κ.α. πήγαν απολύτως νόμιμα παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπιζαν. Δεύτερον, ακόμη και ως νόμιμοι μετανάστες, πέρασαν από εξονυχιστικό έλεγχο με το που πάτησαν το πόδι τους στις χώρες αυτές, διότι το εκεί Κράτος σεβόταν πρωτίστως την υγιεινή και την ασφάλεια των πολιτών του και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και με έναν απλό πυρετό μπαίνανε σε καραντίνα για να εξακριβωθεί εάν νοσούν από κάτι που πιθανόν να βλάψει τον πληθυσμό. Εάν κάτι από αυτά που αναφέρω είναι λάθος παρακαλώ ας με διορθώσει κάποιος απόδημος Έλληνας.

Το Κράτος οφείλει να διασφαλίζει με κάθε τρόπο τα δικαιώματα των πολιτών του και να σέβεται τα δικαιώματα των νόμιμων μεταναστών, μειονοτήτων κλπ. Όμως ως εκεί. Από εκεί και πέρα δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα να δέχεται τον καθένα και μάλιστα ανεξέλεγκτα να εισβάλει στα χωρικά εδάφη λαθραία. Όχι γιατί θεωρείται κατώτερος, αλλά γιατί φυσικά και ένας άνθρωπος που έχει υποστεί τεράστια ταλαιπωρία, πεινάει και είναι εξαθλιωμένος θα αυξήσει την εγκληματικότητα, θα κλέψει... θα σκοτώσει ξυπνώντας τα ζωώδη ένστικτα του ανθρώπου για την επιβίωση, καταπατώντας όμως έτσι το ίδιο ανεξέλεγκτα τα δικαιώματα του γηγενούς νόμιμου και καταγεγραμμένου πληθυσμού. Υπεύθυνοι γι αυτό είναι οι πολιτικοί του τόπου μας που ακολουθούν εδώ και δεκαετίες μια πολιτική κοινωνικής ανευθυνότητας και αγγίζουν τα όρια της εθνικής προδοσίας.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε πλέον είναι ότι ακόμη είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τα πράγματα μια για πάντα με δημοκρατικό τρόπο κάνοντας όλοι χρήση των εκλογικών μας δικαιωμάτων... οπωσδήποτε το εκλέγειν και φυσικά και το εκλέγεσθαι! Πριν ψηφίσουμε ας σκεφτούμε συνειδητά το συλλογικό, το κοινό καλό όλων των Ελλήνων!

Σημείωση: Δεν ετοιμάζομαι για υποψήφιος κάποιου κόμματος στις επικείμενες Εκλογές, οπότε το ως άνω άρθρο δεν αποτελεί προεκλογικό λόγο (για όσους κακοπροαίρετους το σκεφτούν ή/και το πουν).

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012 00:29